سالار پارسا در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طرح پزشک خانواده برای اولین بار در سال 84 در روستاهاو شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت آغاز شد و همزمان با این مهم از چند سال پیش ابتدا به صورت آزمایشی در سه استان کشور اجرای موفقیت آمیزی داشت و امسال در تمامی شهرهای کشور با همکاری وزارت بهداشت و درمان و همچنین وزارت رفاه و تامین اجتماعی به صورت سراسری به اجرا در می آید.
وی هدف از برگزاری این طرح را سلامت ایرانیان و داشتن پرونده الکترونیکی سلامت دانست . گفت: با اجرایی کردن این طرج همه افراد جامعه همیشه در دسترس پزشک بوده و در رسیدگی به نیازهای درمانی بیماران نیز این طرح بسیار مفید است.
مسئول برنامه اجرایی طرح پزشک خانواده شهری مریوان افزود: در فاز اول که شامل اطلاعات گوناگون فرد از نظر سن، جنس و غیره را در بر می گرفت که خوشبختانه به روزهای پایانی رسیده است و پیش بینی می شود که بر اساس برنامه زمانبندی شده این طرح در مریوان اجرایی شود.
پارسا در ادامه عنوان کرد: در فاز دوم امکانات و خدمات دهنده های سطح شهر معلوم و در فاز سوم که اساسی ترین و مهمترین فازهاست پرونده الکترونیکی برای خانواده ها و نفرات آن تشکیل می شود و در نهایت در فاز چهارم خدمات مراقبتی فعال و غیرفعال بر اساس فازهای دوم و سوم شکل می گیرد.
وی یادآور شد: محل کار پزشک خانواده در مراکز درمانی محله های شهر و مطب آنها است و افراد تحت نظر این پزشک از جمله ماما، کارشناس تغذیه و کارشناس روانشناسی در دو شیفت صبح و ظهر مورد پذیرش قرار می گیرند.
وی با اشاره به این مطلب که هنوز سقف رایگان هزینه داروها نامعلوم است، افزود: در طرح پزشک خانواده روستایی 270 قلم دارو که سقف هر کدام از آنها زیر چهار هزار تومان است به صورت رایگان به افراد ارائه می شود و برای مردم ساکن در شهرهای نیز در آینده این وضعیت معلوم می شود.
مسئول برنامه اجرایی طرح پزشک خانواده شهری مریوان در ادامه گفت: طرحهای تحت پوشش سامانه الکترونیکی پزشک خانواده را بسته خدماتی، گروه های هدف، ثبت بندی خدمات، اولویت های مسائل بهداشتی و درمانی، ارائه بسته های پیشنهادی برای سلامت مردم است.
نظر شما