به گزارش خبرنگار مهر، بهرام صناعی ظهر سه شنبه در آیین افتتاح مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی افزود: سر منشا90 درصد پدیده گرد و غبار در خارج از کشور است.
وی بیان کرد: شش کانون اصلی خارج از مرزهای ایران باعث ریزگردها می شوند که چهار کانون از عراق، سوریه و عربستان بیشترین درصد بروز این پدیده را به خود اختصاص میدهند.
صناعی اظهار داشت: با تخصیص اعتبارات بیشتر و هماهنگی و رایزنیهای منطقهای با کشورهایی که به طور مستقیم با این پدیده مواجه هستند در اندیشه راه حل اصولی برای رفع این بحران در سطح منطقه هستیم.
وی با اشاره به اینکه گرد و غبار حداقل 12استان کشور را تحت تاثیر قرار میدهد، افزود: 150 میلیارد ریال برای پیشگیری و کاهش این معضل اختصاص یافته است.
وی تاکید کرد: برای حل این معضل تمامی فرودگاههایی که در معرض ورود این ریزگردها هستند به سیستمها و سامانه سنجش دید خودکار مجهز خواهند شد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: فرودگاه هفت استان با هزینه 140 میلیارد ریال به سامانه مجهز شدهاند و هفت فرودگاه دیگر نیز در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه کل اعتبارات سالانه هواشناسی کشور حدود 350 میلیارد ریال است، گفت: پنج هزار ایستگاه هواشناسی در کشور فعال هستند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این مراسم گفت: چهار فصل و کوهستانی بودن دلیل دو چندان شدن توسعه هواشناسی در کهگیلویه و بویراحمد است.
اکبر نیکزاد افزود: استفادههایی که از دادهها و اطلاعات مربوط به هواشناسی میشود، روز به روز اهمیت آن را برای مردم و مسئولان ضروریتر میکند.
وی به نقش هواشناسی در توسعه بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: اطلاعات هواشناسی نقش بسزایی در جلوگیری از خسارتهای کشاورزی بخصوص گرمازدگی، سرمازدگی، طغیان رودخانهها، سیل، تگرگ و جلوگیری از خشکسالی دارد.
استاندار به عشایری و کوهستانی بودن برخی از مناطق این استان اشاره کرد و گفت: نقش این نهاد در استان برای جلوگیری از بسیاری خسارات ناشی از سیل تعیین کننده است.
نیکزاد با اشاره به اهمیت کار هواشناسی در بخشهای مختلف از جمله راهداری در بسیاری از فصول سال اظهار داشت: متاسفانه درباره جایگاه این دستگاه در کل کشور تاکنون اطلاعرسانی درستی نشده که لازم است نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری داشته باشیم.
نظر شما