به گزارش خبرگزاری مهر، نشست مشترک مدیران موسسات قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در مجتمع فرهنگی هنری شهید لواسانی برگزار شد.
دبیر هیئت رسیدگی به مراکز قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست در سخنانی گفت: هم اکنون یک هزار و ۲۰۰ موسسه فرهنگی قرآن و عترت در سطح کشور مشغول به فعالیت هستند.
محمد انصاری راد افزود: با رویکرد جدید دولت به وضعیت فرهنگی کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص مباحث فرهنگی و قرآنی اهتمامی جدی دارد و در مقایسه با ۱۰ سال قبل تحول چشمگیری در رشد موسسات قرآنی داشتهایم.
هزار و ۶۰۰ متقاضی تاسیس موسسات قرآنی در کشور
وی ابرازداشت: هم اکنون حدود یک هزار و ۶۰۰ متقاضی تاسیس موسسات قرآنی در کشور وجود دارند که از این تعداد ۱۳۰۰ موسسه از مرحله مصاحبه عبور کردهاند و ۲۵۰ موسسه هم پروانه فعالیت خود را دریافت کردهاند.
۱۲ پرونده متقاضی تاسیس موسسات قرآنی در قم
وی ادامه داد: شهر قم نیز ۱۲ پرونده متقاضی تاسیس موسسات قرآنی را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارا است و هم اکنون شش پرونده نیز در این استان پروانه فعالیت خود را دریافت کردهاند.
انصاری راد یادآور شد: در سال ۹۱ بنا داریم سرعت صدور مجوز را با زمان کمتری انجام دهیم و این در حالی است که برخی موسسات نزدیک به یک یا دو سال منتظر پیگیری اتوماسیون اداری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودند.
بر پایه این گزارش، ارائه و بررسی آخرین طرحهای مرکز و موسسات قرآنی، تبادل نظر در خصوص تسهیل در روند صدور مجوز موسسات قرآنی، هماهنگی و برنامه ریزیهای لازم در برگزاری همایش فعالان قرآنی و تعیین شرایط و شاخصهای معرفی مربی نمونه قرآنی از برنامههای نشست موسسات قرآنی قم بودند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به نداشتن ساختمان مستقل به عنوان یکی از مشکلات هنرستان هنرهای زیبای قم، گفت: استفاده چند منظوره از ساختمان این هنرستان، مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.
سید مرتضی اسماعیلی طبا در جلسه بررسی مشکلات هنرستان هنرهای زیبای قم گفت: هنرستان هنرهای زیبای قم با توجه به وجود ظرفیتهای هنری بسیار و کسب رتبههای برتر کشوری، تعامل و پشتیبانی بیشتر اداره کل آموزش و پرورش استان برای رشد و شکوفایی بیشتر را میطلبد.
وی در ادامه به مهمترین مشکل این هنرستان اشاره کرد و اظهار داشت: نداشتن ساختمان مستقل جهت استقرار هنرستان هنرهای زیبای قم از دغدغههای اصلی ما است چرا که در حال حاضر این هنرستان در مجتمع فرهنگی هنری شهید کلهری مستقر است و این مجتمع به خاطر استفاده چند منظوره، مشکلات بسیاری برای هنرستان ایجاد کرده است.
کمبود استاد از نیازهای هنرستان هنرهای زیبای قم
اسماعیلی طبا همچنین کمبود استادان دروس عمومی و تخصصی را از دیگر مشکلات مهم این هنرستان اعلام کرد و افزود: با توجه به وجود این مشکلات و امکانات اندک، شاهد بودیم که در سال گذشته این هنرستان چندین رتبه نمونه کشوری به دست آورد و مدیر هنرستان هنرهای زیبا نیز به عنوان مدیر نمونه معرفی شد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان قم نیز در ادامه این دیدار در سخنانی فعالیتهای هنری را در مقابله با هجمههای فرهنگی بسیار تأثیرگذار دانست.
محمدحسین امین جعفری در ادامه با توجه به اینکه قم به عنوان شهر اخلاق، عرفان و احکام شناخته شده است، تصریح کرد: اینکه این استان رتبههای مختلف هنری در سطح کشور کسب کند، حائز اهمیت است لذا جای توجه بیشتر دارد.
وی همچنین گفت: ۹۲ درصد دانش آموزان قم، متمرکز در شهر قم هستند و تنها ۴ درصد در خارج شهر هستند و این حجم زیاد برای ما نیز مشکلاتی به وجود آورده است، لذا حل مشکل ساختمان هنرستان هنرهای زیبا، نیاز به بررسی بسیاری دارد که امیدواریم تا چند سال آینده این مشکل به کلی حل شود.
کمبود استادان تخصصی مشکل کلی استان قم است
مدیر کل آموزش و پرورش استان قم برای تأمین استادان دروس عمومی قول مساعد داد و در رابطه با تأمین استادان دروس اختصاصی اظهار داشت: کمبود استادان تخصصی مشکل کلی استان است که این مشکل هنرستان نیز امیدواریم با بررسی و مشورت در آینده حل شود.
کسب رتبههای برتر کشوری توسط هنرستان هنرهای زیبای قم
مدیر هنرستان هنرهای زیبای قم نیز ضمن ارائه گزارشی از فعالیتها و برنامهها، به افتخارات کسب شده توسط این هنرستان اشاره کرد و گفت: کسب رتبههای دو و سه رقمی کنکور توسط فارغ التحصیلان این هنرستان در هر سال، کسب رتبههای برتر در جشنوارههای خوارزمی، پرسش مهر و دیگر جشنوارههای مختلف ملی از افتخارات این هنرستان است.
سعید تهرانی در ادامه افزود: با توجه به ظرفیت بالای هنرجویان هنرستان هنرهای زیبای قم، مطمئناً با حمایت و توجه ویژه این افتخارات بیشتر خواهد شد.
رشته انیمیشن در هنرستان هنرهای زیبای قم راه اندازی شود
وی همچنین گفت: در حال حاضر به خاطر پرهزینه بودن رشته انیمیشن این رشته را در این هنرستان نداریم که امیدواریم با حمایت اداره کل آموزش و پرورش استان قم این رشته نیز به دروس هنرستان اضافه شود.
نخستین جشنواره عکس نوید در قم
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن عکاسان استان قم، نخستین جشنواره عکس نوید را با هدف انعکاس و تجلی امید و نشاط، اول تا دهم شهریور ماه سال جاری برگزار میکنند.
رئیس انجمن عکاسان استان قم با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره عکس نوید اظهار داشت: این جشنواره با محوریت امید و نشاط برگزار میشود و شامل عکسهایی بوده که فضای امیدوارانه، شاد و پرنشاط از جامعه و افراد مختلف به نمایش میگذارد.
محمدرضا بهشتی یادآور شد: جشنواره نوید به عکاسان ساکن یا متولد استان اختصاص دارد و هر متقاضی باید حداکثر هفت قطعه عکس به اضافه یک مجموعه عکس دو تا پنج عکسی را ارسال کند.
وی با بیان اینکه بیشتر نگاهها در زمینه عکاسی به فضاهای تیره، تار و تلخ معطوف شده و به فضاهای شادی و فعالیتهای اجتماعی امیدوارانه کمتر پرداخته میشود، گفت: در این مسابقه به جنبه شاد و با محوریت امید پرداخته شده تا اثرات مثبت را بر مخاطبان اعمال کند و متقاضیان میتوانند عکسهای خود را در زمینههایی مانند جشنها، اعیاد و رسومات مربوط به شادی ارائه دهند.
مهلت ارسال آثار تا دهم مرداد ماه سال جاری
رئیس انجمن عکاسان استان قم یادآور شد: متقاضیان تا دهم مردادماه سال جاری فرصت دارند آثار خود را به آدرس خیابان ۱۹ دی (باجک)، نبش کوچه هفت، جنب داروخانه دکتر موحد، پلاک ۲۲۹، طبقه فوقانی، انجمن عکاسان قم ارسال کنند.
وی با تاکید بر تاثیرگذاری هنرهای تصویری در مخاطبان بیان داشت: عکس به صورت غیرمستقیم در مخاطبان اثر دارد و انرژی مثبت را به مخاطبان انتقال میدهد.
عضویت ۱۲۰ نفر در انجمن عکاسان قم
وی با بیان اینکه ۱۲۰ نفر با دریافت کارت به عضویت انجمن عکاسان درآمدهاند گفت: برگزاری اردوها و کارگاههای نقد عکس در هر هفته از دیگر برنامههای انجمن عکاسان استان قم است.
نظر شما