به گزارش خبرنگار مهر، کریم شیبانی پیش از ظهر امروز جمعه در مراسم افتتاح اولین واحد نیروگاهی سد گتوند علیا اظهار کرد: مراحل آبگیری مرحله اول، دوم و سوم سد گتوند تاکنون به خوبی پیش رفته و مشکلی در این خصوص به وجود نیامده است.
وی با بیان اینکه تا آخر تابستان چهار واحد نیروگاه گتوند علیا به بهره برداری می رسد، افزود: با توجه به اینکه سد گتوند در منتهی الیه کارون قرار گرفته اثرات مثبت زیادی در تنظیم آب و تامین آب برای دشت خوزستان و تامین برق برای نیروگاه های بالا دست ایجاد می کند.
شیبانی ادامه داد: به این ترتیب تولید برق در نیروگاه های بالا دست کشور در هر ساعتی و بدون هیچگونه دغدغه ای امکان پذیر خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه در این راستا منافاتی برای تامین آب پائین دست و تامین برق کشور نداریم، تصریح کرد: تداخل بین تولید برق و تامین آب برطرف شده که این یکی دیگر از مزایای طرح سد گتوند علیا است.
مدیر اجرایی پروژه سد گتوند علیا با اشاره به مشکلات پیش روی اجرای این طرح اظهار کرد : قرار گیری سد در انتهای کارون و ابتدای دشت خوزستان یکی از بعدهایی است که مشکلات زیادی ایجاد کرد اما به طور کلی این وضعیت سد باعث خواهد شد در دشت خوزستان کم آبی، سیلاب و تخریب نداشته باشیم.
شیبانی افزود: تمام تلاش ما در این سالها این بوده که این پروژه به نحو احسن پایان یابد و مشکلی در زمان بهره برداری از آن به وجود نیاید.
وی تصریح کرد: در تامین کیفیت مناسب برای کارون بیشترین و بهترین کارها و اقدامات صورت گرفته به طوری که این کار ها در دنیا نظیر نداشته است.
شیبانی گفت: تمام نتایج پس از آبگیری بر اساس پیش بینی های مدلهای فیزیکی و عددی و حتی بهتر از پیش بینیها به دست آمده است.
وی با اشاره به اینکه گتوند با سرمایهگذاری بیش از یک هزار و پانصد هزار میلیارد تومان، بزرگترین پروژه کشور محسوب می شود، گفت: سیلاب و دما در شوری آب مخزن تاثیر مقطعی داشته و لایه های آب مخزن را جابه جا کرده اما تعیین کننده نبوده است.
سد گتوند علیا بزرگترین سد خاکی کشور است که بر روی رودخانه کارون ساخته شده است، این سد، در ۱۰ کیلومتری شمال شرقی شهر گتوند در استان خوزستان قرار دارد.
نظر شما