به گزارش خبرنگار مهر، استان اردبیل در عرصه خبر و اطلاع رسانی بر خلاف بیشتر استانهای کشور تنها یک تشکل صنفی دارد تا در صورت لزوم به رتق و فتق امور رسانه ای استان بپردازد و این تشکل به اصطلاح غیر دولتی خانه مطبوعات استان اردبیل است که با ثبت در وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت کشوری فعالیت می کند.
چهارمین هیئت مدیره فعلی خانه مطبوعات در پاییز سال 89 به اتمام رسید، اما طبق ابلاغ وزارت ارشاد این دوره به مدت یک سال تمدید شد تا سرنوشت پنجمین انتخابات هیئت مدیره خانه مطبوعات به پاییز سال 90 کشیده شود که در این ایام اختلافات هیئت مدیره فعلی خانه مطبوعات با اداره ارشاد اردبیل در مورد نحوه برگزاری انتخابات به عمر چهارمین دوره هیئت مدیره خانه نه ماه اضافه کرد تا سرنوشت انتخابات پنجمین دوره تنها تشکل صنفی خبرنگاران به عصر روز چهارم خرداد ماه گره بخورد.
این در حالی است که بر اساس مجمع عمومی خانه مطبوعات که اواخر تابستان سال 90 برگزار شد، هیئت مدیره خانه مطبوعات با توافق اعضا زمان برگزاری انتخابات خانه مطبوعات را به اواخر مهر ماه موکول کرده بودند، اما با وجود اتمام این زمان انتخابات به دلیل مشکلات به وجود آمده بین این تشکل صنفی و ارشاد اسلامی استان و در پی اعلام غیر قانونی بودن انتخابات توسط مدیر کل این مجموعه، برگزار نشد.
اما با برگزاری مجمع عمومی خانه مطبوعات استان اردبیل در هفتمین روز اردیبهشت ماه سال جاری در مجتمع فرهنگی و هنری فدک و طبق مصوبات این مجمع، پنجمین هیئت مدیره خانه مطبوعات با آرای مستقیم خبرنگارن و اصحاب رسانه در چهار خرداد ماه انتخاب و بر صندلیهای پردردسر و همیشه لرزان این تشکل صنفی تکیه می دهند.
در این دوره از انتخابات خانه مطبوعات 32 نفر به عنوان نامزد انتخابات ثبت نام کرده اند که صلاحیت این افراد توسط کمیته منتخب و تام الاختیار مجمع عمومی مورد بررسی قرار گرفته و نفرات نهایی بعد از مراحل مختلف تایید صلاحیت به رقابت می پردازند.
25 نفر از ثبت نام کنندگان مرد و هفت نفر زن هستند که در روز چهارم خرداد ماه برای ورود به هیئت مدیره خانه مطبوعات استان به رقابت می پردازند تا در صورت اخذ رای مثبت اعضای خانه مطبوعات، جامه عضویت در هیئت مدیره خانه را به تن کنند.
اعضاء هفت نفره هیئت مدیره خانه مطبوعات از یک نماینده خبرگزاریها، یک خبرنگار از نشریات سراسری، سه خبرنگار از مطبوعات محلی، دو نفر سردبیر یا مدیرمسئول تشکیل می شود که 9 مدیر مسئول، چهار نفر از خبرگزاریها، شش نفر از نمایندگان روزنامه های سراسری و 10 نفر در حوزه خبرنگاران در این انتخابات ثبت نام کرده اند.
علاوه بر هفت نفر هیئت مدیره، دو نفر نیز به عنوان بازرس خانه مطبوعات انتخاب و به وظایف محوله خود عمل می کنند که برای این کرسی نیز دو نفر خانم و یک نفر آقا ثبت نام کرده است.
خانه مطبوعات استان برای 166 نفر کارت عضویت در خانه مطبوعات صادر کرده بود که صلاحیت این افراد توسط کمیته منتخب و تام الاختیار مجمع عمومی خانه مورد بررسی قرار می گیرد که صلاحیت 99 نفر از اعضای خانه تاکنون توسط این کمیته تایید شده و صلاحیت رای دادن 67 عضو باقیمانده نیز توسط اعضای کمیته مورد بررسی قرار می گیرد که در صورت تایید صلاحیت کارت شرکت در انتخابات برای این افراد نیز صادر می شود.
لیست انتخاباتی با پرچم سیاست
با نزدیک شدن به زمان انتخابات کاندیداهایی که هوای راهیابی به پنجمین هیئت مدیره خانه مطبوعات را در سر دارند با افراد ذی نفوذ رایزنیهای انتخاباتی خود را آغاز کرده اند تا بتوانند آرای لازم برای جلوس بر صندلی هیئت مدیره خانه مطبوعات را کسب کنند.
رایزنی و لابی گری یکی از اصول اولیه برای کسب آرا در هر انتخاباتی است، در انتخابات تشکلهای صنفی نیز رایزنیها بدون در نظر گرفتن مرزها و خط کشیهای خارج از مسائل صنفی انجام نمی شود و نامزدهای انتخاباتی تنها با چاشنی دغدغه های صنفی به رقابت با همدیگر می پردازند و اجازه ورود و دخالت تفکرات خارج از مسائل برای انتخابات مورد نظر داده نمی شود تا نشان دهند که جهت تلاش برای نیازهای صنف خود وارد گود انتخابات شده اند.
با این روند اما انتخابات خانه مطبوعات اردبیل با حاشیه های پررنگ تر از متن روبرو بوده و افرادی سعی می کنند با علم کردن پرچم طیفهای سیاسی وارد انتخابات شده و با همراهی طیف فکری خود به کسب آرا بپردازند تا بعد از انتخابات پیروزی خود را نشان از پیروزی طیف سیاسی خود قلمداد کنند.
منافع صنفی فدای و تفکرات جناحی
در حالی که افرادی با تفکرات سیاسی برای تکیه بر صندلی خانه مطبوعات استان لابی گریهای خود را شروع کرده اند اما خانه مطبوعات یک تشکل صنفی است که طبق ماده 2 اساسنامه خانه مطبوعات وظایف مختلفی نظیر حل مشکلات صنفی اعضا، ارتباط و توسعه همکاری بین خانه و سازمانها، ایجاد سازوکارهای لازم جهت ارتقا سواد رسانه ای که بسیاری از خبرنگاران اردبیل به شدت از کمبود آن رنج می برند، و... را بر عهده دارد، به همین سبب جای خالی افرادی با تفکرات و دغدغه صنفی در انتخابات خانه مطبوعات استان اردبیل قابل توجه است.
مسائل مختلفی در انتخابات تاثیر گذار است که می تواند سرنوشت نامزدها را تا زمان رای گیری تغییر داده و کفه آرای کاندیداها را سبک یا سنگین کند، بنابراین باید منتظر ماند انتخاب خبرنگاران و اصحاب رسانه استان برگزار شود تا معلوم شود چه کسانی طعم پیروزی در خانه مطبوعات استان را می چشند.
.............................
گزارش: توحید مهدوی
نظر شما