جلال ملاجعفری در گفتگو با خبرنگار مهر از رشد 10 درصدی کشت مکانیزه برنج امسال نسبت به سال گذشته در رضوانشهر اشاره کرد و افزود: با توجه به عواملی از قبیل بالا بودن مصرف سرانه برنج، امکان زراعت این محصول در شرایط خاص آب و هوایی و غیره برنج به عنوان یکی از محصولات راهبردی مد نظر قرارگرفته است.
وی اظهارداشت: توسعه کشاورزی فرآیندیست که عوامل تغییر پذیری مانند شرایط محیطی و عوامل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سایر موارد بر آن تاثیر می گذارند.
مدیر جهاد کشاورزی رضوانشهر گفت: بخشی از این تغییر پذیری حاصل بکارگیری تکنولوژی در زمینه تولید محصولات کشاورزی است که از آن جمله می توان به مکانیزاسیون ( تکنولوژی ماشینی ) اشاره کرد.
وی افزود: به طور کلی مکانیزاسیون مجموعه ای از علوم و فنون کاربردی است که مطالعه، شناخت و بکارگیری انواع مختلف ماشین و نیروی محرکه را در مراحل مختلف تولید و فرآوری محصولات کشاورزی شامل می شود و این مجموعه علوم و فنون کاربردی با توجه به ابعاد فنی، اقتصادی و اجتماعی بکارگرفته می شود.
ملا جعفری با بیان اینکه عملکرد برنج در مزارع مکانیزه بیشتر از مزارع سنتی است، ادامه داد: کشت مکانیزه با استفاده از نشاکارها باعث انجام کشت منظم شده که در رشد یکنواخت محصول و متعاقب آن افزایش عملکرد تاثیر گذار است.
وی گفت: با ورود تکنولوژی اعم از ماشینی ( مکانیزاسیون ) و غیر ماشینی ( ارقام پرمحصول ) به شالیزارها شاهد نتایجی از قبیل افزایش عملکرد و کاهش ضایعات در کنار نتایج مستقیمی مانند کاهش هزینه تولید خواهیم بود.
مدیر جهاد کشاورزی رضوانشهر با اشاره به اینکه با ورود تکنولوژی به روستاها بخصوص در مورد برنج که محصول عمده گیلان است وضعیت اقتصادی شالیکاران بهبود خواهد یافت، یادآورشد: مکانیزاسیون کشاورزی به عنوان عامل مهمی در توسعه و نوسازی روستاها نقش مثبت ایفا می کند.
نظر شما