به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سومین دوره جشنواره پوستر طلوع با موضوع مهدویت با حضور امیر عبدالحسینی؛ دبیر هنری این رویداد و سعید کردی؛ مدیر کانون فرهنگی طلوع در سالن کنفرانس سازمان زیباسازی شهرداری تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست عبدالحسینی گفت: من از نیمهراه به شورای برگزاری این جشنواره اضافه شدم و به چند دلیل به این جشنواره پیوستم. اول اینکه برای اولینبار است که یک مرکز خصوصی از من دعوت به همکاری میکند در حالی که همیشه با مراکز دولتی کار کردهام و دوم اینکه خود موضوع جشنواره که مهدویت است برای من جذاب است.
وی افزود: از آنجایی که ماهیت ذاتی پوستر، ارتباط با مخاطب عام است، بر آن شدیم تا آثار برتر این دوره از جشنواره تنها محدود به گالریها نشود و نمایش خیابانی هم داشته باشد.
این هنرمند طراح عنوان کرد: البته نمایشگاههای خیابانی در سراسر دنیا به طور معمول دارای ویژگیهایی هستند که متاسفانه در ایران چنین مکانهای مشخصی وجود ندارد اما تمام تلاش ما این است که در خیابان ولی عصر(عج) مکانی با کمترین بار ترافیکی، برای نمایش این پوسترها انتخاب شود.
وی یادآور شد: آخرین مهلت ارسال آثار 30 خردادماه جاری است و پس از آن هیات داوران متشکل از قباد شیوا، مصطفی گودرزی، فرزاد ادیبی، محمدرضا دوستمحمدی و پریسا تشکری آثار برگزیده را انتخاب خواهند کرد.
به گفته دبیر هنری سومین جشنواره طلوع، این رقابت هنری هم مطابق دو دوره گذشته، همزمان با ماه شعبان و میلاد امام زمان(عج) برگزار میشود و نمایش این آثار از 9 خرداد تا 17 ادامه دارد.
وی افزود: بیشتر جشنوارهها و برنامههای هنری را نهادهای دولتی برگزار میکنند، اما کانون فرهنگی هنری طلوع اینبار به عنوان یک نهاد خصوصی و فرهنگی متولی برگزاری و سازمان زیباسازی و شهرداری منطقه 9 نیز حامیان مالی این رویداد هنری است.
عبدالحسینی درباره بینالمللی شدن این رویداد هنری گفت: اگر یک جشنواره هنری تصمیم دارد مدتهای طولانی ادامه داشته باشد و یا به صورت بینالمللی برگزار شود، نیازمند برنامهریزی جدیتری است. چراکه بیشتر جشنوارههای پوستر بعد از مدتی به خاطر محدود بودن طرحها و المانها به ورطه تکرار و یا کپی آثار میافتاد. بنابراین جشنواره طلوع هم برای بینالمللی شدن، لازم است تنوع و یا تغییراتی در موضوع و یا کیفیت آثار ایجاد کند.
دبیرهنری این جشنواره هنری به برگزاری رویدادهای هنری متعدد در کشور اشاره کرد و توضیح داد: از آنجایی که سالانه هنرجویان و فارغالتحصیلان بسیاری در رشتههای هنری فارغالتحصیل میشوند، لازم است تولیدات و آثار آنها عرصهای برای عرضه داشته باشد ولی این جشنوارهها به تکرار دچار شدهاند.
وی با بیان اینکه عرصه هنرهای تجسمی با کمبود مخاطب جدی روبرو است، عنوان کرد: باید در پایان برگزاری جشنوارههای هنری، دوسالانهها و رقابتهای بینالمللی درباره دستیابی به اهداف موردنظر آنها بررسی و نقد شود چرا که نگاه تحلیلی و نقادانه به اثرگذاری این رویدادها کمک خواهد کرد.
به گفته عبدالحسینی، آثار برگزیده این رقابت در فرهنگسرای بهمن به روی دیوار میرود. در ادامه این نشست سعید کردی؛ مدیر کانون فرهنگی طللوع گفت: از سال 87 که شروع به کار کردیم تمام تلاشمان این بوده است که کار را تخصصی پیش ببریم پس در هر دو دوره گذشته و در این دوره از داوران حرفهای استفاده کردیم.
وی افزود: سیاستگزار این جشنواره خودمان هستیم و اگر هم دوستان دولتی نظری بدهند صرفا به نظرشان گوش و در صورت امکان به آن عمل میکنیم و گرنه به هیچوجه تحت نظارت دوستان دولتی نیستیم.
وی از راهاندازی بانک پوسترهای مذهبی خبر داد و گفت: در آیندهای نزدیک بانک پوسترهای مذهبی را راهاندازی خواهیم کرد و در آن تمام پوسترهایی که در جشنوارههای مذهبی تولید شدهاست را خواهیم گذاشت تا همگان از آنها استفاده کنند.
وی ادامه داد: تمامی علاقهمندان، هنرمندان، کارشناسان، استادان و دانشجویان عرصه هنر میتوانند پوسترهای خود حاوی ۵ محور اصلی در نظر گرفته شده برای این آثار مشتمل بر "طلوع میکند آن آفتاب پنهانی"، "دعا و باز دعا برای آمدنت"، "بر پشت ستم"، "کسی تبر خواهد زد"، "خدا کند دل من"، "منتظر بماند سرخ"، "تو در کنار من" و "این نگاه من به کجاست؟" را در این رقابت ملی شرکت دهند.
کردی در مورد جوایز جایزه توضیح داد: به نفر اول 50 میلیون ریال جایزه نقدی، به نفر دوم 40 میلیون ریال وجه نقد، 30 میلیون ریال جایزه نقدی و همچنین به پنج نفر تقدیر شده، لوح تقدیر و مبلغ 10 میلیون ریال کمک هزینه سفر به مکه مکرمه تعلق میگیرد.
نظر شما