به گزارش خبرنگار مهر، اکبر نیکزاد بعدازظهر شنبه در نشست بررسی آخرین وضعیت سند آب استان، افزود: این طرح مطالعاتی بزرگترین تصمیم گیری برای تحول در آب استان است.
وی اظهار داشت: این پروژه نحوه استفاده و بهرهبرداری بهینه از اصلیترین منابع یعنی آب استان را در افق و چشم انداز کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت در بخشهای کشاورزی، صنعت، آب شرب شهری و روستائی، آبزی پروری، تولید انرژی برقآبی و گردشگری تا افق 1420 مشخص می کند.
نیکزاد تصریح کرد: برای تحول و رونق استان و توسعه همه شاخصها و بهرهگیری از آب استان، قرارداد طرح تهیه سند آب با شرکت مهندسین مشاور "مهاب قدس"، یکی از مشاورین برتر آب در خاورمیانه و آسیا با استانداری و آب منطقهای استان در سال گذشته به امضا رسید و هم اکنون فاز اول آن رو به اتمام است.
نیکزاد تصریح کرد: برای مهار و جلوگیری از هدر رفت و تخریب و استفاده بهینه منابع آبی- خاکی استان با ایجاده ساختارهای سازهای و غیرسازهای در سرمایه گذاری، تولید و اشتغال نیازمند طراحی طرح جامع و کاملی از آبهای استان بودیم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: این قرارداد توسط استانداری و آب منطقهای استان با مدیر شرکت مهندسین مشاور مهاب قدس یکی از 10 مشاور برتر آب خاورمیانه و آسیا با اعتبار 60 میلیارد ریال منعقد شد.
وی یادآور شد: کهگیلویه و بویراحمد با یک درصد وسعت و یک درصد جمعیت کشور سر منشا حدود 10درصد آب کشور است و با توجه به اینکه امروزه آب کالای مهم، اساسی و استراژیک قلمداد میشود و در بسیاری از موارد در مسائل امنیتی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی نقش اساسی و تاثیر گذار دارد، باید برای استفاده و سرمایهگذاری در آن هزینه کرد.
وی اظهار داشت: تدوین و تهیه طرح مطالعات جامع آب استان راهبردی است که کجا و چگونه این آبهای سرگردان و روان را مهار و از آنها به بهترین روش، آسانترین شکل و با کمترین هزینه بهرهبرداری و بیشترین انتفاع استفاده کرد.
نیکزاد تصریح کرد: با اجرای این طرح مطالعاتی محل احداث سدها، بندها، شبکههای آبیاری و زهکشی، نیروگاههای برقآبی، تصفیه خانههای آب شرب، سامانههای انتقال آب شرب، کشاورزی و صنعت تعیین و آماده برای اجرا می شود.
وی بیان داشت: تولید، اشتغال، افزایش سطح درآمد، کاهش هزینهها و جلوگیری از تخریب و فرسایش سیلابها از دیگر موارد مهار آبهای استان است که در این طرح گنجانده شده است.
نظر شما