۹ خرداد ۱۳۹۱، ۱۳:۴۹

گزارش مهر/

کاهش ترافیک با توسعه دنیای الکترونیک در غرب استان تهران

کاهش ترافیک با توسعه دنیای الکترونیک در غرب استان تهران

غرب استان تهران - خبرگزاری مهر: امروزه در شهرهای بزرگ کشور تک تک شهروندان با مشکلی با عنوان ترافیک مواجه هستند که برای کاهش این امر باید تدابیر ویژه ای اتخاذ شود که توسعه دولت الکترونیک یکی از این راهکارهای زودبازده و زیربنایی است.

به گزارش خبرنگار مهر، ترافیک در معنی لغوی به معنای عبور و مرور، رفت وآمد است اما این کلمه به معنای ازدحام خودرو نیز معنی می دهد. این کلمه همان واقعیتی است که همه، چه پیاده و چه سواره آن را می شناسیم و می خواهیم هرطور شده از آن فرار کنیم، اما رهایی از این معضل به راحتی برایمان ممکن نمی شود. از ترافیک شهری نمی توان فرار کرد. هرچند هم که از خیابان های فرعی و کوچه پس کوچه های شهر گریز بزنی باز هم سر از گره آزار دهنده ترافیک در می آوری.

موضوع حمل و نقل با زوایای مختلفی مرتبط است که تسهیل در رفت و آمد مردم، مصرف کمتر انرژی، افزایش بهره‏ وری زمان و انرژی نمونه ای از آن است. بی شک معضل ترافیک موضوعی است که همه مسئولان ارشد کشور و به تبع آن مسئولان شهری بر آن اذعان دارند. هرچند که همه مسئولان ذیربط همه توان خود را برای ارائه راهکارهای حل این  بحران به کار بسته اند اما هنوز این موضوع به صورت پیامد منفی در زندگی روزمره افراد وجود دارد.

ترافیک به هر شکل ممکن زندگی افراد را تحت الشعاع  قرار می دهد. فرقی ندارد گرفتار ازدحام جمعیت شتابان برای سوار شدن به مترو، اتوبوس و تاکسی باشی یا با خودروی شخصی و میان خیل وسایل نقلیه در مسیر رسیدن به مقصد بمانی! باز ترافیک است که برایت تعیین تکلیف می کند که چه ساعتی به مقصد برسی. حتی ترافیک است که باعث می شود گاهی دیگران بر ما برچسب بدقولی بزنند. ترافیک گاهی هم بدترین خاطره و فاجعه را برای آنهایی که غرقش شده اند، رقم می زند، آن زمان که برای نجات جانی به دنبال لحظه های از دست رفته می گردی.

بهره گیری از دنیای الکترونیک ترافیک را کاهش می دهد

به هر حال ترافیک در اکثر مواقع بر زندگی هایمان غالب است و آنقدر قدرت دارد که همه جوانب زندگی را تحت الشعاع خود قرار می دهد. تا کنون هر چه کارشناسان و محققان شهر شناس و متخصص در امور ترافیکی اقدام به طراحی و ارائه راهکارهای ترافیکی کرده اند، تنها توانسته اند بخش بسیار کوچکی از بحران ترافیک را با اجرای پروژه های عمرانی رفع کنند اما باز هم خیابان های شهر چه در آغازین لحظه های روز و چه در تاریکی شب شلوغ است.

بگذریم از آلودگی های صوتی، بصری و زیست محیطی ترافیک که هر کدام قصه ای جدا دارند. شناخت مشکل حمل و نقل، به خصوص در کلانشهرهای بزرگ با توجه به اینکه به لحاظ موقعیت جغرافیایی بالاترین سهم تردد و عبور و مرور وسایل نقلیه را دارند، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. برای رفع معضل پیچیده ترافیک باید به جنبه‏های گوناگون آن به صورت جزیی و عمیق پرداخت و دریافت که‏ چه میزان از این مشکلات به طور مستقیم با حمل و نقل ارتباط دارند‏ و چه میزان در نتیجه عوامل دیگر است.

امروز دنیای مجازی امکان بهره گیری همگان از خدمات الکترونیکی را به طور عادلانه فراهم کرده است که این امکان می تواند سطح عمده ای از تردد و رفت آمد های شهری را کاهش دهد. برای مثال پرداخت‏ قبوض‏ مختلف به صورت الکترونیکی حجم قابل‏ توجهی از رفت و آمدها را کم می ‏کند.

تلاش مسئولان برای توسعه زیرساخت های دولت الکترونیک در شهریار

فرماندار شهریار در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: توسعه دولت الکترونیک یکی از برنامه های اصلی دولت در چند سال گذشته بوده است که مسئولان شهرستان شهریار نیز با توجه به ضرورت اجرای این طرح به منظور پیشرفت ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و ... اجرای این طرح را در دستور کار قرار دادند.

عباس جوهری عنوان کرد: اگر بتوان سیستم اتوماسیون اداری، زیرساخت های شبکه های اینترنتی و در مجموع طرح های مرتبط با دولت الکترونیک را در شهرستان اجرا کرد تا حد بسیار زیادی از رفت و آمدهای بیهوده در سطح شهرستان جلوگیری می شود.

این مسئول ادامه داد: در شهرستان شهریار به منظور کاهش ترافیک ساخت پارکینگ های طبقاتی در مناطق پر رفت و آمد و توسعه حمل و نقل عمومی در دستور کار قرار گرفته است.

اهرم های اقتصادی موثر در حل معضل ترافیک

اهرم های اقتصادی، مرکز ثقل هر بحثی از جمله حمل و نقل هستند که تحت طراحی های خاص و کاربردی می تواند جهت‏های مثبتی به حرکت ها و فعالیت های مردم بدهند. در موضوع حمل و نقل،‏ اهرم ‏های اقتصادی باید به نحو اثرگذار و در راستای کاهش حجم ترافیک شهری طراحی شوند تا منجر به ارائه‏ الگوهای مناسبی در جامعه شوند.

برخی طراحان بر این باورند که سیاست های تشویقی در بسیاری از موارد منتهی به نتایج موثر در مسائل و مباحث مختلف اجتماعی می شود به عنوان مثال در صورتی که پرداخت‏ قبوض از محل حساب‏های بانکی شامل تخفیف باشد انگیزه های استفاده از این خدمات الکترونیکی از سوی مردم دوچندان می شود.

از دیگر مباحثی که ترافیک شهری از آن حاصل می شود، استفاده بالای سواری‏ های شخصی است که این پدیده متاسفانه در کشورمان نسبت به دیگر کشورها نمود بیشتری دارد. نهادینه کردن فرهنگ استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی با محورهای تعریف شده، قطار شهری، اتوبوس و تاکسی عامل مهی در جایگزین کردن سفرهای درون شهری با خودروهای شخصی است.

رویکرد یکپارچه سازی ایده های ترافیکی با برگزاری همایش های تخصصی

از دیگر راهکارهایی که کارشناسان برای رفع مسائل و مشکلات معضل ترافیک پیشنهاد می کنند، رویکرد یکپارچه سازی ایده های ترافیکی کارشناسان و مسئولانی ذیربط با حوزه ترافیک است که برای مثال می توان به برگزاری همایش های تخصصی در این زمینه اشاره کرد.

ضرورت تبیین اهداف و آگاهی دادن به گروه های هدف، ارائه طرح مباحث علمی و راهکار برای رفع چالش های پیش رو در مبحث ترافیک از جمله مواردی است که دست اندرکاران همایش را مکلف می کند تا با برنامه ریزی و ایجاد فرصت برای طرح موضوعات مطروحه، راه کارهای بهینه سازی خدمات قابل عرضه را بررسی و چاره یابی کنند.

باید امیدوار باشیم تا با همت به موقع مسئولان در راستای توسعه دولت الکترونیک، ساخت پارکینگ های طبقاتی، توسعه حمل و نقل عمومی، توسعه فرهنگ استفاده صحیح از خودرو های شخصی، راه اندازی پارک های آموزش ترافیک و ... بتوانیم روزی را بدون ترافیک در شهرهای بزرگ آغاز کنیم و به پایان برسانیم.
...........................
آسیه چهارباغی

کد خبر 1614959

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha