به گزارش خبرنگار مهر، مجمع عمومی انجمن علمی نقد ادبی ایران عصر روز یکشنبه 7 خرداد با حضور جمعی از اعضای این انجمن که عمدتاً استادان زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای کشور هستند، در علامه جعفری دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
در این جلسه ابراهیم خدایار عضو هیئت مدیره این انجمن، به نیابت از آیتالهی و صلاحیمقدم (بازرسان انجمن که در جلسه هم حاضر بودند) گزارشی از عملکرد هیئت مدیره نخست ارائه کرد.
مجله «نقد ادبی» بینالمللی میشود
وی انتشار 16 شماره از فصلنامه «نقد ادبی» را یکی از اقدامات مهم هیئت مدیره نخست انجمن نقد ادبی عنوان کرد و گفت: این مجله از شماره چهارم به بعد حائز دریافت درجه علمی - پژوهشی شد و بر اساس گزارش کمیسیون انجمنهای علمی وزارت علوم در بین 630 نشریه دارای مجوز این کمیسیون، رتبه پنجم ضریب تاثیر آنی را کسب کرده است.
خدایار همچنین از امضای قراردادی از سوی انجمن نقد ادبی با دانشگاه تربیت مدرس برای انتشار فصلنامه «نقد ادبی» به صورت بینالمللی و با همکاری محققان چهار کشور خبر داد.
این عضو هیئت مدیره انجمن نقد ادبی همچنین گفت: با دانشگاه شیراز هم قراردادی را برای انتشار یک مجله انگلیسی زبان با عنوان «مطالعات زبان و ادبیات فارسی» امضا کردهایم و امیدوارم در آینده نزدیک نخستین شماره آن چاپ شود.
حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری از طرح «ممیزی دانش نظریه و نقد ادبی در ایران»
وی همچنین از انتشار قریبالوقوع دوفصلنامه «نقد ادبیات داستانی» با مدیرمسئولی حسن ذوالفقاری خبر داد.
خدایار همچنین از حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از طرح انجمن نقد ادبی با عنوان «ممیزی دانش نظریه و نقد ادبی در ایران» و پشتیبانی موسسه خانه کتاب از چاپ مجموعه مقالات دو همایش برگزار شده از سوی این انجمن با عنوانهای «نظریه و نقد ادبی» و «نقد ادبی و نشانهشناسی» قدردانی کرد.
این عضو هیئت مدیره انجمن نقد ادبی که به نیابت از بازرسان آن سخن میگفت، گزارشی هم از وضعیت مالی انجمن ارائه کرد.
وضعیت مالی انجمن نوپای نقد ادبی
خدایار با قدردانی از دانشگاه تریبت مدرس و مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی، مجموع درآمدهای انجمن را در 2 سال گذشته 36 میلیون تومان برآورد کرد و گفت: با احتساب هزینهها در حال حاضر انجمن 10 میلیون تومان موجودی دارد ولی امیدواریم با پتانسیل اعضای انجمن، این میزان در دو سال آینده به بیش از 3 برابر رقم فعلی برسد.
وی همچنین خواستار تقویت ارتباطات بینالمللی انجمن نقد ادبی، تلاش تمامی اعضا برای تاسیس جایزه نقد ادبی و نیز ایجاد رشته و گرایش نقد ادبی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری شد.
ایجاد انجمن نقد هنری هم ضروری است
حبیبالله آیتاللهی بازرس انجمن علمی نقد ادبی ایران هم در سخنان کوتاهی با اشاره به اهمیت وجود فضای نقد در جامعه به ویژه جامعه دانشگاهی، گفت: در مجموع ما در حوزه نقد عقب هستیم و به نظرم نقد هنری در این زمینه از نقد ادبی عقبتر است.
وی ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک با همکاری و همفکری هنرمندان دانشگاهی، انجمن علمی نقد هنری هم تاسیس شود.
گرایش «نقد ادبی» به زودی تاسیس میشود
در این برنامه همچنین عبدالحسین عبدالحسینزادگان عضو کمیته برنامهریزی زبان و ادبیات فارسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تاسیس گرایش «نقد ادبی» در دانشگاههای کشور در آینده نزدیک خبر داد و گفت: پیشنویس طرح مربوط به این گرایش از سوی آقای حسینعلی قبادی تهیه و کارهای مربوط به تاسیس گرایش تحصیلی نقد ادبی تا آخر شهریور انجام میشود.
صدور نخستین کارت عضویت انجمن نقد ادبی به نام حقشناس
در پایان این مراسم و پیش از رایگیری، نخستین کارت عضویت انجمن علمی نقد ادبی ایران به صورت نمادین به نام زندهیاد علیمحمد حقشناس صادر شد.
نظر شما