۵ خرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۲۵

گزارش خبری/

قاچاق فیلم دربهای سینما در زاهدان را بست/ رونق سینما؛ شاید وقتی دیگر

قاچاق فیلم دربهای سینما در زاهدان را بست/ رونق سینما؛ شاید وقتی دیگر

زاهدان - خبرگزاری مهر: سیستان و بلوچستان به دلیل گستره مرزها یکی از آسیب پذیرترین استانهای کشور در مقابل تهاجم فرهنگی است با این وجود این استان به دلیل وفور فیلمهای قاچاق خارجی با رکود شدید سینما مواجه است.

به گزارش خبرنگار مهر، روزگاری نه چندان دور سیستان و بلوچستان بویژه شهرستان های زاهدان و زابل از داشتن سالن سینما بهره مند بودند و جوانان و برخی خانواده ها رفتن به تالار تاریک هنر هفتم را در سبد خانوار خود قرار می دادند اما افسوس اکنون در دورانی که دشمنان نظام اسلامی با شبیخون فرهنگی در تلاش برای انحراف جوانان ما هستند، تنها جای پای سینما بجای مانده است.

استان سیستان و بلوچستان به لحاظ همجواری با کشورهای افغانستان و پاکستان و حاشیه دریای عمان از موقعیت بسیار حساسی برخوردار است و همواره مورد توجه دشمنان برای تهاجم و شبیخون فرهنگی است.

در روزگاری که استکبار جهانی با سرازیر کردن انواع فیلم ها، لوح های فشرده، نوار، پوستر و ....مبتذل و مستهجن، نسل جوان ایران اسلامی را هدف قرار داده تا به اهداف شومش نایل آید، فعالیت های فرهنگی نقش بسیار مهمی در خنثی کردن این دسیسه دشمنان دارد.

سینما به عنوان هنر هفتم از جمله ابزارهای مهم فرهنگی و تاثیر گذار در جذب جوانان بویژه در استان دور افتاده و مرزی سیستان و بلوچستان می تواند میدان دار مقابله و بازدارنده فیلم ها و لوح های فشرده سوغاتی استکبار باشد.

سینما از سال 1320 در سیستان و بلوچستان رواج پیدا کرد و در کش و قوس های مختلف بسته به اقبال مردمی و نوع فیلم های به نمایش در آمده و فرهنگ حاکم بر مردم منطقه گهی با گرمی و زمانی با بی اعتنایی رو به رو بوده است.

سهولت دسترسی به انواع لوح های فشرده فیلم های خارجی از دلایل عدم استقبال مردم از سینما

یکی از دلایل استقبال نکردن مردم سیستان و بلوچستان از سینما در سال های اخیر سهولت دسترسی به انواع لوح های فشرده فیلم های خارجی در این استان است.

همجواری سیستان و بلوچستان با مرز، وفور لوح های فشرده فیلم های خارجی و جذابیت آنها برای قشر جوان درب سینماها را بسته نگه داشته است و اغلب مردم بر این باورند زمانی که براحتی می توان فیلم های روز را در خانه دید، دیگر نیازی به رفتن به سینما احساس نمی شود.

برخی شهروندان زاهدانی می گویند: در زمانی که فروشگاه های عرضه محصولات فرهنگی و هنری همه فیلم های روز دنیا را در اختیار مردم قرار می دهند و در بازار زاهدان می توان به سهولت سی دی فیلم های خارجی را با نازلترین قیمت تهیه کرد، خود به خود رفتن به سینما برای خانواده ها دیگر مفهومی ندارد.

نبود سالن مناسب سینما در زاهدان

یکی از شهروندان نیز معتقد است: نبود سالن های مناسب سینما موجب شده تا مردم با این هنر صمیمیتی نداشته باشند در حالی که اگر سالن های خانوادگی سینما وجود داشته باشد مردم این استان که از حداقل امکانات تفریحی بی بهره اند، از این فرصت بیشترین استفاده را می کنند.

رضا احمدی افزود: مردم سیستان و بلوچستان به مراتب بیشتر از سایر استان ها نیازمند مراکز تفریحی - فرهنگی از جمله سینما هستند.

حسین علی شهرکی یکی دیگر از شهروندان زاهدانی گفت: در گذشته نه چندان دور دو سینما در زاهدان و دو سینما در زابل با استقبال خوبی مواجه بود اما با ظهور ویدیو و سی دی فیلم های مختلف و به روز نشدن فضاهای سینماها بی میلی مردم به این مکان های عمومی بیشتر شد.

وی افزود: بیشتر شهرهای استان از داشتن تفرجگاه های مناسب برای خانواده ها بی بهره است و هر گاه برنامه فرهنگی در یکی از شهرستان ها برگزار می شود با استقبال کم نظیر مردم رو به رو می شود.

وی بیان داشت: چنانچه مردم مطمئن شوند که سالن های سینما وضعیتی مناسب دارد از آن استقبال می کنند.

نبود تماشاگر کافی دلیل تعطیلی سینماهای سیستان و بلوچستان

مسئول امور سینماهای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در مورد تاریخچه سینما در این استان گفت: نخستین سینمای زاهدان با نام ملک با 300 صندلی در دهه 20 گشایش یافت که در اوایل دهه 40 به سبب نبود تماشاگر کافی تعطیل شد.

سیروس قنبری افزود: سینماهای بعدی زاهدان با نام مهربان و فروردین که در سال های 1341 و 1345 گشایش یافتند، تا قبل از انقلاب به سبب اکران فیلم های مبتذل و دیدگاه های مذهبی مردم استان با بی محلی مردم مواجه و تعطیل شدند.

وی بیان اظهار داشت: سینما مهربان زاهدان با 700 صندلی پس از انقلاب دوباره فعالیت خود را از سر گرفت اما تا سال 81 دوام آورد و به سبب نبود تماشاگر کافی تعطیل شد.

وی گفت: سینما فروردین زاهدان نیز در سال 1373 بازسازی و با 500صندلی مجددا راه اندازی شد و به سینما فرهنگ تغییر نام یافت اما به سبب زیان های مالی و عدم استقبال تماشاگران در سال 1384 تعطیل شد.

مسئول امور سینماهای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: سینماهای دیگری پس از انقلاب از جمله سینما رسالت و سینما فرهنگ در زابل، سینما فرهنگ و سالن مربوط به جمعیت هلال احمر در ایرانشهر، سینما ساحلی آزادی در چابهار با 450 صندلی و یک سالن از سوی جمعیت هلال احمر به عنوان سینما در سراوان گشایش یافتند که آنها نیز تا قبل از دهه 80 به علت زیان ده بودن تعطیل شدند.

وی در ادامه بیان داشت: در سال های گذشته سینماهای سیستان و بلوچستان به طور متوسط روزانه 20 تا 30 تماشاگر داشتند و از آنجا که مالکان سینما قادر به تامین هزینه های جاری نبودند، به ناچار تعطیل شدند.

وی گفت: مالکان سینماها علی رغم مذاکرات مکرر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ تمایلی برای بازگشایی سینما نشان ندادند و تلاش کردند تا ملک خود را بفروشند اما از آنجا که سینماها کاربری فرهنگی دارند وزارتخانه متبوع تاکنون دستورالعملی در این رابطه ابلاغ نکرده است.

قنبری افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان در سال 88 به طور آزمایشی سالن نمایش مجتمع فرهنگی - هنری زاهدان با 210 صندلی را به عنوان سینما اشراق راه اندازی کرد اما در هر سانس فیلم 10 تا 15 تماشاگر حضور دارند.

وی اظهار داشت: برای جذب تماشاگر در سینما اشراق سعی شد تمام فیلم ها با اکران های سینماهای مشهد و تهران همزمان باشد اما تنها فیلم اخراجی ها میزان قابل توجهی از تماشاگر را جذب کرد.

وی گفت: در سفر دوم هیئت دولت به سیستان و بلوچستان مصوبه ای برای راه اندازی پردیس سینمایی زاهدان با مشارکت بخش خصوصی تصویب شد اما متاسفانه تا امروز بدون متقاضی مانده است.

احداث پردیس سینمایی در زاهدان

وی افزود: به منظور رفع مشکل کمبود سالن سینما در کشور حبیب الله کاسه ساز یکی از تهیه کنندگان مطرح کشور قرار است با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 400 پردیس سینمایی را در ایران احداث کند که یکی از این پردیس ها در زاهدان ساخته خواهد شد.

مسئول امور سینماهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان بیان داشت: پردیس سینمایی زاهدان سه سالن سینما با اماکن فرهنگی و تجاری مانند کتابفروشی و فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی را خواهد داشت.

وی گفت: حل مشکلات هنر استان تنها با فرهنگ سازی مناسب امکان پذیر است و این امر بر عهده شخص یا ارگان خاصی نیست بلکه بر عهده همه مسئولین، هنرمندان و حتی خود مردم است.

حبیب الله کاسه ساز از تهیه کنندگان سینمای ایران که مدتی قبل به سیستان و بلوچستان سفر کرده بود، در جلسه ای گفته بود: حوزه فرهنگی به ویژه در بخش سینما با توجه به اقدامات انجام شده ضعف های فراوانی دارد که پس از یکسال بررسی کارشناسی ساخت 400 سینما که از نیازهای کنونی جامعه است در دستور کار قرار گرفت.

تهیه کننده پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران (اخراجی های 1 و 2) اظهار داشت: مطابق با مصوبه هیئت وزیران و شورای عالی سینما پردیس سینمایی زاهدان با سرمایه گذاری 25 درصدی بخش خصوصی و 25 درصدی اعتبارات فرهنگی استان احداث می شود.

وی افزود: 50 درصد باقیمانده هزینه ها از محل تسهیلات اعطایی استان تامین خواهد شد.

وی گفت: پیش بینی می شود، پردیس سینمایی زاهدان شامل سه سالن سینما، مجتمع تجاری و فرهنگی، شهر بانوان و اماکن تفریحی در مرکز شهر برای داشتن توجیه اقتصادی ایجاد شود.

کاسه ساز بیان داشت: سالن 100 نفره این پردیس برای سینمای سه بعدی و چهار بعدی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به بهره بری این پردیس از سیستم پخش جدید فیلم اظهار داشت: مطابق با استانداردهای روز جهان فیلم هاب روز کشور به صورت متمرکز و همزمان در 30 سینما پخش می شود و دیگر نیاز به کپی رایت فیلم و آپارات نخواهد بود.

............................

گزارش: سمانه سرایانی

کد خبر 1611240

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha