كشتار در بغداد :
در چنين روزي در سال 758 ميلادي گروه راونديه با هدف انتقام كشي خون ابومسلم خراساني از خليفه عباسي بيش از ششصد نفر را در بغداد سر برديدند . اين واقعه به عنوان يكي از وقايع وحشتناك در تاريخ ثبت شده است .
ترور احمد كسروي :
در چنين روزي در سال 1324 ه ش احمد كسروي به دست گروه فداييان اسلام ترور شد . سيداحمد كسروي تبريزي در سال 1269 شمسي در شهر تبريز، درخانواده اي روحاني به دنيا آمد. وي پس از تحصيلات مقدماتي ، در دوران انقلاب مشروطيت گاه به مبارزه و گاه به مطالعه مشغول بود . او بعدها به فراگيري علوم اروپايي روي آورد به گونه اي كه مطالعه سياحتنامه ابراهيم بيگ در وي تحول شگرفي به وجود آورد . كسروي در همان سالها به فراگيري زبانهاي انگليسي و اسپرانتو روي آورد . وي پس از مدتي سفر به تهران و تبريز ، در تهران با سران فرقه ضاله بهاييت آشنا شد . كسروي در دي ماه 1299 به عضويت دادگاه استيناف تبريز منصوب و روانه آذربايجان شد. اما در عدليه تبريز بيش از سه هفته نماند. كسروي پس از آن و از همين دوره به شغل هاي مختلفي از جمله بازرسي ، كار در دادگستري ، وكالت دادگستري و نويسندگي در مطبوعات روي آورد و حتي خود نشريه منتشر مي ساخت .او پس از آن به تحقيق در حوزه تاريخ و زبانشناسي مشغول گرديد . احمد كسروي از سال 1312 به بعد با انتشار دو جلد كتاب آيين براي خود پيرواني يافت و نوعي دين جديد را با نام پاك ديني تبليغ مي كرد . او در همين دوران مجله پيمان و روزنامه پرچم رامنتشر كرد و درآن ها و بعد ها در ورجاوند بنياد، از يك سو به تمدن نوين اروپايي و فلسفه ماديگري تاخت و از سوي ديگر به عقايد شيعه حمله كرد. او حتي زباني به نام زبان پاك روي آورد . البته حملات او عليه مذهب تشيع بي جواب نماند . نواب صفوي عالم شيعي و غيرتمند كه نظرات او را وهن مذهب تشيع مي دانست ابتدا به آبادان رفت ودر سخنراني اي كسروي را به مناظره فراخواند . نواب نهايتا او را در تهران يافت و در باشگاه كسروي به نام باهماد آزادگان با وي به گفتگو نشست . نواب چند روزى در مورد دين و مسائل اجتماعى با او بحث كرد . حرف آخر شهيد نواب به كسروى اين بود كه :((من به تو اعلام مى كنم و تو را به عنوان يك مانع نسبت به مذهب ، حتى نسبت به مملكتم مى دانم .)) نواب صفوي در جلساتى دلايل و براهين لازم را براى كسروى عرض كرد اما در نهايت ارتداد وى مسلم برايش گرديد و به فكر مقابله با او پرداخت .
نواب صفوي از آية الله مدنى و آقا شيخ محمد حسن طالقانى براى تهيه اسلحه پول و در ساعت 13 و 30 دقيقه روز بيست و سوم ارديبهشت سال 1324 كسروى در ميدان حشمت الدوله هدف گلوله قرار داد . اما به علت فرسودگى اسلحه موفقيت حاصل نشد. نواب به زندان افتاد و علماى ايران و نجف خواستار آزادى حضرت نواب شدند . اما امر به همين جا مختومه نشد و نهايتا كسروي به دست فداييان اسلام اعدام انقلابي شد .
شهيد نواب صفوي در دست دژخيمان پهلوي
تشكيل نيروي هوايي ايران :
در چنين روزي در سال 1302 ه ش نيروي هوايي ايران با هفت هواپيما آغاز به كار كرد .
جشن فروردگان :
همه ساله چنين روزي به عنوان جشن فروردگان از سوي زرتشتيان گرامي داشته مي شود. در جشن فروردگان يا فرورديان پارسايان زرتشتي چوب صندل بخور مي دهند و موبدان با نذر و ميوه و گل مراسم آفرينگان را برگزار مي كنند . مراسم آفرينگان (آفرين ها به معني نيايش ها) هم شامل مجموعه اي از دعاها و نيايشهايي است كه مختص به روز جشن هستند.
تشكيل انجمن تنظيم خانواده :
در چنين روزي در سال 1373 ه ش انجمن تنظيم خانواده در ايران تشكيل شد .انجمن تنظيم خانواده با تبليغ شعار دو بچه كافيست به ميدان آمد و توانست در اين زمينه موفق عمل نمايد .
منصور نخست وزير شد :
در چنين روزي در سال 1342 ه ش مجلس شوراي ملي كابينه حسنعلي منصور را تاييد كرد . حسنعلي منصور در ارديبهشت سال 1302 ه ش در تهران به دنيا آمد . پدر او رجبعلي منصور ( منصور الملك ) از اعضاء نخستين لژفراماسونري در ايران بود . وي درآخرين ماه هاي سلطنت رضاخان به صدارت رسيد و دردوران محمد رضا پهلوي هم در راس دولت قرار گرفت . حسنعلي منصور به تاسي از پدر وارد دانشكده حقوق و علو م سياسي دانشگاه تهران شد و در رشته حقوق تحصيل كرد . او به زبانهاي فرانسه ، انگليسي و آلماني آشنايي داشت . وي بعدها مدتي دبير كل شواري عالي اقتصاد شد و مدتي نيز وزير كار بود . وي پس از آن به پست معاونت نخست وزير و سپس رييس دفتر مخصوص وزير امور خارجه رسيد . گفته اند منصور يكي از اعضاي فعال لژفراماسونري در ايران بوده است . حسنعلي منصور در دوران انقلاب سفيد شاه دومين نخست وزير عصر انقلاب سفيد شد . در همين دوره بود كه طرح لايحه كاپيتولاسيون (حق قضاوت كنسولي) به اتباع آمريكايي مطرح شد . حسنعلي منصور با جديت تمام ننگين ترين لايحه تاريخ ايران را به مجلس برد تا آن را به تصويب برساند . وي عليرغم مخالفت هاي مردمي و همچنين بيانات حضرت امام خميني ره در اين زمينه تلاش هاي بسياري كرد و سرانجام آن را به تصويب رساند . تصويب كاپيتولاسيون خشم مردم را برانگيخت . امام خميني ره هم در حضور هزاران نفر از مردم قم وتهران كه از ساعاتى پيش در منزل و كوچههاى اطراف منزل امام اجتماع كرده بودند بيانات تاريخى خود را عليه كاپيتولاسيون ايراد كرد.
امام ره سخنان خود را پس از نام خدا با آيه انا لله و انا اليه راجعون آغاز كردند و فرمودند : من تاثرات قلبي خودم را نمي توانم اظهار كنم ، قلب من در فشار است . از روزي كه مسايل اخير را شنيدم، خوابم كم شده ، ناراحت هستم ... ايران ديگر عيد ندارد، عيد ايران را عزا كردند...عزا كردند و چراغانى كردند، عزا كردند و دسته جمعى رقصيدند، ما را فروختند، استقلال ما را فروختند، باز هم چراغانى كردند، پايكوبى كردند...عزت ما پاي كوب شد ، عظمت ايران از بين رفت ...آقايان! من اعلام خطر مي كنم . اي ارتش ايران! من اعلام خطر مي كنم . اي بازرگانان ايران! من اعلام خطر مي كنم . اي علماي ايران ! من اعلام خطر مي كنم . اي علماي ايران ! اي مراجع اسلام من اعلام خطر مي كنم . اي فضلا ! اي طلاب ! اي حوزه هاي علميه ! اي نجف ! اي قم ! اي تهران ! اي شيراز! من اعلام خطر مي كنم والله گناهكار است كسي كه داد نزند ، والله مرتكب كبيره است كسي كه فرياد نزند . سخنان تكان دهنده، متاثر كننده و مقطع امام، هر بار با فرياد شيون و زارى مردم حاضر همراه مىشد. حسنعلي منصور سرانجام در سال 1343 ه ش تاوان كار خود را به دست گروه فداييان اسلام پس داد .
سرانجام درسال1343هجري شمسي ، حسن علي منصور نخست وزيردولت محمد رضا پهلوي به دست محمد بخارايي از اعضاي فداييان اسلام اعدام انقلابي شد .
پيام پاپ :
در چنين روزي در سال 1789 پاپ ژان پل ششم اعلاميه حقوق بشر و شهروندي فرانسه را كه در همان سال تصويب شده بود و بر آزادى مذهبى تاكيد داشت ، اعلاميه ضاله دانست و آزادى مذهبى مطروحه در اين اعلاميه را «حقوق وحشتناك» توصيف كرد . در پي اين واقعه كاردينال پى، اسقف پواتيه، در سال 1853 به ناپلئون سوم نوشت: متأسفم كه دولت شما همچنان از اعلاميه حقوق بشر الهام مىگيرد كه چيزى جز نفى حقوق خدا را در بر ندارد.در سال 1963، ژان پل بيست و ششم، رسماً آن را پذيرفت و انجمن روحانيان واتيكان نيز اين امر را به رسميت شناخت.
به كدامين گناه :
در چنين روزي در سال 1998 ميلادي شماري از نظاميان رژيم صهيونيستي مستقر كرانه باختري رود اردن هشت كارگر فلسطيني عازم كار را بدون هيچ دليلي به شهادت رساندند .
نخستين پرواز به سوي آلمان شرقي :
در چنين روز ي در سال 1990ميلادي براي نخستين بارپس ازجنگ جهاني دوم ، يك هواپيماي آلمان غربي بدون اينكه به چكسلواكي پرواز كندو از آنجا مسافرين خود را به آلمان شرقي انتقال دهد ، بطورمستقيم به سوي فرودگاه آلمان شرقي پروازكرد.
جنگ در يايي آئوگوسا :
در چنين روزي در سال 241 قبل از ميلاد ، نيروهاي نظامي روم باستان بيش از پنجاه كشتي كارتاژ ها را به زير آب بردند و نتيجتا در جنگ پيروز شدند .
انتشار دلار كاغذي :
در چنين روزي در سال 1862 ميلادي براي نخستين بار در آمريكا دلار كاغذي منتشر گرديد .
تولد بيسمارك :
درچنين روزي در سال 1815ميلادي بيسمارك صدراعظم بر جسته و تاريخ ساز آلمان ديده به جهان گشود . وي درزمان ويلهلم اول به نخست وزيري دست يافت و در دوره نخست وزيري خود توانست اتحاد مستحكمي با اتريش و ايتاليا برقرار سازد .
تولد كنستانتين هوژن :
در چنين روزي در سال 1628 ميلايد كنستانتين هوژن شاعر ، نقاش و كاريكاتوريست آلماني ديده به جهان گشود .
تولد ژوزف فريهر فون ايشندورف :
در چنين روزي در سال 1788 ميلادي ايشدورف شاعر و نويسنده آلماني به دنيا آمد . او را به عنوان يكي از بزرگترين غزلسرايان رومانتيك آلمان مي شناسند .
تولد ياوب واسر من :
در چنين روزي در سال 1873 ميلادي ياكوب واسر من رمان نويس آلماني به دنيا آمد . وي هم در رفتار و هم در نوشتار بسيار به فيدوردور داستايوسكي هم شبيه بود . او بين دهه بيست تا سي از بزرگترين نويسندگان آلماني بود .
در گذشت نرو :
در چنين روزي در سال 37 قبل از ميلاد تيبويوس كلاديوس نرو امپراطور روم و يكي از قسي القبل ترين پادشاه روم باستان در گذشت . او بين سالهاي 14 تا 37 ميلادي بر اين كشور حكومت مي كرد . وي در سن هفتاد و هشت سالگي در گذشت .
در گذشت فريتس زرنيك :
در چنين روزي در سال 1966 ميلادي فريتس زرنيك فيزيكدان آلماني در گذشت . وي بر نده جايزه نوبل فيزيك در سال 1953 ميلادي است . او در ميكروسكوپ كشف هاي مختلفي دست زده است .
عليه اسپانيا :
در چنين روزي در سال 1624 ميلادي انگلستان عليه اسپانيا اعلان جنگ كرد .
شناسايي زنگبار :
در چنين روزي در سال 1862 ميلادي بر يتانيا و فرانسه استقلال زنگبار را به رسميت شناختند .
زلزله مهيب در تركيه :
در چنين روزي در سال 1902 ميلادي بر اثر يك زلزله مهيب در تركيه شهر توكانكري اين كشور با خاك يكسان شد .
لغو بردگي :
در چنين روزي در سال 1910 ميلادي چين به لغو بردگي در اين كشور روي خوش نشان داد .
استقلال ويتنام :
در چنين روزي در سال 1945 ميلادي ژاپن استقلال ويتنام را اعلام كرد .
كودتا در كوبا :
در چنين روزي در سال 1952 ميلادي ژنرال فولجنچيو باتيستا در كوبا كودتاي نظامي كرد .
تحريم عليه ليبي :
در چنين روزي در سال 1982 ميلادي ريگان رييس جمهور وقت آمريكا تحريم هاي اقتصادي را عليه ليبي به مرحله اجرا گذاشت .
شكست سوسياليست ها :
در چنين روزي در سال 1985 ميلادي سوسياليست هاي فرانسه در انتخابات شكست خوردند .
تشييع گسترده :
در چنين روزي در سال 1994 ميلادي بيش از يك ميليون يوناني در تشييع جنازه ملينا مركوري بازيگر و فعال سياسي و وزير فرهنگ در نخستين دولت سوسياليست اين كشور شركت جستند .
بمب گذاري در كراچي :
در چنين روزي در سال 1995 ميلادي بر اثر يك بمب گذاري در مسجدي در محله شيعه نشين كراچي بيش از هفده نفر جان خود را از دست دادند .
روز معلم در لائوس :
همه ساله چين روزي به عنوان روز معلم در لائوس گرامي داشته مي شود .
روز فرهنگ جهاني :
همه ساله چين روزي به عنوان روز فرهنگ جهاني در كشور هاي مختلف گرامي داشته مي شود .
نظر شما