۴ خرداد ۱۳۹۱، ۱۷:۲۸

استاندارد تحلیل کرد:

عبدالهادی الخواجه، خنجری در پیکره آل خلیفه/ خواسته های اکثریت شیعی بحرین غیر قابل انکار است

عبدالهادی الخواجه، خنجری در پیکره آل خلیفه/ خواسته های اکثریت شیعی بحرین غیر قابل انکار است

یک روزنامه اتریشی با اشاره به مبارزات طولانی مدت عبدالهادی الخواجه علیه رژیم سرکوبگر آل خلیفه ،اعتصاب غذای این فعال حقوق بشر را عاملی برای جلب توجه جهانی نسبت به اعتراضات مردمی در بحرین تلقی کرده و این فعال حقوق بشر را خنجری در پیکره خاندان خلیفه توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه اتریشی "استاندارد" در مطلبی نوشت: جریانات و وقایع مربوط به "عبدالهادی الخواجه"  فعال حقوق بشر بحرینی روز به روز در سطح بین المللی مسائل بیشتری را برای رژیم آل خلیفه ایجاد می کند. حدود سه ماه است که الخواجه در اعتصاب غذا به سر می برد.

مریم دختر الخواجه اظهار داشته است که برای پدر من مسئله مرگ یا یک حکم دادگاهی  مهم نیست بلکه مسئله مرگ یا آزادی است.
تا کنون همه درخواست های بین المللی برای آزادی این فعال حقوق بشری بحرینی- دانمارکی هیچ نتیجه ای نداشته است. سه شنبه گذشته الخواجه در حالی که روی صندلی چرخ دار نشسته بود برای اولین بار بعد از دستگیری اش در مقابل یک دادگاه غیر نظامی ظاهر شد.

 در اولین محاکمه الخواجه  در ماه می 2011 توسط یک دادگاه نظامی به حبس ابد محکوم شد. در حال حاضر یکی از دختران الخواجه به نام زینب نیز به دلیل شرکت در اعتراضات علیه برگزاری فرمول یک در کشورش دستگیر و دادگاهی شده است.

نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه این شورشهای مردمی و سرکوبگریهای آل خلیفه در منطقه ای در حال رخ دادن است که در آن انقلاب های عربی جریان دارد نوشت: شیعیان بحرین که اکثریت را در این کشور تشکیل می دهند  شکایت های آنان علیه اوضاع سیاسی و اجتماعی کشورشان غیر قابل انکار است.

این روزنامه اتریشی در بخش دیگری از این مطلب به مختصری از زندگی نامه الخواجه اشاره کرده و می نویسد: وی در سال 1977 بعد از اتمام دوره مقدماتی تحصیلات برای ادامه تحصیل بحرین را ترک کرده و به انگلیس رفت و در آنجا فعالیت های سیاسی خود را آغاز کرد و به همین دلیل سازمانهای بحرینی اجازه بازگشت به وطن را به وی ندادند.

عبدالهادی الخواجه در سال 1991 به دانمارک تبعید شد و پس از چندی همراه با دیگر بحرینی های تبعیدی سازمان حقوق بشر بحرین BHRO  را تاسیس کرد.


بعد از اینکه بحرین از سال 2000 اصلاحات سیاسی را در پیش گرفت الخواجه توانست همراه با دیگر تبعیدیهای بحرینی به وطن برگردد و سازمان و پروژه حقوق بشر خود را هم با خود به کشورش آورد اما در سال 2004 فعالیت این سازمان حقوق بشری در بحرین ممنوع اعلام شد و الخواجه برای اولین بار به زندان رفت.


درگیریهای بین الخواجه با سازمانهای بحرینی و رژیم آل خلیفه تا شروع اعتراضات مردمی در بحرین در سال 2011 کم و بیش ادامه داشت و در آوریل همان سال وی دستگیر شد و از سوی دادگاه نظامی به اتهام تلاش برای سرنگونی رژیم آل خلیفه به حبس ابد محکوم شد.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: بحث هایی که اخیرا درباره برگزاری مسابقات فرمول یک و اعتصاب غذای این فعال حقوق بشر در بحرین به وجود آمده است بار دیگر توجه جهانیان  را به حرکت های اعتراضی مردم بحرین علیه رژیم آل خلیفه جلب کرده است.


در بسیاری از شهرهای دنیا اعتراضات گسترده ای در مقابل سفارتخانه های بحرین شکل گرفت. در انگلیس نیز اخیرا حرکتهای اعتراضی شدیدی به دعوت ملکه انگلیس از پادشاه بحرین برای شرکت در مراسم سالگرد تاج گذاری شکل گرفته است. 
 

کد خبر 1611101

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha