به گزارش خبرنگار مهر، سکینه خلیلی که به عنوان بانوی برتردر استان تهران معرفی شده، خانه دار بوده و دارای تحصیلات عالی، فرزندان موفق و بینش سیاسی، مذهبی، اجتماعی و دیگر قابلیت های موفقیت در زندگی است.
ناگفته نماند که از شرایط انتخاب بانوی خانه دار نمونه "زن خانه دار و همسرداری"، "زن خانه دار و تربیت فرزند"، " زن خانه دار ومدیریت خانه"، " زن خانه دار و تعاملات خانوادگی"، "زن خانه دار، دین وارزش ها"، "زن خانه دار و فرهنگ"، "زن خانه دار و حقوق"، "زن خانه دار ورسانه"، "زن خانه دار و آموزش"، "زن خانه دار و بهداشت" و "زنخانه دار و سیاست" بوده است.
خبرنگار مهر تلاش بسیاری برای انجام گفتگوی اختصاصی با بانوی نمونه استان تهران داشت و بالاخره با همیاری خانم دولتخواه رئیس امور بانوان فرمانداری شهرستان ورامین و علیرغم تمایل بانوی نمونه، مهمان منزل سکینه خلیلی شد و گفتگوی مفصلی در زمینه های مختلف با وی داشت که قسمت اول آن را می خوانید:
لطفا معرفی مختصری از خودتان داشته باشید.
سکینه خلیلی، متولد 22 اردیبهشت 1339 شهر ورامین هستم، دارای مدرک سطح دو حوزه و چهار فرزند پسر که اهل علم و مؤلف کتاب هستند، همسرم نیز فرهنگی بازنشسته و از خانواده ای متدین است.
از اینکه به عنوان بانوی نمونه انتخاب شده اید، چه حسی دارید؟
مسلما خوشحال هستم، اما انتخاب بنده به عنوان بانوی نمونه به فضل خداوند است، من چیزی از خود ندارم. این لطف پروردگار بوده، خداوند می فرمایند اگر یک قدم برای من بردارید من 10 قدم برای شما برمی دارم.
کمی از تحصیلات خود بگویید.
در زمان طاغوت حتی یک روز هم در کلاس های مدرسه درس نخواندم، چون آن زمان برای حجاب سخت می گرفتند و مراسمی به نام رژه داشتند که در آن مراسم حتماً باید با فرُمی که می خواستند شرکت می کردیم؛ چون خانواده ام مذهبی هستند، مخالف بودند که برای تحصیل به مدرسه برویم.
خواهر مرحومم وقتی دید که سواد قرآنی دارم، برایم معلم خصوصی در نظر گرفت که با مراجعه به منزل آنها تا پنجم دبستان به صورت متفرقه درس خواندم.
چه سالی ازدواج کردید؟
در سال 57 ازدواج کردم و لطف خدا بود که وارد خانواده ای اهل علم شدم. همسرم مشوق من برای ادامه تحصیل بود و این باعث شد در سال 57 مجدد درس خواندن را شروع کنم. سه سال دوره راهنمایی را دو ساله به اتمام رساندم و در کنار آن یک فرزند نیز خداوند به من عطا کرد.
و فکر ادامه تحصیل؟
پس از متولد شدن چهار فرزندم، وقفه ای در تحصیلم ایجاد شد؛ وقتی فرزندانم کمی بزرگ شدند، عقیده خودم و همسرم بر این بود که باید با درس خواندن، بچه ها را نیز به این امر تشویق کرد؛ به همین دلیل درس حوزه را شروع کردم، تحصیل در حوزه نیز به دلیل مطالعات بسیار، دشوار است؛ اما هر طور بود همراه با فرزندانم درس خواندم و این باعث شد بچه هایم نیز در امر تحصیل کوشا شوند.
چون مدرک سوم راهنمایی داشتم، حوزه از من خواست تا دیپلم ارائه دهم و این توفیق اجباری بود که در رشته علوم انسانی شرکت کنم و موفق به اخذ دیپلم شوم. در حال حاضر نیز دارای مدرک سطح دو حوزه از جامعة الزهرا(س) قم هستم.
علت موفقیت شما در زندگی چه بوده است؟
آنچه زمینه را فراهم کرد تا در زندگی خود همواره طعم موفقیت را بچشم، الگو گرفتن از ائمه اطهار(ع) به خصوص حضرت زهرا(س) بود. آنچه را که همیشه حضرت زهرا(س) برای زندگی به ما پیشنهاد کردند سعی کردم الگوگیری کنم؛ مثل علم که همیشه حضرت زهرا(س) و پیامبر(ص) به آن تأکید داشتند.
بهترین الگویی که از ائمه(ع) گرفته اید چه بوده است؟
ساده زیستی بهترین الگویی بود که از زندگی ائمه اطهار(ع) گرفته ام و سعی داشته ام همیشه خودم و فرزندانم را به آن ترغیب کنم.
کاربرد این الگو در زندگی شما چگونه بوده است؟
الگو گرفتن از ائمه واقعاً مشکل گشاست؛ سعی کردم در زندگی از نظر مادی به کسی نگاه نکنم؛ اوایل ازدواج با همسرم قرار گذاشتیم که او تلاش کند برای کسب روزی حلال و من نیز متقابلاً چیز زیادی از او نخواهم.
پیغمبر(ص) وقتی در اوایل ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) به خانه آنها رفت، از امیرالمؤمنین(ع) سئوال کرد: "زهرا(س) را چگونه یافتی"؟ حضرت علی(ع) فرمودند: "زهرا بهترین کمک کار در اطاعت خداست".
این حرف بزرگی است و به معنای این است که زن می تواند شوهرش را در معنویت کمک کند و در تأمین مادیات متوقع نباشد.
در زندگی تان افسوس چه چیز را خورده اید؟
خوشبختانه هیچ وقت افسوس زندگی کسی را نخوردم؛ احساس می کنم خداوند همه چیز را برایم تمام کرده است؛ هر قدر هم شکرگذار خداوند باشم باز کم است. خداوند آنچه نداده حکمت و آنچه داده نعمت است و چیزی که همیشه برایش افسوس خوردم، داشتن "معنویت" واقعی است.
افسوس می خورم که ای کاش در زمان جوانی موقعیتی بود تا بتوانم بهتر رشد کنم. زمانی که جمهوری اسلامی شکل گرفت، 18 سالم بود و تقریباً جوانی ام گذشته بود. هم اکنون خداوند راه را برای جوانانی که در این نظام هستند باز گذاشته است، خوب است که بتوانند از فرصت ها به بهترین نحو استفاده کنند.
فعالیت های اجتماعی شما در چه زمینه ای است؟
مسئول پایگاه بسیج قمر بنی هاشم(ع) زیر نظر حوزه حضرت رقیه(س) ورامین هستم که در این پایگاه برنامه های مختلفی برای بانوان از جمله حلقه صالحین، برگزاری جلسه مشاوره، دعوت سخنران، قرائت قرآن و ... در دستور کار است، همچنین با خانواده شهدا در برگزاری دعای توسل و در امور خیریه و... همکاری دارم، در اصل واسطه ای کوچک بین خیرین و نیازمندان هستم.
چرا در ارگان دولتی مشغول به کار نشدید؟
هیچ وقت دوست نداشتم در ارگان دولتی مشغل به کار شوم، این هم به واسطه الگوپذیری از زندگی ائمه اطهار(ع) است. حضرت رسول(ص) روز بعد از ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) به منزل این دو بزرگوار رفتند و می خواستند کارها را تقسیم کنند و فرمودند که کارهای بیرون با امام علی(ع) و کارهای داخل خانه با زهرا(س) باشد. برای من نیز خانه داری ارجحیت دارد؛ از اینکه وظیفه اصلی ام را که رسیدگی به امور منزل است، انجام دهم بیشتر خشنود می شوم.
نظرتان درباره جابهجایی برخی مسئولیتها در زندگی امروزی چیست؟
متأسفانه با جابجایی مسئولیت ها، برخی از بانوان کارمند از زندگی خود غافل شده و به کار بیرون پرداخته اند و این مسئله معضلاتی را در جامعه به وجود آورده است.
به همین دلیل در جامعه حاضر، بسیاری از آقایان بیکار شدند و خانم ها مشغول کارند که از نظر من اینها پسندیده نیست. مرد برای بیرون از خانه و زن برای منزل ساخته شده است، با صرفه جویی هم می شود زندگی کرد ولی با اعصاب و روان خراب نمی شود.
این جابجایی ها، اجتماع را خراب می کند. مادری که نگران کارهای بیرون از منزلش است و مدام برای آن استرس دارد، این نگرانی را به فرزندانش منتقل می کند. در عین حال کسانی نیز هستند که هم در جامعه و هم در زندگی موفقند، این افراد به معنای واقعی ایثارگرند.
اصل و ارجح برای یک زن چیست؟
شوهرداری، تربیت فرزند و خوب زندگی کردن، اصل و ارجح برای یک زن است؛ اما اگر زن احساس کرد که قادر است در اجتماع نیز انجام وظیفه کند، می تواند مشغول کار شود ولی این طور نباشد که به هر قیمتی شده بیرون از خانه مشغول شود.
جایگاه زن و مرد نباید اشتباه شود، آیه قرآن است که مرد باید اقتدار داشته باشد، باید مدیر اصلی خانه مرد باشد. اگر زن در جایی مشغول شد، جایگاه مرد را نباید پایین بیاورد و در کنار آن، مرد باید تمام آرامش را برای زن فراهم کند.
راهکاری که زنان شاغل را از خانه و خانواده غافل نکند، چیست؟
ممکن است بعضی از خانواده ها از لحاظ مالی تأمین نباشند و زن به اجبار جایی مشغول باشد، در این صورت باید حد و مرزها را رعایت کرد؛ بانوان برای غافل نشدن از زندگی و تربیت فرزند حتما به مطالعه کتاب های شهید مطهری روی بیاورند که واقعا راهگشاست. این کتاب ها ما را به قرآن، سخنان بزرگان و زندگی سالم سوق می دهد.
این سخن بزرگان است که می گویند اگر می خواهی موفق باشی سعی کن همسرت دوستت داشته باشد، این موضوع دوطرفه است، زندگی در اسلام با عشق و با معنویت است، دل ها را باید جذب کرد و لازمه آن سرمشق گرفتن از زندگی ائمه اطهار(ع) است.
بنا بر آیه 21 سوره روم: "ازدواج صورت می گیرد که زن و مرد در کنار هم به آرامش و مودت برسند"؛ این محبت در یکرنگی، در با هم بودن و به هم توجه داشتن شکل می گیرد.
برای بهتر زندگی کردن چه توصیه هایی دارید؟
سعی کنیم در زندگی تحت تأثیر حرف دیگران قرار نگیریم، زود عصبانی نشویم. در هر زمینه بانوان باید جایگاه خودشان را حفظ کنند. در جایگاه همسر بودن، فرزند بودن و مادر بودن باید به بهترین نحو از جایگاه خودشان استفاده کنند. همراهی همسر در تمام زمینه ها خیلی مهم است و این موضوع باید دوطرفه باشد.
ملاک تربیت فرزندانتان چه بوده است؟
ملاک تربیت فرزندانم ساده زیستی بوده، همیشه به آنها ساده زیستی را گوشزد می کنم و از زمانی که کودک بودند تا به حال به آنها توصیه کرده ام که خوب درس بخوانند و به موقع هم فریضه نماز را بپا کنند.
مشوقان شما در داشتن زندگی سالم چه کسانی بوده اند؟
از کسانی که نقش اساسی در زندگی من داشتند می توانم به برادرم حسین خلیلی که از آزادگان سرافراز این نظام است، اشاره کنم و همچنین سیدمحمد صادق هاشمی همسرم و اقدس قدسی استاد بنده که کمال تشکر را از آنان دارم.
نقش خداوند در زندگی؟
باید آنچه که خدا می پسندد انجام داد و از آنچه نمی پسندد دوری کرد. ما انسانها باید وظیفه خود را انجام دهیم و نتیجه را به خداوند واگذار کنیم.
ادامه دارد...
.............................................
عکس و گفتگو: مینا شمسی
نظر شما