به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین سمینار بررسی مسائل مطبوعات ایران؛ چالشها و چشم اندازها صبح امروز با حضور جمع زیادی از صاحبنظران عرصه روزنامهنگاری در سالن همایشهای بین المللی صدا و سیما آغاز به کار کرد.
سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش به نقش و تاثیرگذاری مطبوعات را در روند تکامل جامعه بدیهی و غیرقابل تردید توصیف کرد و گفت: مطبوعات میتواند آینه جامعه باشد و روحیه امید و نشاط را در جامعه بدمند.
حسینی افزود: مطبوعات چشم بیدارجامعه هستند و میتوانند با دقت نظری که دارند بحرانهایی را که کشور ممکن از با آنها مواجه شود پیش بینی و برای برطرف شدن آنها راهکار ارائه کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به عملکرد وزارتخانه مطبوعش در زمینه مطبوعات گفت: تنها در دولت دهم 1300 مجوز نشریه صادر شده است؛ از فصلنامه تخصصی بگیرید تا نشریات محلی. این در حالی است که بعضیها با صدور مجوز برای نشریات مخالف بودند و میگفتند باید به همین تعداد و همین افراد فعلی محدود و منحصر باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 4 هزار نشریه مجوز دارند گفت: دیگر رشد کمی مطبوعات دغدغه ما نیست و الان بحث، بحث کیفیت آنهاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما از صاحبنظران این رشته انتظار داریم که یک آسیب شناسی جدی انجام دهند تا راهکارهای ارتقای کیفی مطبوعات مشخص شود.
حسینی با اشاره به سرمایه گذاری کلان کشورهای غربی در امر رسانهها افزود: همانطور که دشمنان ما برای اقشار مختلف جامعه دهها رسانه و بنگاه خبرپراکنی ایجاد میکنند ما هم باید این گونه عمل کنیم و بر توان خود در زمینه مطبوعات بیفزاییم.
وی در عین حال ادامه داد: مطبوعات همان گونه که میتوانند قوای سه گانه را نقد کنند، باید خود نیز نقد شوند و مورد ارزیابی قرار گیرند و این کار هم باید بدون ملاحظه و رودربایستی انجام شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقدیر از دست اندرکاران سمینار مذکور به دلیل قرار دادن محوری با عنوان اخلاق و فقه رسانه تاکید کرد: وزارت ارشاد به شدت از این بحثها استقبال میکند. ما حتی از اینکه حوزه علمیه در بحث رسانهها وارد شود استقبال میکنیم؛ به هر حال کشور ما معیارها، اصول و بایدها و نبایدهایی دارد و میطلبد که رسانهها هماهنگ با این ارزشها حرکت کنند.
وی با تاکید بر لزوم رعایت اخلاق اسلامی در رسانهها گفت: رسانهها نباید به بهانه این که کار فرهنگی انجام میدهند از حدود اخلاقی خارج شوند و خدایی ناکرده مرتکب انحراف و اعوجاج شوند.
در این برنامه همچنین از 20 عنوان کتاب در زمینه روزنامهنگاری رونمایی شد. این کتابها توسط دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها منتشر شده و از جمله آنها میتوان به جلد دوم ارتباطات بین الملل، رسانه شناس، پیشرفت و تعالی، سواد رسانهای، ارتباطات رسانهای در عمل، حقوق مطبوعات در ایران و آمریکا و مدیریت رسانه اشاره کرد.
نظر شما