۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۱:۵۵

مراسم تجلیل از امیراسماعیل سندوزی برگزار شد

مراسم تجلیل از امیراسماعیل سندوزی برگزار شد

خدمات هنری امیراسماعیل سندوزی، دندانپزشک هنرمند، به مناسبت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی طی مراسمی در موزه سندوزی با عنوان "فرصت دیدار"، و با حضور رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی، رئیس ایکوم و معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تجلیل شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم سید محمد بهشتی رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی گفت: فرهیخته به معنای آن است که گوهری با زحمت و صیقل آشکار شود. در حقیقت راه یافتن به گوهر وجود معنای فرهیختگی است. در طول تاریخ تعداد فرهیختگان زیاد نبوده اما این گروه ستون های فرهنگ کشور ما هستند. از این رو است که وقتی به گذشته نگاه می کنیم، گذشته را به نام فرهیختگان می شناسیم.

وی با اشاره به اینکه عنوان موزه در لفظ دلالت بر یادآوری دارد گفت: این همان هدفی است که همه هنرها داشته اند تا آنچه را که فراموش کرده ایم به یاد ما بیاورند.

بهشتی در ادامه افزود: متأسفانه در روزگار ما جز هنرمندان که هنر شغل آنان است، از شخص دیگری انتظار فرهیختگی و هنر نداریم و گمان می کنیم که نمی توان در اعتلای فرهنگ سهم داشت و شغل های دیگر در این مسیر مانع می شوند. دکتر سندوزی به عنوان یک دندانپزشک، نقاش و هنرمند از فرهیختگانی بوده اند که در کنار شغلشان به مسیر اعتلای فرهنگ و هنر یاری رسانده اند.

وی رسالت موزه سندوزی را فراهم آوردن زمینه ای برای آشنایی با دکتر سندوزی عنوان کرد و گفت: هنر این موزه آن است که دیگر فرهیختگانی را که در این کشور حضور دارند از سایه بیرون بیاوریم تا به این ترتیب فرهیختگی قیمت بیابد.

ضرورت گسترش موزه و خانه موزه ها

سید قاسم ناظمی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این مراسم بر ضرورت گسترش و توسعه موزه ها و خانه موزه ها در کشور تأکید کرد و گفت: مراکزی چون خانه موزه ها در تقویت ارتباط میان مردم و بزرگان تأثیر بسزایی دارد.

وی با تقدیر از اقدام دکتر سندوزی به منظور اهدای مطب و آثار هنری خود برای تشکیل موزه سندوزی گفت: در کشور ما تجربه هایی از این دست زیاد نبوده و باید قدردان چنین اقداماتی باشیم. در حقیقت این اقدامات، الگویی برای جریان فرهنگی هنری شهر است و امیدواریم نهادهای مسئول وظیفه خود را در جهت توسعه این فرهنگ به خوبی ایفا کنند.

دکتر سندوزی فراموش نکرد که برای چه زنده است

خسرو سینایی کارگردان و فیلمساز در مراسم تجلیل از دکتر سندوزی در موزه سندوزی گفت: گاهی فراموش می کنیم که برای چه زندگی می کنیم. اما دکتر سندوزی زندگی را همواره لمس می کنند و فراموش نکرده اند که برای چه زنده هستند.

همچنین در این مراسم استاد حسین محجوبی نقاش معاصر با تأکید بر اهمیت موزه از لحاظ فرهنگی، از اهدای ساختمان نزلش برای تأسیس موزه خبر داد.

احمد محیط طباطبایی نیز در این مراسم، مردم را میراث داران اصلی فرهنگ ایران عنوان کرد و گفت: مردم همواره توانسته اند میراث فرهنگی خود را به نسل های بعد معرفی و منتقل کنند و موزه ها یکی از ابزارهای این عرصه هستند.

سندوزی پزشک هنرمندی است که قبل از مهاجرت، مطب و آثار هنری خود را که بیشتر آثار حجمی و نقاشی است به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اهدا کرده است.

کد خبر 1606770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha