۸ خرداد ۱۳۹۱، ۸:۳۵

«اقیانوسی به نام زمین» در کتابفروشی‌ها جاری شد

«اقیانوسی به نام زمین» در کتابفروشی‌ها جاری شد

کتاب «اقیانوسی به نام زمین» نوشته حمید رحمانی درباره اقیانوس‌های جهان و پدیده‌های علمی دریایی توسط انتشارات جهان کتاب منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، «اقیانوسی به نام زمین» هفتمین عنوان مجموعه دانش و فن برای همه است که انتشارات جهان کتاب منتشر می‌کند. این کتاب با تاکید بر اهمیت وجود آب در سیاره زمین و نیاز تمام موجودات به آب، نوشته شده است. این کتاب به معرفی اقیانوس‌های پراکنده در جهان پرداخته و به پدیده‌های شگفت‌انگیزی که در دریاها و اقیانوس‌ها رخ می‌دهد، اشاره می‌کند.

با توجه به لزوم حفاظت از نعمت بیکران طبیعی اقیانوس‌ها، موارد متعددی از آسیب‌هایی که می‌تواند از سوی انسان به هستی دریاها وارد شود، بیان شده است. طبیعت زیر دریاها و اقیانوس‌ها و موجودات زنده درون آن‌، بسیار متنوع است تا آن‌جا که باید گفت تنوع زیستی  در اقیانوس‌ها بسیار بیشتر از زمین است. تاکنون نقاطی از اعماق اقیانوس‌ها برای انسان، به رغم قدرت فوق‌العاده‌اش ناشناخته مانده است.

بیش از 70 درصد کره زمین از آب تشکیل شده است که به صورت اقیانوس‌های مختلف به یکدیگر مرتبط هستند. در واقع کره زمین یک اقیانوس عظیم است و قاره‌های مختلف به صورت جزایری در درون اقیانوس‌ها پدیدار شده‌اند. بنابراین اگر به جای زمین، نام اقیانوس را بر این سیاره می‌گذاشتند، بسیار منطقی‌تر به نظر می‌رسید.

این کتاب در دو فصل اصلی تدوین شده است. فصل اول «اقیانوس‌های جهان» نام دارد و شامل بخش‌هایی درباره اقیانوس آرام، اقیانوس اطلس، اقیانوس هند، اقیانوس منجمد شمالی، اقیانوس منجمد جنوبی و دریای مدیترانه است. فصل دوم هم «اقیانوس‌شناسی و پدیده‌های دریایی» است که شامل مطالبی درباره اقیانوس‌شناسی، آینده اقیانوس‌ها، سیستم آب و هوا، طوفان و گردبادهای دریایی، چرخه آب، جریان‌های اقیانوسی، امواج، کشند، خط ساحلی، جزایر، بستر اقیانوس‌ها، شبکه حیات، آب‌های کم عمق، آب‌های عمیق و صخره‌های مرجانی می‌شود.

حمید رحمانی نویسنده این کتاب متولد سال 1354 است که در سال 1389 دکترای خود را از دانشگاه AWU در رشته اقیانوس‌شناسی فیزیک دریا کسب کرد. وی در سال 1386 موفق به اختراع دستگاه استحصال انرژی از جریان‌های کشندی شد و به عضویت نهاد ملی نخبگان درآمد. پیش از این کتاب «استحصال انرژی از کشند» توسط نشر برزآفرین در سال 89 منتشر شده است.

رحمانی در پیشگفتار کتاب می‌نویسد:

اطلاع از خصوصیات دریاها و شناخت هرچه بیشتر اقیانوس‌ها، حتی اگر با آن سر و کار هم نداشته باشیم، لازم و ضروری به نظر می‌رسد. چرا که با مطالعه این کتاب در می‌یابیم در صورتی که اقیانوس‌ها و پدیده‌های وابسته به آن و موجودات خارق‌العاده درون آن نبودند، چگونه زندگی بر روی خشکی‌ها به مخاطره می‌افتاد. بنابراین تردیدی نیست که دانستن این اطلاعات در نوع نگاه ما به طبیعت تغییر ایجاد می‌کند و ما را به این نتیجه می‌رساند که حیات ما در تمام لحظه‌های زندگی، به وجود اقیانوس‌ها و دریاهای پاک و تمیز وابسته است.

در قسمتی از این کتاب می‌خوانیم:

در سال 1883 میلادی یکی از بزرگترین رخدادهای جهان در اقیانوس هند در جزیره کراکاتئو روی داد. بر اثر فوران یک آتشفشان در این منطقه که با انفجار بسیار شدیدی همراه بود، گودال بسیار عظیمی در کف اقیانوس به وجود آمد و سبب لرزیدن اعماق اقیانوس شد. این انفجار به حدی شدید بود که صدای آن در ماداگاسکار واقع در 4830 کیلومتری محل انفجار شنیده شد. مخلوط شدن گدازه‌های آتشفشانی با آب دریا تمام محوطه را پر از بخار ساخت. زمین‌لرزه‌ای که بر اثر این انفجار پدید آمد، یکی از بزرگترین سونامی‌های جهان را به وجود آورد. بر اثر این سونامی بیش از 36 هزار انسان در جزایر جاوه و سوماترا از بین رفتند....

کتاب «اقیانوسی به نام زمین» با 136 صفحه، شمارگان هزار و صد نسخه و قیمت 4 هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 1613088

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha