۸ اسفند ۱۳۸۳، ۷:۵۹

امروز در تاريخ

خبرگزاري مهر : امروز شنبه هشتم اسفند ماه سال 1383 هجري شمسي ، مقارن است با شانزدهم محرم الحرام 1426 هجري قمري و برابر است با بيست و ششم فوريه سال 2005 ميلادي .

روز امورتربيتي  و تربيت اسلامي :

در چنين روزي در سال 1359 به همت شهيدان رجايي و باهنر امور تربيتي به عنوان يكي بخش جدايي ناپذير از تعليمات تاسيس شد .پس از انقلاب اسلامي يكي از مهمترين دغدغه هاي مردم و مسوولان ايجاد روحيه ديني و تقويت نماد هاي در ميان دانش آموزان به عنوان نسل نوپاي جامعه بود  . به همين دليل نام آموزش و پرورش بايد در پرورش ديني نيز تجلي مي يافت . به همين مسوولان امر تصميم گرفتند   نهاد امور تربيتي در وزارت آموزش و پرورش را   با هدف پاسداري از اصول و ارزشهاي و دستاوردهاي انقلاب اسلامي  ،   برنامه ريزي و ايجاد هماهنگي بين نهادهاي مختلف فرهنگي كشور، تلاش در جهت اشاعه فرهنگ اسلامي در ميان دانش آموزان ، نظارت بر فعاليت هاي پرورشي مدارس و استفاده از دبيران و افراد خبره در تربيت ديني نسل جوان جامعه و... تشكيل شد .
 هر نهاد تربيتي در مدارس از سه عضو مدير مدرسه ، مربي تربيتي ، و يكي از معلمان دلسوز تشكيل مي گردد . 

بازداشت رييس ركن 2:

درچنين روزي درسال 1336 سرلشكرمحمد  ولي قرني معاون ستاد مشترك ارتش و رئيس ركن 2 بازداشت شد . گفته مي شد وي قصد  انجام كودتا در كشوررا داشته است. سرلشكر قرني در مسير انقلاب اسلامي تلاش هاي فراواني كرد و پس از انقلاب اسلامي نيز نخستين رييس ستاد مشترك ارتش بود . قره ني پس از ورود به اتاق رييس دستور پايين آوردن عكس هاي شاه و خانواده او را صادر كرد و گفت :« ما اينك وارث ار تش از هم پاشيده اي هستيم كه اسمش ارتش شاهنشاهي بود و مدعي بود كه مجهز ترين ارتش دنياست . شايد هم از جهت تجهيزات و اسلحه و مهمات اين طور بود اما آنچه اين ارتش احتياج داشت ايمان و وجدان و آرمان بود كه فاقد آن بود . در شهريور ماه 1320 كه فرماندهان ارتش مدعي شاه پرستي بودند و مي گفتند كه حاضرند خود و فرزاندنشان را زير ماشين شاه قرباني كنند در برابر ارتش جوان شوروي پا به فرار گذاشتند و امروز همان ارتش پر مدعا در برابر مشتي جوان بي سلاح يا گروهي با سلاح اندك پا به فرار گذاشتند و نابود شدند زيرا اين جوانان ايمان داشتند و ارتش فاقد آن بود .»

ادعاي  خود مختاري در كردستان ! :


درچنين روزي درسال 1357 ه ش كميته اي متشكل از« سربازان انقلاب و رزمندگان كرد » تشكيل شد. اين كميته با دردست گرفتن پادگانهاي نظامي درپاوه خواستار راه اندازي يك كردستان مستقل درمنطقه بودند . آنها نه تنها قصد جدا سازي كردستان را داشتند بلكه مي خواستند استانهاي آذربايجان غربي ، كرمانشاهان و ايلام را نيزبه خود ضميمه سازند .عبد الرحمان قاسملو دبيركل حزب دموكرات كردستان ايران نيزكه پيشتر به دليل فعاليت هاي سياسي اش مورد محاكمه قرارگرفته بود وغيابا به اعدام نيزمحكوم شده بود با بازگشت به منطقه ي مهاباد به تحريك جوانان منطقه مشغول شد . اين تلاش ها كه در بدو شكل گيري نظام جديد بود با برپايي رفراندوم سراسري كه دركشوربرگزار شد عملا درنطفه خفه گرديد . چرا كه اكثريت قاطع مردم با راي خود جمهوري اسلامي را به عنوان نظامي شايسته انتخاب كرده بودند . شايان ذكر ايت در همين روز در سال 1357 احزاب و گروههاي چپ دست به انجام فعاليت هاي گسترده زدند كه ازميان آنها مي توان به برپايي همايش بزرگ يكصد  پنجاه هزار نفري طرفداران حزب توده در دانشگاه تهران اشاره كرد . حاضران دراين همايش درقطعنامه اي برانحلال ارتش و ديوانسالاري شاهنشاهي و تشكيل ارتشي بر مبناي  انديشه هاي خلق تاكيد ورزيدند . 

کد خبر 160583

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha