به گزارش خبرنگار مهر، عزت الله ضرغامی رئیس رسانه ملی امروز سه شنبه در همایش سراسری امنیت پایدار که در سالن غدیر وزارت کشور برگزار شد، موضوع امنیت را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: دستگاه های امنیتی و نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دانشگاه امام حسین (ع) مسئولیت برقراری امنیت در کشور را بر عهده دارند.
ضرغامی گفت: مهمترین نتیجه ای که می توانیم از این نشست ها و تحقیقات بگیریم آن است که به زبان مشترک و ادبیات واحدی درباره درباره امنیت دست یابیم و آن را به همه مسئولین و تصمیم گیران جامعه ارائه دهیم.
رئیس سازمان صدا و سیما در ادامه با بیان اینکه برای امنیت پایدار محتاج گفتگوهای متقابل هستیم، اظهار داشت: درباره امنیت می توان به خیلی از مسائل اشاره کرد اما در این جلسه از آنجا که خبرنگاران حضور دارند نمی توان به همه این مسائل اشاره کرد چرا که پرداختن به همه موارد باعث ایجاد اختلاف می شود.
وی با بیان اینکه می توان نتایج چنین جلساتی را دسته بندی کرد، افزود: دسته بندی مباحثی که در چنین جلساتی مطرح می شود می تواند برای هماهنگی دستگاه های ذیربط موثر واقع شود.
ضرغامی ماموریت سپاه پاسداران را حفظ انقلاب اسلامی عنوان کرد و با بیان اینکه سپاه پاسداران تا به امروز کارهای بزرگی را انجام داده و از انسجام خوبی نیز برخوردار است، افزود: این روند در سپاه باید استمرار داشته باشد. ضمن آنکه دانشگاه امام حسین (ع) نیز در تولیدات فکری کارهای خوبی انجام داده است.
رئیس رسانه ملی در ادامه با بیان اینکه رسانه در حوزه امنیت می تواند حرفی برای گفتن داشته باشد، افزود: نظر من در این جلسه پرداختن به مسائل نظامی نیست. البته در این حوزه نیز رسانه می تواند ورود پیدا کند. البته باید اشاره کرد که رسانه می تواند در برقراری امنیت پایدار تلاش کند. می توان بستر مناسبی را برای دستگاه ها در حوزه های امنیت و فرهنگی فراهم کند.
وی به نقش ویژه مردم در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: برای جوامع مردم نهاد جایگاه مردم و اهمیت افکار عمومی بسیار برجسته است چرا که مشروعیت چنین نظامی از جایگاه مردم شکل می گیرد و جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا مشروعیت خود را از مردم بدست آورد و کماکان به این جایگاه تاکید می کند.
به گفته ضرغامی اولین قدم در مسئله امنیت پایدار توسط مردم شکل می گیرد اگر مردم در صحنه حضور داشته باشند امنیت برقرار می شود و هر گاه مردم حذف شوند تهدیدها جدی می شود.
ضرغامی خاطر نشان کرد: البته در دوران فتنه عده ای مدام به نقش مردم تاکید می کردند ولی ما می دیدیم که جایگاه آنها فقط در فضای مجازی دیده می شد و در فضای مجازی نیز نقش مردم آنچنان نبود که آنها مدام به آن می پرداختند.
ضرغامی تاکید کرد: اگر نتوانیم افکار عمومی را اقناع کنیم امنیت پایدار حفظ نمی شود. ضمن آنکه معتقدم باید تعریفی از مردم را بصورت روشن و شفاف ارائه دهیم. مردم چه کسانی هستند؟!
ضرغامی در پاسخ به این سئوال افزود: مردم برگرفته از خواص و عوامل هستند. خواصی که مقام معظم رهبری درباره آنها به خوبی اعلام موضع کرده بودند.
وی گفت: نمی توان انتظار داشت که همه مردم هم سلیقه باشند و یا یک دیدگاه خاصی را دنبال کنند. اما با تمامی سلایق و دیدگاه های مختلف دیدیم که مردم با مشارکت 64 درصدی در انتخابات مجلس نهم شرکت کردند. این در حالی بود که بعد از فتنه 88 عده ای بر عدم مشارکت مردم در انتخابات تاکید می کردند و بر این باور بودند که کمتر از 30 درصد در انتخابات شرکت خواهند کرد.
رئیس سازمان صدا و سیما با بیان این اینکه نباید حضور مردم در صحنه های سیاسی را معجزه تلقی کرد، افزود: حضور مردم معجزه نیست چرا که مردم پایبند به نظام خود هستند و این نظام را می خواهند به همین جهت در انتخابات شرکت می کنند.
ضرغامی با بیان اینکه به گفته مقام معظم رهبری مردم با حضور در انتخابات تحلیل خود را ارائه دادند، افزود: این تحلیل برگرفته از تقویت جمهوری اسلامی ایران است. همچنین صدا و سیما در این دوره از انتخابات تجربه جدیدی را انجام داد و آن تجربه این بود که دو قطبی مردم و دشمنان مردم را طراحی کرد و خوشبختانه توانستیم در این تجربه موفق عمل کنیم.
وی با بیان اینکه باید ازظرفیت های نظام به نحو مطلوب استفاده کرد افزود: علاوه بر استفاده از این ظرفیت ها باید در چنین نشست هایی به نقش صدا و سیما نیز اشاره شود. شماها می توانید به ما مشاوره بدهید آیا ما در رسانه توانسته ایم بخش عظیمی از جامعه را نمایندگی کنیم؟ باید به این سئوال ها پاسخ داده شود تا مردم به شبکه های ماهواره ای روی نیاورند.
رئیس رسانه ملی در بخش دیگری از سخنانش استفاده از قومیت های ملی را بسیار لازم و ضروری دانست و با بیان اینکه در ایران قومیت های مختلفی هستند و باید از این قومیت ها استفاده کرد، افزود: در اوایل انقلاب نسبت به ظرفیت قومیت ها بی توجهی کردیم و دشمنان این موضوع را به خوبی شناسایی کردند و به واگرایی قومیت ها دامن زدند که این موضوع منجر به واگرایی در کردستان شد اما با این حال ما توانستیم از این بحران ها عبور کنیم.
ضرغامی در ادامه به سفر اخیر خود به عراق اشاره کرد و گفت: در آن سفر مسئولان عراقی خطاب به من گفتند که در این کشور شبکه ایلام شما مخاطب خوبی دارد و این برگرفته از استفاده خوب از قومیت هاست. معتقدم که می توانیم از قومیت های خود به خوبی استفاده کنیم.
ضرغامی ادامه داد: یکی از اشکالات ما در قبال پرداختن به موضوع قومیت ها آن است که یک عده آن را شخصی می کنند مثلا در انتخابات به خوبی از ظرفیت قومیت ها استفاده می کنند و پس از برگزاری انتخابات متوجه می شویم که نظام لطمه خورده است. در حالیکه باید همه انسجام خود را حفظ کنیم و از ویژگی های قومیتی به نحو مطلوب استفاده کنیم.
نظر شما