به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر مازیار حسینی ضمن بیان این مطلب گفت: در طرحجدید ، دیدگاه جمعآوری و هدایت آبهایسطحی به مدیریت پایدار آبهایسطحی تبدیل شدهاست . یعنی بهجای جمعآوری آب و انتقال آن به اراضی پاییندست ، کاهشحجم روان آب ، کنترل درمنشاء و مدیریتمنابع بهصورتمحلی و منطقهای مدنظر قرار گرفته و نگاهی کاملاً زیست محیطی و منطبق براصول توسعهپایدار براین فرآیند حاکم شده است.
وی در ادامه گفت: در مدیریت آبهایسطحی دو رویکرد وجود دارد؛ یکی جمعآوری و انتقالآب بهخارج از حوزه که تاکنون بهاین شکل انجاممیشدهاست و دیگری کاهشحجم رواناب، کنترل در منشاء و ذخیرهآب در نزدیکی محلتولید رواناب و نهایتاً بازگرداندن آن به چرخهطبیعی که در طرحجامع جدید رویکرد دوم دنبال میشود.
حسینی افزود: بهعنوان نمونه یک بوستان در حالت طبیعی کاربری خود را دارد اما درمواقع بروز سیلاب میتوان با اجرای تمهیداتی، از آن بهعنوان حوضچه آرامش استفادهکرد و باانتقال جریانسیلاب به آن، آب را در محل نگهداریکرده و سپس بهزمین برگردانده یا مورد استفاده قرار داد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران باتأکید براینکه این رویکرد جدیدی است و باید بسترسازی لازم برای آن انجامشود خاطرنشان ساخت: با اجرای این طرح، فرآیند جمعآوری و انتقال آبهایسطحی بهمدیریت آبهایسطحی تبدیلشده و استفادههای لازم نیز از روانابسطحی صورت خواهدگرفت.
وی بااشاره به اینکه طرحجامع جدید توسط تیمعلمی متشکل از مشاورانداخلی و خارجی تهیه شدهاست خاطرنشان ساخت: ازاین پس باتوجه به طرحجامع جدیـد، اولـویـتهـایاجرایـی سـازمـانمشـاور فنی و مهندسی شهرتهران، شرکت خاکریزآب و شهرداریهایمناطق تعریف خواهدشد همچنین طرحهایقبلی نیز با این طرح سنجیدهشده و درصورت نیاز تطبیقداده میشود.
حسینی تصریح کرد : این طرح تا مرحله اجراییشدن بسیارسریع پیشرفته و امسال اجرایی میشود.
نظر شما