حمید کلانتری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ویروس هپاتیت c از طریق غیرگوارشی وارد بدن شده و پس از تکثیر در کبد در گذر زمان سبب التهاب و تغییراتی در ساختار کبد میشود که میتواند غیرقابل برگشت بوده و تبدیل به سیروز و سرطان کبد گردد.
وی با اشاره به اینکه در مطالعات انجام شده این ویروس به طور مستقیم سبب آسیب کبدی نمیشود، بیان داشت: شواهد نشان میدهد که علائم بالینی، میزان آسیب کبدی و پیشآگهی بیمار توسط پاسخهای سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا تعیین میشود.
عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: بسیاری از افراد علیرغم آلوده بودن به هپاتیت C از بیماری خود آگاهی ندارند و تنها بعد از چند سال که عوارض بیماری ظاهر شد متوجه بیماری خود میشوند.
وی با بیان اینکه تا به امروز واکسن و یا ایمونوگلبولینی برای پیشگیری از این بیماری ابداع نشده، ادامه داد: تنها راه مؤثر پیشگیری، عدم تماس و عدم مواجهه با این ویروس است.
کلانتری با اشاره به تالیف کتاب 110 پاسخ به بیماران مبتلا به هپاتیتc با همکاری چند تن از اعضای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ادامه داد: مطالب این کتاب به گونهای طراحی شده که به زبان ساده و علمی برای مخاطبان عام و خاص شامل دستیاران گروههای مختلف پزشکی، دندانپزشکی، کارورزان و دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و گروههای مامایی، پرستاری و دیگر گروههای پیراپزشکی مورد استفاده است.
وی گفت: این کتاب از دو بخش اول و دوم تشکیل شده و هر کدام دارای فصلهای مستقل است که فصل اول آن شامل 110 پاسخ در زمینه شناسایی، اپیدمیولوژی، علائم بالینی و آزمایشات تشخیصی و به ویژه درمانهای جدید ویروس هپاتیت C است.
کلانتری اظهار داشت: در فصل دوم این کتاب عوارض درمان را مورد بحث قرار میدهد و روی ارتباط و تأثیر هپاتیت C بر حاملگی و دوران نوزادی و طفولیت بحث شده، که قشر وسیع و آسیبپذیری از جامعه را تشکیل میدهند.
نظر شما