۹ خرداد ۱۳۹۱، ۹:۰۵

مهر گزارش می دهد/

قیمت شیر در گلستان "شیر تو شیر"/ شیر از سفره ها می‌رود

قیمت شیر در گلستان "شیر تو شیر"/ شیر از سفره ها می‌رود

گرگان - خبرگزاری مهر: افزایش قیمت شیر و کمبود آن مناطق مختلف گلستان از جمله گرگان سبب شده تا در روزهای اخیر تا جای این فرآورده کم کم بر سر سفره خانوارها خالی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نوسانات قیمت شیر در روزهای اخیر سبب شده این ماده پروتئینی نایاب و کمیاب شود و هر روز نرخ آن در مناطق مختلف استان فرق کند.

در حال حاضر قیمت شیر به ازای هر کیلو گرم در شهر گرگان 850 تا هزار و 100 تومان در نوسان است و هر بطری شیر نیز به نرخ 1100 تومان بفروش می رسد.

در گنبدکاووس نیز هر کیلوگرم شیر تا 1500 تومان گزارش شده و در علی آبادکتول نیز با چنین نرخی بفروش می رسد. این درحالیست که مسئولان از اجرای طرح کنترلی برای متعادل کردن قیمت شیر خبر می دهند و در عین حال تولید کنندگان قیمت بالای نهاده های دامی را دلیل افزایش نرخ عنوان می کنند.

مشکل عرضه شیر و گرانی قیمت آن در روزهای اخیر سبب نارضایتی مصرف کنندگان شده و این قشر بناچار این فرآورده را با قیمت بالا خریداری می کنند.
 
یک بانوی خانه دار در گرگان که مشغول خرید شیر بود با انتقاد از گرانی قیمت آن گفت: مسئولان باید سعی کنند با ارزان کردن ارزاق عمومی مردم را نگران نکنند، ولی شاهدیم که  روز به روز قیمت ها بالا می رود.
 
وی با ابراز تاسف از ضعف نظارت بیان داشت: اول قیمت نان و روغن، تخم مرغ و گوشت و در حال حاضر هم شیر گران شده است و وقتی این ارزاق گران شد ما سعی کردیم مصرف شیر را وارد سفره خودمان کنیم اما انگار به فکر آن هم نباید باشیم.
 
 
 
خانم دیگری گفت: تازه با وجود گرانی اگر هم شیر باشد باز هم خوب است اما متاسفانه مدتی است که کمیاب شده و حالا با یک فرم جدید و با قیمت 1100 تومان وارد بازار شده است.
 
وی گفت: شاید این قیمت ها برای افرادی که سطح زندگی شان بالاست فرقی نکند اما برای افرادی مثل ما که از سطح زندگی پایینی برخوردار هستیم خیلی سخت است و ما در حال حاضرباید سعی کنیم برخی مواد غذایی را کمتر یا اینکه از سفره  خانوار خود قطع کنیم.

یکی از مغازه داران گرگان نیز گفت: اوایل شیر خیلی کم برای ما می آمد و در حال حاضر با قیمت بالا به بازار آمده مردم خیلی کمتر برای خرید مراجعه می کنند.
 
در ادامه شادفر مسئول روابط عمومی شرکت شیر پگاه گلستان، علت گرانی شیر را گران فروختن شیر توسط دامداران دانست و گفت: دامداران استان با اینکه قیمت پایه شیر توسط دولت 630 تومان اعلام شده است اما شیر را به کارخانه به قیمت 850 تومان  می فروشند .
 
وی افزود: یکسری محصولات ما تابع قیمت گذاری صنایع شیر ایران است و در کل قیمت شیر در کل ایران ثابت است و با اینکه ما شیر را به این قیمت از دامداران خریداری می کنیم و علاوه بر اینکه ما هزینه سر بار، بسته بندی، توزیع و فروش را داریم صرف نمی کرد که شیر را به قیمت 750 تومان به بازار عرضه کنیم.
 
مسئول روابط عمومی شرکت شیر پگاه گلستان بیان داشت: دامداران گلستان هم علت را گرانی نهاده های دامی اعلام کرده اند و اینکه هیچ گونه حمایتی از طرف دولت به آنها صورت نمی گیرد.
 
 
وی گفت: چندی پیش دولت یارانه ها را از صنعت لبنیات برداشت تا بتواند به نوعی به بخش دامداری ها تزریق کند که عدم تزریق به این بخش باعث شد که دامدار نتواند آن شیری که مد نظرش است را تهیه و تولید کند و به ما بفروشد و قطعا دراین شرایط بحث تعادل بین عرضه و تقاضا به وجود نمی آید و تولیدمان نمی تواند جوابگوی بازار باشد.
 
وی با این اشاره به اینکه دولت باید از دامداران حمایت کند ادامه داد: باید نهاده های دامی ارزانتر و و همچنین تسهیلات به دامدار داده شود و در حال حاضر بخش اعظمی از دامداری ها تعطیل شده است و یا اینکه تغییر کاربری داده اند.
 
شادفر در ادامه بیان داشت: در حال حاضر سرانه مصرف در دنیا 300 کیلو گرم است که این امر در ایران حدود 80 کیلو گرم است و با توجه به مواردی که در سال 90 پیش آمده سرانه مصرف بین 15 تا 20 درصد کاهش داشته است و این امر در آینده ای نه چندان دور منجر به بیماری های بسیاری برای مردم خواهد شد که این امر هزینه ی بسیاری را برای دولت به همراه خواهد داشت و باید یک بازنگری کلی درحمایت از صنعت لبنیات صورت بگیرد.
 
علی کلاتی عضو شورای شهر گرگان در این زمینه گفت: شهروندان گرگانی به کمبود شیر پاستوریزه، افزایش قیمت آن و نحوه برخورد بعضی از توزیع کنندگان شیر اعتراض دارند.
 
وی گفت: با پیگیری های به عمل آمده اعتراض شهروندان از کارخانه شیر مبنی بر کاهش تولید شیر پاستوریزه و افزایش قیمت و کمبود آن در مراکز عرضه شیر پاستوریزه، علل این موضوع قیمت بالای نهاده های دامی عنوان شد.
 
این عضو شورای شهر گرگان در ادامه با اشاره به اینکه قیمت خرید شیر خام توسط دولت 6300 ریال عنوان شد، اظهار داشت: در حال حاضر شیر خام کیلویی 7200 الی 7800 ریال به کارخانه فروخته می شود که این افزایش قیمت ناشی از بالا بودن قیمت نهاده های دامی است.
 
 
وی یادآور شد: مشکل پیش آمده در تولید و عرضه شیر نباید موجب برخورد نامناسب توزیع کنندگان این محصول شود و اعتراض شهروندان در این خصوص پیگیری خواهد شد.
 
این عضو شورای شهر گرگان در پایان از مسئولان مربوطه خواست نسبت به رفع این معضل و پاسخگویی به مصرف روزانه شیر پاستوریزه شهروندان تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
 
رئیس سازمان صنعت ،معدن و تجارت استان گلستان از تخصیص 10 هزار تن نهاده های دامی خبر داد و گفت: تا کنون اتحادیه های دامداری برای خرید این سهمیه اقدام نکرده اند.
 
ناصر فخر موحدی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بر اساس تصمیم گیری هایی که در وزارت  صنعت ، معدن و تجارت  برای پایین آوردن قیمت شیر، مقرر شد نیازهای اساسی دامداران از جمله ذرت، جو و کنجاله با قیمت یارانه در اختیار دامداران قرار بگیرد.
 
وی افزود: دامداران نیز بر اساس یارانه ای که از این مورد دریافت می کنند باید نرخ شیر را به کیلویی 630 تومان سال 90 برسانند.
 
فخر موحدی در ادامه گفت: ما در تلاش هستیم این سهمیه را در اختیار دامداران قرار دهیم اما متاسفانه اتحادیه های دامداری استان تا به الان در جهت خرید این سهمیه هیچ اقدامی انجام نداده اند و به همین دلیل ما سعی کرده ایم  در این مورد وارد فضایی دیگر شویم.
 
وی اظهار داشت: در حال حاضر کارخانه های فرآورده های لبنی سعی دارند دامداران را مجاب کنند تا از این سهمیه نهاده ها به نرخ  یارانه ای خریداری کنند.
 
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان در پایان گفت: بر اساس قیمت نهاده در مرحله اول قیمت کنجاله 800 تومان و ذرت و جو 430 تومان مصوب شده است و ضمنا این برای مرحله دوم هم قابل تامین است.
کد خبر 1614561

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha