۱۰ خرداد ۱۳۹۱، ۱۶:۵۹

خاک خورده های صحنه گرفتار مشکلات/ تئاتر در کردستان غریب است

خاک خورده های صحنه گرفتار مشکلات/ تئاتر در کردستان غریب است

سنندج - خبرگزاری مهر: نبود حمایت های مالی، وضعیت نامناسب مسکن و اشتغال کار، نبود فضاهای فرهنگی به ویژه سالن های تئاتر، عدم حمایت مسئولان از تئاتر، برخورد های نامهربانانه با هنرمندان و داستان ادامه دار تالار مرکزی سنندج از معضلات فعالان تئاتر در کردستان است.

به گزارش خبرنگار مهر، استاندار کردستان از زمان ورود خود به استان سعی می کند که در روزهای تعطیل جلسات و نشست های را با اقشار مختلف برگزار کند و طی دو سال اخیر این رویه علیرضا شهبازی ادامه داشته است و البته در کنار استمرار کار اقداماتی برای رفع خواسته های مطرح شده نیز صورت گرفته است.

برگزاری نشست های صمیمی با افراد مختلف از قشرهای هنری و صنعتی گرفته تا اصناف و بازاریان از جمله برنامه های ثابت استاندار کردستان است که هر چند شمار زیادی از این نشست ها بنا به دلایل نامشخص رسانه ای نمی شود و این یک اشکال جدی است ولی بدون شک این ارتباط و نزدیکی می تواند در راستای رفع مشکلات بخش های مختلف استان موثر باشد.

روز جمعه و طبق معمول یکی از نشست های استاندار کردستان با یک قشر خاص برگزار شد که شاید این نشست به دلیل نوع فعالیت این جمع تا حدودی ویژه تر بود و در آن هر چند که از مشکلات و نارسایی ها حرف به میدان می آمد ولی فضای کلی جلسه متفاوت بود و افراد حاضر نیز تا حدودی خارج از چهارچوب کلی خواست ها و انتظارات خود را مطرح می کردند.

حدود 30 نفر از فعالان تئاتر استان کردستان از کارگردان و بازیگر گرفته تا مدیر انجمن و نویسنده در این جمع روز جمعه را مهمان استاندار کردستان بودند تا در نشستی سه ساعته خواست ها و انتظارات خود را مطرح و از مدیران هم درخواست کنند به تئاتر بیش از امروز توجه نشان دهند.

مسکن و اشتغال دغدغه اصلی هنرمندان تئاتر کردستان

در ابتدای این نشست عبید رستمی رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان کردستان گزارشی از وضعیت کنونی تئاتر استان ارائه و در ادامه لیستی از انتظارات و خواسته های این جمع را اعلام کرد و گفت: مسکن، اشتغال، حمایت های مالی و کمبود فضاهای فرهنگی از مشکلات تئاتر در کردستان است.

در ادامه فاتح بادپروا از فعالان تئاتر شهرستان مریوان از وضعیت نامعلوم جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان گلایه کرد و گفت: تاکنون دو بار فراخوان این جشنواره از سوی مرکز هنرهای نمایشی و وزارت خانه منتشر شده است و هر بار حاشیه ای در مورد آن مطرح می شود و به همین دلیل انتظار داریم که جشنواره تئاتر خیابانی مریوان با همان وضعیت سال گذشته برگزار شود.

صابر دل بینا از نویسندگان و بازیگران تئاتر استان کردستان از وضعیت نامشخص تالار مرکزی شهر سنندج انتقاد کرد و یادآور شد: تالار مرکزی سنندج که تنها مکان فرهنگی این شهر بود برای ساخت تخریب شد ولی متاسفانه هم اکنون حدود یک دهه است که خبری از ساخت مجدد آن نیست و این یک مشکل جدی برای کردستان است.

رضا سعیدیانی هم که از فعالان تئاتر کردستان است در این نشست از عدم توجه به وضعیت تئاتر و نمایش در این استان انتقاد کرد و افزود: بخش زیادی از مشکلات و مسائل اجتماعی در سطح جامعه را می توان با برگزاری برنامه های فرهنگی به ویژه تئاتر سامان داد ولی متاسفانه از این ظرفیت در کردستان استفاده نمی شود.

تئاتر در شهرستانها جدی گرفته نمی شود

پیمان دانشمند از فعالان تئاتر شهرستان قروه هم با اشاره به این نکته که تئاتر در شهرستان های کردستان جدی گرفته نمی شود، بیان کرد: کردستان در عرصه تئاتر دارای سابقه و پیشینه ای درخشان است ولی متاسفانه این روزها این هنر در استان غریب واقع شده است و این رویه باید تغییر کند.

فرشید گویلی از فعالان تئاتر سنندج هم در این نشست به کمبود فضاهای فرهنگی در استان کردستان به ویژه سالن های تئاتر اشاره کرد و اظهار داشت: انتظار می رود که با دخالت استاندار کردستان از تمامی سالن ها و مکان های فرهنگی ادارات و سازمان های دولتی استان استفاده شود.

  محمد زارع زاده از فعالان و پیشکسوتان تئاتر شهرستان سقز با اشاره به کمبود اعتبارات بخش تئاتر در استان کردستان یادآور شد: کل اعتبار تئاتر یک شهرستان به اندازه هزینه اجرای عمومی یک نمایش متوسط در تهران نیست و این رویه جای انتقاد دارد و باید نسبت به تغییر آن اقدام کرد.

مختار محمدی از فعالان تئاتر شهرستان مریوان نیز گفت: اشتغال به کار و نداشتن امنیت شغلی از جمله مشکلات فعالان تئاتر است و به این دلیل انتظار می رود که در این بخش نیز شاهد اقدامات و پیگیری های مناسبی از سوی مدیران و مسئولان باشیم تا این دغدغه هنرمندان نیز رفع شود.

صدا و سیما به تئاتر اهمیت بیشتری بدهد

کریم خاوری هم از فعالان تئاتر مریوان از صدا و سیما به دلیل عدم توجه به فعالیت های فرهنگی در کردستان انتقاد کرد و افزود: باید زمینه برای اجرای نمایش های خیابانی در روستاهای استان کردستان فراهم شود تا در زمینه های اعتیاد و سایر مسائل اجتماعی به مردم اطلاع رسانی شود.

امیر زارع زاده از فعالان تئاتر شهرستان سقز هم در این نشست خواستار استمرار در برگزاری جشنواره منطقه ای تئاتر کردی شد و گفت: این جشنواره ظرفیت های لازم برای برگزاری در سطح بین المللی را دارد و باید از آن به صورت ویژه حمایت شود ولی متاسفانه در سال جاری قرار نیست که این جشنواره برگزار شود.

زاهد کریمی هم از نوع نگاه و دیدگاه بعضی از مسئولان نسبت به وضعیت تئاتر در کردستان انتقاد کرد و یادآور شد: متاسفانه بعضی از مسئولان در برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری در استان کارشکنی می کنند و این یک مشکل جدی در راستای تقویت فعالیت های فرهنگی به ویژه تئاتر در استان است.

در ادامه این نشست استاندار کردستان و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به صورت تفصیلی به سوالات و خواسته های فعالان عرصه تئاتر استان کردستان پاسخ دادند.
 

کد خبر 1616226

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha