به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از کتاب «سلوک ذیل شخصیت امام خمینی(ره)» عصر دیروز چهارشنبه با حضور اصغر طاهرزاده نویسنده کتاب و جمعی از اساتید دینی و اخلاق در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این برنامه حجتالاسلام احمد رهدار عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) به بیان سخنانی پرداخت.
حجتالاسلام سید محمدمهدی میرباقری در ادامه این برنامه گفت: اگر انقلاب اسلامی را کمتر از این تعریف کنیم که مقدمهای بر تعریف حقیقت و وجود حضرت ولیعصر(عج) و ظهور این کلمه در عالم است، آن را تحریف کردهایم و تحریف انقلاب از جهتی این است که کوچکتر از چیزی که هست، آن را نشان بدهیم. من قبلا هم درباره عاشورا چنین اشاره کردهام که ما آن را تحریف کردهایم چون هیچگاه نمیتوانیم واقعیت آن را بیان کنیم.
وی افزود: تحریف انقلاب هم این است که آن را در حد یک انقلاب ضد استعماری و ملی بدانیم. اما این انقلاب کانون گشایش درهای غیب و رحمت الهی بر جامعه بود. این انقلاب عطیهای به امام خمینی(ره) بود و بیتردید امام از انقلابش بزرگتر است. شناخت شخصیت امام خمینی(ره) هم بسته به شناخت این انقلاب و مسائل پیش رو در سطح جهانی است. درباره شخصیت امام(ره) در همین حد اکتفا میکنم که خلاصه بگویم فراتر از زمانه و مظهر تجلی حقیقت بود و معتقد نیستم ظرفیت فقهی و کلامی و ادبیات و یا ... داشت و فقط واجد این علوم بود بلکه امام خمینی(ره) همه این علوم را داشت و میتوان گفت معدل علوم اسلامی در قرن چهاردهم بود و در نقطه اوج این علوم قرار داشت ولی این مقدار برای ایجاد تحول در عالم کافی نبود.
این محقق در ادامه گفت: برخی این اشتباه را درباره انبیا کردهاند و میگویند که متعلق به زمانه خودشان بودهاند. انقلاب ما مقدمهای برای حضور حضرت حجت(ع) در دنیاست که بیحجاب از حضرت حق دریافت میکند. چنین شخصیتی از بستر جامعه تغذیه نمی کند و نمیتوان گفت ادبیاتش عصری است بلکه حاکم بر کل تاریخ خداپرستی بوده و خواهد بود. امام خمینی(ره) هم این چنین است و شخصیتی است که فراتر از دوران خودش بوده و موجب دگرگونی عظیمی در جهان شد و این دگرگونی برای انسانهایی که امام را درک کردند و به دنبال سلوک اجتماعی او هستند، تکالیف و ماموریتهایی را در پی دارد.
میرباقری گفت: انسانهایی هستند که با ظهور انقلاب هنوز در موقف تجدد ایستادهاند و از آن منظرامام را نقد میکنند. انسانهایی هم هستند که ذیل امام حرکت میکنند ولی نمیخواهند جامعیت امام را قبول کنند. ولی گروهی که موضوع را کاملا قبول دارند، میخواهند براساس ولایت نبوی و علوی حکومتی تشکیل بدهند، پس باید انقلاب اسلامی را شرح و بسط بدهند و از اجمال به تفصیل برسند. باید مهندسی فرهنگی و دانش خودمان را ذیل این شخصیت پیش ببریم. یکی از آثار خوبی که از نو به تحلیل امام خمینی(ره) و انقلاب پرداخته است و از ابعاد مختلف شخصیت ایشان غفلت نکرده است، همین کتاب است که تنها سلوک شخصی امام را مد نظر نداشته است.
وی گفت: آنچه به این کتاب اهمیت میدهد این است که گام بلندی در مسیر شناخت شخصیت امام است و تبیین عمیق و تئوریکی بر انقلاب دارد. این کتاب عطیهای الهی برای اهالی جبهه فرهنگی کشور است.
اصغر طاهرزاده مولف کتاب هم در این برنامه خطاب به حاضران گفت: نگذارید ظاهر دنیای ظلمانی و بزرگ، آن حقیقتی را که بیسر و صدا آمده و ماورای شلوغیها در حال آغاز یک دوره تاریخی است، از شما بگیرد و آن چیزی که حیات بشر را به معنویت میرساند، نادیده گرفته شود. اگر چیزی نیست یا خبری نیست چرا اهالی دنیای ظلمانی این همه نگران هستند؟
وی افزود: قبل از انقلاب اگر به مخابرههای جهان استکبار توجه میکردیم، در طول سال 10 بار هم اسمی از ایران نمیبردند. جالب است که آن زمان کشوری مانند عراق بیش از ایران، در میان اهالی فرانسه شناخته شده بود. حالا وزیر امور خارجه بیتربیت آمریکا نمیتواند سخنرانی کند و درآن به ایران فحش و ناسزا ندهد. اگر خبری نیست پس این فحاشیها و عصبانیتها برای چیست؟ دلیلش این است که خودشان هم میدانند شیشه عمرشان ترک برداشته است.
این نویسنده گفت: تاریخ ما با حضور حضرت امام (ره) یک تاریخ جدید شد که گذشته ما با انبیا را با آینده با حضرت مهدی(عج) ییوند میزند. اگر در این افق زندگی کردید دیگر مهم نیست دنیای استکبار دو روز زودتر میمیرد یا دو روز دیرتر.
نظر شما