۴ خرداد ۱۳۹۱، ۹:۵۲

گزارش مهر/

گلستان؛ بهشتی برای سرمایه گذاری/ مزیتها و توانمندیها

گلستان؛ بهشتی برای سرمایه گذاری/ مزیتها و توانمندیها

گرگان - خبرگزاری مهر: موقعیت مناسب جغرافیایی در زمینه دسترسی به کریدورهای بین المللی، بازارهای آسیای میانه، ارتباط با استانهای مختلف و هم مرزی با ترکمنستان، نگارستان ایران را به محلی مناسب برای سرمایه گذاری تبدیل کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مساحت استان گلستان بالغ معادل 1.3 درصد از مساحت کشور است. بخش بیشتر استان گلستان آب و هوای معتدل خزری (مدیترانهای) دارد ولی جلگه گرگان به لحاظ مجاورت با صحرای ترکمنستان، دوری از دریا و کاهش ارتفاعات، آب و هوای نیمه بیابانی و گرم دارد.

استان گلستان از شمال به ترکمنستان از جنوب به استان سمنان، از غرب به دریای خزر و استان مازندران و از شرق به استان خراسان محدود است.

جنگلهای مرطوب دامنه های شمالی البرز در مشرق به جنگلهای مینودشت و گلستان می رسد، قله چالویی شاه کوه از مهمترین قله های استان گلستان است که ارتفاع آن سه هزار و 750 متر بوده، مراتع عمده قشلاقی استان در جلگه گرگان است که بین رودخانه گرگان و مرکز ترکمنستان قرار دارند.

در اقتصاد استان، کشاورزی به ویژه دامداری نقش اساسی دارد. صنایع عمده وابسته به کشاورزی و جنگل و صنایع دستی است، استان سرسبز گلستان در شمال ایران با وجود مواهب طبیعی بسیار و آثار تاریخی فراوان یکی از مناطق مستعد کشور در جذب گردشگر است.

برگزاری اجلاس بین المللی اتاقهای بازرگانی کشورهای حوزه دریای خزر در گلستان فرصتی مناسب برای معرفی مزیتهای سرمایه گذاری صنعتی و معدنی در استان گلستان بوده است.

مزیتهای سرمایه گذاری صنعتی و معدنی

برخورداری از امنیت سیاسی و انتظامی بالا، داشتن اقلیم مناسب برای جذب و نگهداری متخصصان صنعتی و معدنی استان گلستان را مستعد برای سرمایه گذاری از نظر جغرافیایی قرار داده است.

از سوی دیگر بخش های وسیعی از آن شامل امتیازات ویژه مناطق توسعه نیافته از جمله معافیتهای مالیاتی 10 ساله و استفاده از تسهیلات ارزی با حداقل سهم آورده از جمله مزیتهای سرمایه گذاری است.

وجود 13 شهرک صنعتی و 9 ناحیه صنعتی دایر با کلیه امکانات زیربنایی، دارا بودن مرز آبی و خشکی با کشور ترکمنستان و کشورهای آسیای میانه، تدوین نقشه استقرار صنعت در استان و تصویب در کارگروه آمایش و محیط زیست از دیگر قابلیتهای سرمایه گذاری است.

وجود گمرک مرزی اینچه برون و امکان ایجاد صنایع با تولیدات صادراتی، وجود ذخایر معدنی ذغال سنگ، صدف کوهی، سنگ لاشه آهکی و ید در استان و امکان فرآوری آنها و ایجاد صنایع معدنی، امکان استقرار صنایع تبدیلی کشاورزی با عنایت به تولید محصولات مختلف زارعی و باغی از دیگر فرصتهایی است که سرمایه گذاران را راغب به سرمایه گذاری در گلستان خواهد کرد.

امکان استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش دام و طیور به دلیل وجود دامهای فراوان، جاده اصلی بیم المللی، دسترسی به حمل و نقل ریلی، فرودگاه بین المللی و پتانسیل دسترسی به اسکله، برخورداری از ساحل دریای خزر و امکان ایجاد واحدهای صنعتی فراساحل، شناور و سازه های دریایی، کشتی های صیادی و تفریحی از جمله امتیازات سرمایه گذاری در گلستان است.

امکان ایجاد صنایع مرتبط با شیلات در استان با توجه به وجود ذخایر ماهیان خاویاری در قسمت شرقی دریای خزر و گسترش پرورش آبزیان در سطح استان، وجود دانشگاههای دولتی، آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی و جامع علمی کاربردی در شهرستانهای مختلف استان از مواردی است که سرمایه گذاری در گلستان را سودمند جلوه داده است.

وجود منطقه وسیع حاشیه اترک در شمال استان و مجاز برای استقرار کلیه صنایع شیمیایی و غیرشیمیایی طبق مصوبه هیئت وزیران و برخوردار از امتیازات ویژه مناطق توسعه نیافته از جمله معافیت مالیاتی 10 ساله، وجود نیروگاه هزار مگاواتی و امکان استقرار صنایع انرژی بر و وجود شبکه گاز رسانی در سراسر استانف وجود طرح مجتمع پتروشیمی با پیشرفت مناسب و کارخانه سیمان و امکان استقرار صنایع پایین دستی آنها از دیگر فرصتهای سرمایه گذاری صنعتی و معدنی گلستان به شمار می رود.

عبور خط لوله گاز سراسر سرخس – نکا و خط لوله گاز ترکمنستان به ایران و امکان تامین مصرف گاز صنایع به عنوان سوخت مواد اولیه، وجود پتانسیل صنایع دستی زودبازده با سابقه طولانی در رشته های مختلف، صنایع دستی، ابریشم بافی، زیورآلات، نمدبافی و .. امکان استقرار صنایع بزرگ با توجه به تامین امکانات زیربنایی لازم از جمله شهرک صنعتی بزرگ هزار هکتاری اترک دیگر مزیتهای سرمایه گذاری در گلستان است.

اصلی ترین توانمندیهای گلستان

وجود تنوع اقلیمی، اکولوژیکی و خاک جهت توسعه فعالیتهای کشاورزی و تنوع محصولات آن به ویژه گندم، گیاهان داروئی، پنبه، دانه های روغنی، باغی، دام و طیور و نوغانداری، وجود توان توسعه صنایع تبدیلی و بسته بندی بخش کشاورزی ( زراعی و باغی ، شیلاتی ، دام و طیور و سلولزی )، بزرگترین مرکز استحصال خاویار و صید ماهیان خاویاری کشور، برخورداری از اکوسیستم های منحصر به فرد خلیج گرگان، تالاب های بین المللی و پارک ملی گلستان، امکان استفاده از ظرفیت های آب و خاک برای توسعه آبزی پروری و امکان توسعه فعالیتهای بازرگانی، فرهنگی، هنری و ورزشی با کشور های آسیانه میانه از مهمترین توانمندیهای گلستان است.

برخورداری از مراتع اراضی مستعد و حاصل خیز جنگل های صنعتی ، تجاری و زراعت چوب، برخورداری از مراکز عمده تحقیقاتی و تخصصی علوم کشاورزی ( استقرار مرکز تحقیقات پنبه کشور در استان – مرکز تحقیقات شیلات )، مرکز پرورش و تولید نژادهای اصیل اسب و توان صادرات آنها ، برخورداری از تنوع اقلیمی و قابلیت های برجسته و متعدد طبیعی گردشگری ( جلگه ، دشت ، کوهستان ، دریا ، سواحل و... ) نظیر پارک ملی گلستان ، جزیره آشوراده ، تالابهای بین المللی، آبشارها، پارک های جنگلی، منطقه جهان نما و مرکزیت ورزش های سوار کاری و کبدی در کشور، برخورداری از آثار تاریخی، فرهنگی و مذهبی نظیر میل تاریخی گنبد از جمله توانمندیهاست.

دیوار دفاعی گرگان، امامزاده یحیی ابن زید و خالد نبی و وجود مفاخر فرهنگی همچون میرداماد، میرفندرسکی، حکیم سید اسماعیل جرجانی، فخرالدین اسعد گرگانی و مختوم قلی فراغی و وجود ذخایر فراوان معدنی نظیر ذغال سنگ آزادشهر، رامیان و مینودشت، سنگ آهک کلاله، مارن چناران و صدف کوهی رو باز گنبد و کلاله از دیگر توانمندیهای نگارستان ایران زمین به شمار می رود.

وجود سنت دیر پای بافت فرش و صنایع دستی ترکمن، گلیم، جاجیم ،پ و ابریشم بافی در سطح روستاهای استان، توان تبادل انرژی با کشورهای آسیای میانه، برخورداری از شبکه های حمل و نقل جاده ای، ریلی و دریایی و هوایی، امکان توسعه و بهره برداری از منابع آب ( سطحی و زیر زمینی )، وجود زمینه های مساعد علمی و فنی حرفه ای در بخش های دولتی و غیردولتی در سطوح مختلف آموزشی ( عالی و متوسطه ) و نوع ارائه ( رسمی و غیر رسمی )، وجود زمینه های مساعد آموزش عالی علوم اسلامی برای کشور های اسلامی و آسیای میانه از دیگر توانمندیهاست.

در حال حاضر سهم ارزش افزوده استان در بخشهای خدمات 61 درصد، کشاورزی 24 درصد، صنعت و معدن 15 درصد است.

جواد قناعت استاندار گلستان در خصوص تاونمندی های گلستان می گوید: در این استان علاوه بر تنوع اقلیم، بیش از 15 قوم در کنار هم زندگی می کنند، به همین دلیل استان به ایرانی کوچک معروف است.

وی اظهار داشت: به همین خاطر مهمانانی که از خارج استان وارد می شوند، احساس غریبی نمی کنند و استان نیز از زیرساختهای خوبی برخوردار است.

قناعت گفت: بنادر، پایانه های صادراتی، فرودگاه شرق و غرب استان، راه آهن شمال جنوب نیز از جمله مزیتها است.

استاندار گلستان گفت: خطر ریلی شرق به غرب، شهرکها و نواحی صنعتی، منطقه ویژه اقتصادی، معادن زغال سنگ، ید، کربنات، کلسیم، تولید بیش از 70 نوع محصول کشاورزی، منطقه ویژه پرورش میگو در شمال استان و جاذبه های توریستی، پارک ملی گلستان و جزیره آشوراده از دیگر قابلیتهاست.
 

وی عنوان کرد: گلستان این آمادگی را دارد تا فرصتهای سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم کند. 

سیزدهمین نشست شورای بین المللی همکاریهای تجاری اتاقهای بازرگانی و صنعت کشورهای دریای خزر (ICBC) از از روز سه شنبه در گرگان برگزار ‌شد.
 
نشست بین المللی همکاری های تجاری اتاق های بازرگانی و صنعت کشورهای منطقه دریای خزر یا خزر تجاری است که کشورهای ایران، ترکمنستان، روسیه، قزاقستان و آذربایجان عضو آن هستند.
 
پیشینه شکل گیری این اجلاس به سال 1996 میلادی برمی گردد که از سوی نمایندگان اتاقهای بازرگانی کشورهایی از سوی ایران، روسیه و قزاقستان با هدف انسجام و توسعه روابط بازرگانی تاسیس شد.
کد خبر 1610638

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha