به گزارش خبرنگار مهر، محمداسماعیل رضایی، مدیر گروه شاهد تلویزیون در یان گفتوگو درباره فعالیتش در این گروه و اقدامات صورت گرفته صحبت کرده است.
*خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر: از چه زمانی فعالیت در گروه شاهد را بر عهده گرفتید؟
محمداسماعیل رضایی: از زمان صدور حکم یکسانسازی دو گروه شاهد و ایثارگران در سال 83 تاکنون مدیر گروه تلویزیونی شاهد هستم.
*در دورانی که شما مدیریت گروه شاهد را برعهده داشتهاید کارهای مناسبی در حوزههای مختلف شهدا و ایثارگر ساخته شده است که اکثر آنها از شبکه یک پخش میشود آیا گروه شاهد برای شبکه یک به عنوان رسانه ملی برنامه تولید میکند یا شما برای بقیه شبکهها هم برنامه تهیه و آماده پخش میکند؟
رضایی: شبکه یک به عنوان شبکه ملی و وجاهت خاصی که نسبت به دیگر شبکهها دارد، برای ما در اولویت است، اما از آنجا که شهدای ما از سراسر کشور هستند بقیه شبکهها هم هرکدام بسته به جایگاه و نوع مخاطبانی که دارد برای ما مهم است. مثلاً ما یک برنامه تولیدی درباره ورزش جانبازان داشتیم که آن را برای پخش به شبکه سه دادیم.
همچنین یک برنامه هم مربوط به شهدای نوجوان ساختیم که شبکه دو آن را پخش کرد. مستند داستانی "دلیران نخلستان" هم که به معرفی سرداران شهید خوزستان میپردازد در گروه شاهد تولید شده و از شبکه یک درحال پخش است.
*به تازگی هم از همین مجموعه مستند داستانی زندگی شهید محمدی پخش شد. پرداختن به زندگی سرداران شهید به صورت سریال از چه زمانی آغاز شد؟
رضایی: ساخت این نوع سریالها از سال 65 با ساخت مجموعه "گل پامچال" شروع شد و در دهه 70 با سریال "سیمرغ" و بعد از آن هم با "بچههای بهشت" که به زندگی شهید فهمیده میپرداخت در دهه 80 ادامه پیدا کرد. اخیراً هم سریال "مونس" که در گروه کودک و نوجوان شاهد تهیه شده بود از شبکه دو پخش شد، همچنین سریال "شوق پرواز" که سال گذشته شاهد پخش
آن بودیم از کارهای گروه شاهد است.
پیش از این هم مستند "روز سوم" که مربوط به خاطرات یک خواهر و بردار جنگ زده بود و از شبکه یک پخش شد یکی از کارهای گروه شاهد بود که به دلیل استقبال خوبی که از آن شد تصمیم گرفتیم فیلم سینمایی آن را هم تولید کنیم و از آقای سجادهچی خواستیم فیلمنامه آن را بنویسد که البته فیلم موفقی هم از کار درآمد و در جشنواره فجر سیمرغ بلورین را کسب کرد.
فیلم سینمایی "شب واقعه" هم یکی دیگر از کارهایی بود که در گروه شاهد تهیه شد و مربوط به دریاقلی پیرمردی آبادانی است که مستند آن قبلا با نام "اگر دریا قلی نبود" از شبکه یک پخش شده بود. در زمینه موسیقی هم گروه شاهد کارهای خوبی انجام داده که از جمله آنها ساخت موسیقی ایثار و مقاومت در سالهای 84 و 88 توسط مجید انتظامی و موسیقی فلسطین به سه زبان فارسی، عربی، انگلیسی توسط محمد میرزمانی در دهه 80 است.
البته نزدیک به پنج موسیقی نیز برای ساخت کلیپ تولید کردهایم که از جمله آنها ساخت کلیپهایی درباره قومیتهای مختلف با موسیقی محلی متناسب است.
*درباره کارهای جدیدی گروه شاهد بگویید؟
رضایی: کارهای جدیدی هم تولید شده که مستند 10 قسمتی دیدار جانبازان نخاعی با مقام معظم رهبری با عنوان "دیدار ماندگار" از جمله آنها است. همچنین مستند "شهدای نوجوان" را داریم که درباره کنگره سال گذشته شهدای نوجوان که در استانهای مختلف برگزار شده، است.
کار ترکیبی انیمیشن و مستند "مردان بیادعا" که در قسمتهای دو دقیقهای تهیه شده و مربوط به خاطرات سرداران شهید است از کارهای جدید گروه شاهد شبکه یک به شمار میرود.
* استانهای مختلف کشور در برنامهسازی گروه شاهد چقدر سهم دارند؟
رضایی: الان همه استانهای کشور دارای شبکه استانی هستند و گروه شاهد هم یکی از گروههایی است که در این شبکهها مشغول فعالیت است و برنامههای رادیویی یا تلویزیونی انجام میدهد. البته برخی تولیداتشان هم که ظرفیت پخش در شبکههای یک یا دیگر شبکه ها داشته باشد، پخش میکنیم.
* با توجه به اینکه ایام آزادسازی خرمشهر را پشت سر گذاشتیم گروه شاهد به عنوان یکی از گروههایی که کارهای مناسبتی خوبی ارایه میدهد، چه کار جدیدی آماده کرده است؟
رضایی: ما برای این ایام 5 مستند داستانی مربوط به زندگی پنج سردار شهید خوزستان را آماده کردهایم که در واقع سری جدید مجموعه "دلیران نخلستان" است و دو تا از این مستندها روز سوم خرداد از شبکه یک پخش شد.
همچنین 10 نماهنگ با گویشهای اقوام مختلف درباره دفاعمقدس و ایثار در دست تولید داریم که به زودی آماده پخش میشود. دو مستند دیگر هم در زمینه جانبازان ساختهایم که یکی از آنها مربوط به سفر جانبازان به شانزدهمین کنفرانس OPCW( سازمان منع گسترش سلاح شیمایی) است که 8 تیر مصادف با سالروز مبارزه با سلاح شیمایی پخش میشود. مستند دیگر هم درباره آثار سلاح شیمایی بکار رفته توسط عراق علیه ایران است.
*گروه شاهد با توجه به وظیفه اطلاعرسانی که دارد در سطح بینالمللی چه فعالیتهایی کرده است؟
رضایی: ما 35 جانباز داریم که در زمینههای مختلف بینالمللی صاحب مدال هستند و گروه شاهد هم به عنوان یک رسانه نمایشگاههای متعددی درباره هنرمندان جانباز و کارهای آنها در زمینه نقاشی، فیلمسازی، عکاسی و... ترتیب داد که در کشورهایی چون لبنان، چین، کویت، بلغارستان و الجزایر برگزار شد.
نظر شما