۵ خرداد ۱۳۹۱، ۱۴:۳۵

در سالروز آزادسازی خرمشهر/

زندانیان کتابخوان درود جایزه خود را از پرویز پرستویی و راوی کتاب دا گرفتند

زندانیان کتابخوان درود جایزه خود را از پرویز پرستویی و راوی کتاب دا گرفتند

زندانیان ندامتگاه درود که اقدام به برپایی مسابقه کتابخوانی با موضوع کتاب‌های دفاع مقدس کرده بودند، جوایز خود را از دست هنرمندانی چون پرویز پرستویی و رزمندگانی چون سیدنورالدین عافی راوی کتاب «نورالدین پسر ایران» دریافت کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب‌های «دا»، «کوچه نقاش‌ها»،«بابا نظر»، «شنام»، «پایی که جاماند» و «نورالدین پسر ایران» با ابتکار یکی از زندانیان زندان درود در استان لرستان، موضوع مسابقه کتابخوانی این ندامتگاه شدند و طی مراسمی در روزهای دوم و سوم خرداد که با حضور هنرمندان، اهالی فرهنگ و رزمندگان دفاع مقدس برگزار شد، از برگزیدگان این مسابقه کتابخوانی تقدیر به عمل آمد.

در روز اول مراسم پرسنل و مددجویانی که  این کتاب‌ها را خوانده و خود به تزیین زندان پرداخته بودند با تشکیل گروه‌های هنری از مددجویان با اجرای موزیک و شعرخوانی در وصف سی امین سالگرد آزادسازی خرمشهر و نیز ستایش سیده زهرا حسینی راوی کتاب «دا» پرداخته، برنامه را پیش بردند.

پرویز پرستویی، حسین ترابی، مسعود جعفری جوزانی ( هنرمندان سینما) سیده زهرا حسینی( راوی کتاب دا) ، سیدابوالفضل کاظمی( راوی کتاب کوچه نقاش ها) ، نورالدین عافی( راوی کتاب نورالدین پسر ایران) ، کیانوش گلزار راغب ( راوی کتاب شنام) و مرتضی و مصطفی نظرنژاد( فرزندان شهید بابانظر راوی کتاب بابا نظر) گلعلی بابایی( نویسنده کتاب همپای صاعقه) و ملا صالح قاری( آزاده سرافراز حماسه 23 نفر) ، مکی یازع (راوی کتاب بچه های کفیشه) پس از صحبت صمیمانه برای حاضران، به اهدا جوایز کتابخوانی به 144 نفر از پرسنل و مددجویانی که در مسابقه کتابخوانی عناوین نامبرده شرکت کرده و حائز رتبه شده بودند، پرداختند.

مددجویان و پرسنل در هنگام دریافت جوایز از تاثیر خاطرات دفاع مقدس بر نگرششان به زندگی، و گرفتن درس پایداری و توکل به خدا و بسیار ناگفته‌های دیگر بر خود و خانواده‌هایشان و حتی روابط متقابلشان با همدیگر سخن گفتند. یکی از پرسنل به نمایندگی از طرف  دیگر همکارانش گفت این کتاب‌ها چنان تاثیر عجیبی بر همه زندان داشته که به عنوان مثال خاطرات اسارت در کتاب «پایی که جا ماند» به ما یادآوری کرد که اگر خدای ناکرده ما پرسنل از روی نفس با مددجویان رابطه‌ای به دور از انصاف، اخلاق و احترام داشته باشیم  شایدهیچ فرقی با آن نیروی بعثی در اسارتگاه‌های اسرای ایرانی در عراق نداشته باشیم. چند تن از مددجویان هم در این برنامه گفتند که با مطالعه این کتاب‌ها قهرمانان مورد نظرشان تغییر کرده‌اند و دیگر شخصیت‌های پیشین نیستند.

در روز دوم مراسم، کتابفروشی با کتاب‌های حوزه دفاع مقدس که توسط یکی از مددجویان آزادشده در شهر دورود در آستانه افتتاح بود با حضورمهمانان مورد بازدید قرار گرفت. این مددجو انتقال تجارب ارزشمند این کتاب‌ها به جامعه در جلوگیری ازکجروی راعلت این کار خود دانست و ابراز امیدواری کرد با این کار گوشه‌ای از گذشته خود را جبران کند.

در ادامه با گلریزان مهمانان و همیاری و قول مسئولین، حکم اعدام یکی از مددجویان که در تغییر رویه بسیاری از مددجویان به زندگی سالم  نقش آفرین بوده است، به احکام پایین‌تر تبدیل شد و تعدادی از محکومین مالی نیز به مناسبت سی‌امین سال آزادسازی خرمشهر قهرمان با کمک مالی حضار و مهمانان در آستانه آزادی قرار گرفتند.

پرویز پرستویی در اختتامییه این برنامه به نمایندگی از طرف همه مهمانان حاضر، با تشکر از مهمان نوازی مددجویان و کادر اجرایی برنامه، همدلی  بین زندانیان و پرسنل این ندامتگاه را در حد افسانه‌ای دانست که تنها در سایه روی آوری به اخلاق و یادآوری راه شهدا ممکن است و خواستار اتنقال این تجربه به دیگر ندامتگاه‌ها و مجامع بیرونی و جامعه شد.

از دیگر مهمانان این جشن می‌توان به محسن مومنی شریف، مجتبی رحماندوست، محمدرضاجعفری جلوه، جوادجباری، محمدرضا شرف الدین، حمید آخوندی، حسن تنها، حاج عباس نجفی، عادل معمارنیا، حبیب مجیدی، رضا گنج خان لو، محمد یار احمدی، سیاح طاهری و حبیب احمدزاده نام برد.

این مراسم با هماهنگی معاونت پیشگیری ازوقوع جرائم قوه قضاییه و پشتیبانی سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد فرهنگی روایت، انجمن سینمایی انقلاب و دفاع مقدس، حوزه هنری و انتشارات سوره مهر برپا شد.

کد خبر 1611486

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha