به گزارش خبرگزاری مهر، الهام پور محسنی با تاکید بر اینکه بیماری سل و برسلوز از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است، تصریح کرد: دامپزشکی با برنامه ها و فعالیتهای پیشگیرانه در خط مقدم مبارزه با این بیماریها قرار دارد.
وی در ادامه بیان داشت: اداره مبارزه و پیشگیری از بیماریهای دامی این اداره کل برنامه ها و دستور العملهای متعدد و مدونی برای کنترل این بیماریها دارد.
پورمحسنی افزود: از جمله این برنامه ها می توان به واکسیناسیون دامهای حساس به بیماری بروسلوز اعم از گاو و گوسفند و بز، تست سل و برسلوز، شناسایی و حذف دامهای آلوده به این دو بیماری در گاوداریهای تحت پوشش و پرداختن غرامت به دامدارانی که دام آنها حذف شده، اشاره کرد.
پور محسنی با بیان اینکه برنامه تست سل و بروسلوز به طور منظم و بر اساس دستور العمل سازمان دامپزشکی کشور انجام می گیرد، گفت: سال گذشته تعداد 39 هزار و 310 نوبت راس دام برای شناسایی بیماری برسلوز خونگیری و تعداد 34 هزار و 416 نوبت راس دام جهت شناسایی موارد احتمالی بیماری سل توبرکولیناسیون (تست سل) شده است.
وی اضافه نمود: از این تعداد، 51 راس دام آلوده به بیماری برسلوز و دو راس دام آلوده به بیماری سل شناسایی و حذف شدند.
رئیس اداره مبارزه و پیشگیری از بیماریهای دامی در ادامه اظهار داشت: با کنترل بهداشتی صورت گرفته و اجرای تست های غربالگری که توسط اکیپهای مبارزه شبکه های دامپزشکی شهرستانها تابعه و به صورت منظم و دوره ای انجام شده خوشبختانه به نقطه قابل قبولی رسیده ایم و این دو بیماری که از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است کاملا تحت کنترل است.
الهام پور محسنی در پایان از کلیه دامداران درخواست نمود تا در راستای کنترل این دو بیماری خطرناک همکاری لازم را با اکیپهای دامپزشکی داشته باشند.
طرح اداره کل دامپزشکی استان در شورای عالی سلامت استان کرمان مصوب شد
رئیس دامپزشکی استان کرمان گفت: طرح اداره کل دامپزشکی استان در شورای عالی سلامت استان کرمان مصوب شد نصب چهار برچسب بر روی قسمتهای مختلف لاشه کشتار شده در کشتارگاههای دام استان کرمان به زودی انجام می شود.
غلامرضا زیدآبادی با اعلام این خبراظهار داشت : با پیگیرها و هماهنگی های انجام شده توسط این ادره کل، طرح نصب چهار برچسب بر روی قسمتهای مختلف لاشه کشتار شده در کشتارگاههای دام استان با حضور استاندار محترم در شورای عالی سلامت استان کرمان مورد موافقت قرار گرفت.
وی افزود: در روند اجرای این طرح ، بر روی لاشه های کشتار شده و تایید شده از سوی بازرسین بهداشتی دامپزشکی مستقر در کشتارگاه دام 4 برچسب (لیبل) بر روی هر لاشه (در محل ران و سر دست) مندرج به تاریخ تولید، انقضاء و شرایط نگهداری، شماره سریال و مشخصات کشتارگاه نصب و سپس به بازار عرضه خواهد شد.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: با توجه به اینکه 4 لیبل بر روی هر لاشه نصب می شود حداقل یکی از برچسب ها الصاقی تا زمان فروش کامل لاشه بر روی آن باقی خواهد ماند.
زید آبادی از مزایای عمده این طرح را اطلاع مصرف کنندگان از تاریخ گوشت خریداری شده و همچنین پیشگیری از کشتارو فروش دامهای قاچاق در محل غیر از کشتارگاه برشمرد و اعلام کرد: به منظور کاهش شیوع بیماریهای قابل انتقال به انسان بخصوص تب کریمه کنگو وهمچنین ممانعت از جعل مهر بازرسی بهداشتی دامپزشکی این طرح به اجرا گذاشته می شود.
وی اعلام کرد: این طرح به صورت آزمایشی در شهرستانهای کرمان و سیرجان از 10 خرداد ماه سالجاری به اجرا در می آید.
مدیر کل دامپزشکی استان ابراز امیدواری کرد که با همکاری موثر شهرداران شهرستانهای کرمان، سیرجان طرح نشانه گذاری لاشه های گوشت قرمز استحضالی که در حدود 70 درصد کل کشتار دام استان را شامل می شوند عملیاتی شد و گامی موثری در جهت ارتقاء بهداشت عمومی و رفاه هم استانیها برداشته شود.
نظر شما