۱۰ خرداد ۱۳۹۱، ۷:۴۴

سینمای رباط کریم مخاطب ندارد/ ضعف صنعت سینما یا عوامل دیگر

سینمای رباط کریم مخاطب ندارد/ ضعف صنعت سینما یا عوامل دیگر

رباط کریم - خبرگزاری مهر: حدود سه سال گذشته هر زمان گزارشی از وضعیت مراکز فرهنگی در شهرستان‌ها تهیه می شد، کمبود سینما یکی از معضلات اصلی مطرح شده بود اما در حال حاضر عدم مخاطب و استقبال مناسب شهروندان از این مراکز به مشکلی جدی تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، از زمانی که طبق ماده 44 قانون اساسی و با تاکید مقام معظم رهبری بسیاری از امور به بخش خصوصی واگذار شده و جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی از برنامه های اصلی دولتمردان شده است، بسیاری از مراکز فرهنگی، هنری، ورزشی، اقتصادی و ... توسط این بخش ساخته و به بهره برداری رسیده است.

البته نمی توان سهم دولت در حمایت از این بخش را نادیده گرفت زیرا تسهیلات زیادی نیز از این سو به بخش خصوصی واگذار شده است.

مشکل زیرساخت های سخت افزاری صنعت سینما نیز تا حد زیادی در استان های مختلف کشور و شهرستان های استان تهران برطرف شد، بگذریم از آن که بسیاری از سینماهایی که احداث شد با استانداردهای جهانی در کیفیت ساخت فاصله داشت و کیفیت صدا، تصویر، صندلی ها و ... مطابق خواست و سلیقه شهروندان نبود اما می توان به جرات گفت حداقل ها در بسیاری از مناطق این امر فراهم شده است.

سینمای رباط کریم بازدهی کافی نداشت

سینماهای ساخته شده با کمک بخش خصوصی و سرمایه گذاران به امید آنکه به بازدهی خوبی از نظر مالی در این صنعت دست یابند و بتوانند در جهت تامین حداقل های امکانات تفریحی شهروندان گام بردارند، پا به این عرصه گذاشتند اما استقبال آنگونه نبود که انتظار می رفت به ویژه در شهرستان رباط کریم.

مشکل امر به کجا باز می گردد و چرا استقبال از صنعت سینمای کشور که می تواند به یکی از پرسودترین صنایع تبدیل شود از اقبال عمومی در شهرستانها برخوردار نیست، هر دو عواملی هستند که اگر امروز از نظر جامعه شناسی، اقتصادی و ... بررسی نشود، شاید فردا برای پیگیری آن دیر باشد.

سالن سینمایی با 610 صندلی

فرماندار رباط کریم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سال گذشته تنها سینمای شهرستان با ظرفیت 610 صندلی به بهره برداری رسید و این سینما جوابگوی نیاز جمعیت 200 هزار نفری رباط کریم است.

بیژن سلیمان پور در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه مسئولان رباط کریم قصد ساخت سینمای دیگری در این شهرستان را دارند، افزود: این سینما تا چند سال آینده از نظر کمی جوابگوی نیاز مخاطبان است اما در حال حاضر میزان مراجعه شهروندان موضوعی قابل بحث است که باید بررسی شود.

این مسئول عنوان کرد: اقدامات مطلوبی برای تامین زیرساخت های فرهنگی در شهرستان رباط کریم انجام شده است و جلسات متعددی برای جذب سرمایه گذار بخش خصوصی برگزار شده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر مراکز تاریخی و باستانی شهرستان، سینما، کتابخانه های ثابت و سیار، فرهنگسراها و ... جزو مراکز فرهنگی شهرستان حساب می شوند که برای بهبود وضعیت این مراکز و توسعه آن تا کنون اقدام مناسبی صورت نگرفته است.

سلیمان پور تاکید کرد: با توجه به گستردگی سلایق شهروندان در گذران اوقات فراغت فرمانداری رباط کریم با همکاری سایر دستگاه های اجرایی اقدام به استفاده بهینه از ظرفیت های بالقوه و بالفعل کردن ظرفیت های مغفول مانده این شهرستان دارد.

گذشت از کمبودها برای توسعه صنعت سینما

کیفیت فیلم های ساخته شده، مبلغ در نظر گرفته شده برای بلیط سینماها، عدم اجرای قانون کپی رایت، نزدیکی رباط کریم به پایتخت و کثرت مراکز فرهنگی و تفریحی در تهران و ... باعث شده تا تمایل شهروندان این شهرستان از تنها سینمای رباط کریم آنچنان که انتظار می رفت نباشد.

در حالی که خرید یک بلیط برای دیدن فیلمی که ساعت ها برای ساخت آن تلاش می شود می تواند نقش حمایتی ویژه ای از صنعت سینما داشته باشد.

گاهی باید از صفر برای رسیدن به هدفی شروع کرد، شاید بسیاری از فیلم ها نیاز روحی مخاطب را تامین نکند اما برای توسعه مراکز فرهنگی و ایجاد انگیزه برای توسعه کار حرفه ای از سوی عوامل اجرایی سینماها باید هر یک از ماها با خرید یک بلیط آغاز کنیم.
................................

سیما حریان

کد خبر 1611955

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha