به گزارش خبرنگار تلويزيوني " مهر "، در دومين مراسم تجليل از پيرغلامان امام حسين(ع) كه به همت سوي شبكهي راديويي تهران و با مشاركت سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران ديروز ( يكشنبه، نهم اسفند ماه ) در حسينيه جماران برگزار شد، عزتالله ضرغامي ( رييس سازمان صدا و سيما)، شهرام گيل آبادي ( مدير شبكه راديويي تهران )، حسن خجسته ( معاون صدا ) و اسفنديار رحيم مشايي ( رييس سازمان فرهنگي - هنري شهرداري تهران) به ايراد مطالبي پرداختند و 14 تن از پيرغلامان امام حسين ( ع) به پاس فعاليت هاي شان مورد تقدير قرار گرفتند.
در اين مراسم عزت الله ضرغامي بابيان اينكه براي ساخت آثار راديويي و تلويزيوني فعاليت هاي تازه اي صورت گرفته است، گفت: بر اساس ديدگاه هاي مقام معظم رهبري برنامه ريزي جديدي در زمينه توليد برنامه در صدا و سيما صورت گرفته است و در اين زمينه قصد بهرهگيري از نظرات كارشناسان را داريم. بخشي از برنامه هايي كه امسال در ماه محرم پخش شد، بر اساس همين برنامه ريزي هاي جديد بوده است. به اين ترتيب كه زمان مشخصي به پخش مرثيه اختصاص داشت و براي ارايه ساير برنامههاي مذهبي هم برنامه ريزي كاملي صورت گرفته بود.
وي درباره تجليل از پيرغلامان امام حسين (ع) و تاثير قيام عاشورا بر روحيه و فرهنگ ايراني گفت: احترام به اهل بيت در واقع بهانهاي است كه براي عرض عشق و محبت مردم و جامعهي ديني به خاندان پيامبر (ص) و ائمه معصومين به كار گرفته مي شود. برگزاري مراسم عزداري در وهله نخست موجب عافيت در دين مي شود و در مراحل بعدي در روح انسان تاثير مي گذارد و در مرتبه آخر جسم را تحت تاثير قرار مي دهد. مجالس مداحان و شاعران بزرگ اهل بيت در اصل جايي است كه علاقه مردم را به دين متبلور ميكند.
وي به نمونه هايي از ارادت افراد معتقد در عرصه هاي مختلف فرهنگي اشاره كرد و خاطر نشان كرد: تلاوت سورهي حشر به وسيله عبدالباسط، مديحهسراييهاي كوثري در جماران و در حضور حضرت امام خميني (ره)، نوحه خوانيهاي موذنزاده به زبان آذري و آهنگران در شهادت حضرت علياصغر (ع) از جمله عزاداري هايي است كه باعث ايجاد شور و هيجان در دلها مي شود. خون سيدالشهدا خون ملتهاي اسلامي را به جوش ميآورد و پيرغلامان افتخار عرض ادب خدمت اهل بيت را دارند و سالها مردم از وجود آنها بهره بردهاند. عشق به امام حسين (ع) نعمت بزرگ و مايه قوام ما است .دشمنان هم به اين نكته پي بردهاند و تا وقتي كه مردم سيدالشهدا را دارند، شكستپذير نيستند.
در ادامه اين مراسم، اسفنديار رحيم مشايي به صحبت درباره پيرغلامان امام حسين (ع) پرداخت و گفت: امام حسين(ع) اگر چه در ميانه تاريخ زندگي ميكرد، ولي به گذشته و آينده نيز تعلق دارد و برگزاري مراسم تجليل از پيرغلامان موجب شناخت بهتر اين خط ارتباطي ميشود. هر سال شور حسيني در دلهاي مسلمانان بيشتر ميشود. اين در حالي است كه دستگاههاي حكومتي كه براي خاموش كردن نام حسين (ع) تلاش كردهاند، در رسيدن به هدف خود ناكام بودهاند. زيرا اين سرمايهگذاري و اراده خداوند است و مكتب امام حسين(ع) بايد زنده بماند.
وي خاطر نشان كرد: معارف زيادي وجود دارد كه در طول تاريخ براي مقابله با آن تلاش شده است و برخي علما نيز دانش خود را به پول فروختهاند. بنابراين آنچه كه موجب بقاي انديشه تابناك امام حسين(ع) ميشود، شور و عشق نهفته در اين مكتب است. قيام امام حسين (ع) تضمين كننده آينده درخشان بشر است. ايشان براي استقرار نظام عادلانهي الهي قيام كرد و نميتوانست صلح كند و زير بار ظلم برود.
رييس سازمان فرهنگي ـ هنري شهرداري تهران در ادامه يادآور شد: مسلمانان با تكيه بر اين تاريخ قرنها مظلوميت را تحمل كرده اند و به آيندهي روشن قطعي چشم اميدوارند.
شهرام گيل آبادي با اعلام خبري درباره برگزاري مراسم تجليل از پير غلامان امام حسين (ع) به صورت جهاني و چگونگي شكل گيري اين مراسم گفت: در سال 1384 اين مراسم به صورت بينالمللي و با عنوان پيوند جهان و شيعه برگزار خواهد شد. ما در نخستين دوره برپايي اين مراسم در سال 1382 از 22 تن از مداحان و شاعران تهراني تجليل كرديم و امسال در دومين دوره برپايي آن از 17 تن از پيرغلامان سراسر كشور قدرداني خواهد شد.
وي درباره اهداف و انگيزه هاي برگزاري اين مراسم گفت: با توجه به رشد هياتهاي عزاداري امام حسين(ع) و طرح حساسيتهايي از سوي مقام معظم رهبري و مراجع ديني ـ در زمينه چگونگي بيان مطالب در مراسم ـ در صدا و سيما تصميم به بررسي اين امر و ارايه الگوهايي مناسب عزاداري گرفته شد. پيرغلامان ابا عبدالله الحسين به آموزش سينه به سينه، تزكيه، شناخت علوم ديني و توجه به تعليمات علماي ديني در راه مدح امام حسين(ع) تاكيد داشته اند. زيرا نوآوري در شعر و شيوه هاي بياني در صورتي كه همراه با نكات ياد شده و آشنايي به غناي شعر فارسي نباشد باعث بروز مشكلاتي ميشود.
در پايان اين مراسم نيزاز پيرغلاماني چون محمود اكبرزاده و سيد رضا مويد از مشهد، اصغر زنجاني از زنجان، يعقوب حقيقت از تبريز، حسن مصفا از مازندران، سليم موذن زاده از اردبيل، ستايشگر وحسن كوچك زاده از قم، غلامعلي سماواتي، حسن معطر، رضا فرشچي، اكبركاظمي از تهران و اصغر فتاحي و صناعي از كاشان هدايايي تقديم و از آنها تجليل شد.
همچنين از حجتالسلام والمسلمين رخسار از مشهد و شجاعي از تهران تقدير ويژه شد.
نظر شما