به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمود فخرایی با بیان اینکه دین اسلام کامل ترین و برترین دین الهی است برنامه ای کامل برای زندگی مادی و معنوی انسان ارایه کرده و در تمام امور از جمله درآمدهایی که کسب می کند دستورات دقیق و حکیمانه ای بیان کرده است.
وی اظهار داشت: خمس و زکات در اسلام واجب شده بطوری که صحیح بودن نماز را مشروط به این دانسته که لباس فرد نمازگزار، از پولی نباشد که خمس آن داده نشده است.
حاج آقا فخرایی اضافه کرد: عمل به این احکام و برنامه ها، علاوه بر اهمیت توجه و اطاعت بنده نسبت به دستورات خداوند، ثمرات و دستاوردهای مختلفی برای او در دنیا و آخرت نیز دارد.
وی با اشاره به اینکه زکات یکی از فروعات دین اسلام می باشد گفت: پیشوایان اسلام زکات را از ضروریات دین و منکر آن را کافر دانسته اند و بر اهمیت پرداخت زکات در قرآن و روایات تاکید شده است.
حجت الاسلام فخرایی بیان داشت: برای زکات دادن کشاورزان نگذارند که کسی به دنبال آنان بیاید بلکه خود کشاورز برای برگشت برکت به مال باید زکات اموالش را بپردازد و اگر انسان زکات ندهد برکات الهی از اموال آن برداشته میشود.
برابر قول فقها زکات بر 9 چیز از جمله خرما، کشمش، جو، گندم، گوسفند، گاو، شتر، طلا و نقره واجب می شود.
300 ملکه زنبور عسل اصلاح شده بین زنبورداران هرمزگان توزیع شد
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: با هدف افزایش تولید عسل و بهبود کیفیت تولید، تعداد 300 فروند ملکه زنبور عسل اصلاح شده بین زنبورداران استان توزیع شد.
ابراهیم طغرلی افزود: توزیع این تعداد ملکه بین 30 نفر از زنبورداران استان در سطح شهرستانهای حاجی آباد، بندرعباس، رودان و میناب صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه عمر مفید هر فروند ملکه زنبور عسل، 2/5 تا 3 سال است، افزود: ملکه های جوان جایگزین ملکه های پیر می شوند.
هزینه تولید این تعداد ملکه زنبور عسل 300 میلیون ریال است که حدود 70 درصد از اعتبارات آن را سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان و بقیه با مشارکت تولیدکننده تامین شده است.
به گفته طغرلی، این زنبوردار مقدمات تولید ملکه ها را از آذرماه سال گذشته در رودان آغاز کرده و اوائل فروردین ماه امسال پس از کوچ به مناطق کوهستانی استان البرز، پروزه تولید نهایی این ملکه ها پایان یافت.
تولید این شمار ملکه زنبور عسل در شرایط ایزوله و با استفاده از تغذیه گل و گیاهان مرتعی و در مواقع اضطراری به صورت دستی انجام شده است.
هرمزگان با داشتن عرصه های جنگلی وکوهستانی و انواع درختان کَرت، کَهور و کُنار با 2 فصل گلدهی شرایط مناسبی را برای پرورش زنبور عسل فراهم کرده است.
آذرماه سال گذشته یکهزار و500 زنبوردار با بیش از300 هزار کلنی زنبور عسل از استانهای مازندران، لرستان، زنجان، فارس، آذربایجان، خراسان و اصفهان به این استان مهاجرت کردند و اردیبهشت امسال با کندوهایی که از هر جهت آماده فعالیت شدهاند به مناطق خود بازگشتند.
استان هرمزگان 70 زنبور دار بومی با بیش از 9 هزار کلنی دارد و سال گذشته زنبورداران استان بیش از 70 تن عسل تولید کردند.
افزایش تولید هندوانه در حاجی اباد
مدیر جهاد کشاورزی حاجی آباد از افزایش تولید هندوانه بهاره در این شهرستان نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: پیش بینی می شود بیش از 58 هزار تن هندوانه از اراضی کشاورزی شهرستان برداشت شود.
ناظم عباس زاده افزود: در سال زراعی امسال یکهزار و 940 هکتار از زمینهای کشاورزی این منطقه به کشت هندوانه اختصاص یافت که پیش بینی می شود از هر هکتار حدود 30 تن برداشت شود.
وی، سطح زیرکشت سال گذشته را یکهزار و 600 هکتار با میزان تولید بیش از 43 هزار تن عنوان کرد.
به گفته عباس زاده، مدیریت صحیح مزارع، استفاده از ارقام هیبرید و آبیاری تحت فشار در مزارع از جمله دلایل افزایش تولید است.
عباس زاده از فارغان، شمیل بالا، آشکارا و طارم بعنوان عمده ترین نقاط کشت هندوانه در این شهرستان نام برد.
فصل کاشت هندوانه بهاره در شهرستان حاجی آباد اواسط بهمن ماه و برداشت آن نیز اردیبهشت تا خرداد ماه اعلام شده است. شهرستان حاجی اباد یکی از چهار قطب کشاورزی هرمزگان محسوب می شود.
پیش بینی برداشت 22 هزار تن محصولات جالیزی از اراضی حاجی آباد
مدیر جهاد کشاورزی حاجی آباد با اشاره به پایان برداشت محصولات جالیزی در این شهرستان گفت: پیش بینی می شود بهره برداران 22 هزار و 620 تن خربزه، طالبی و گرمک از سطح مزارع برداشت کنند.
ناظم عباس زاده سطح زیرکشت اختصاص داده شده به این محصولات را 870 هکتار عنوان واضافه کرد: به طور متوسط از هر هکتار 26 تن محصول برداشت شود.
وی، سطح زیرکشت سال گذشته را 600 هکتار با میزان برداشتی 15 هزار تن ذکر کرد.
حاجی آباد مقام اول تولید محصولات جالیزی را به خود اختصاص داده و دهستانهای طارم، طاشکوئیه، آشکارا و فازغان از جمله نقاط مهم تولید این محصولات می باشند.
فصل کاشت این نوع محصولات در بهمن ماه انجام و زمان برداشت نیز تا نیمه خرداد ادامه دارد.
اختصاص بیش از 23 میلیارد ریال برای تقویت مکانیزاسیون بخش کشاورزی در هرمزگان
رئیس اداره امورفناوریهای مکانیزه کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از اختصاص 23 میلیارد و 877 میلیون ریال یارانه و تسهیلات با نرخ سود کم برای خرید تراکتور و کمباین و ادوات دنباله بند به استان در سال گذشته خبر داد.
شاهین شاهی زاده افزود: از این میزان مبلغ اختصاص داده شده که با هدف ارتقاء ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در ابعاد کیفیت وکمیت اجرای عملیات (خرید نیروی محرکه ،ادوات نوین ،ادوات توسعه ای وادوات سنتی )به استان ابلاغ شده، چهار هزار و 332 میلیون ریال از آن یارانه در قالب تخفیف سود بانکی و مبلغ 19 هزار و 545 میلیون ریال نیز به صورت تسهیلات با سود چهار تا 10 درصد در اختیار کشاورزان استان قرار خواهد گرفت که از این میزان نیز از ابتدای سال تاکنون حدود شش میلیارد ریال تسهیلات و 940 میلیارد ریال یارانه سود جذب شده ومهلت جذب باقیمانده آن محدود است.
به گفته شاهی زاده، سالانه حدود 500 دستگاه نیروی محرکه و ادوات دنباله بند در استان خریداری می شود که برای تهیه این ادوات و نیروی محرکه حدود 50 هزار میلیون ریال تسهیلات لازم است.
وی، انجام دو هزار هکتار کشاورزی حفاظتی وتوسعه خرید بیش از 40دستگاه ادوات نوین کشاورزی حفاظتی، جذب تسهیلات خرید 200 دستگاه تراکتور و ادوات دنباله بند و نظارت برکاشت و برداشت مکانیزه 14 هزار هکتار از اراضی گندم و کلزا و شش هزار و 500 هکتار ذرت دانه ای وهچنین همکاری درطراحی وساخت دستگاههایی مانند خرد کن علوفه درجهت دامداری های کوچک توسط صنعت کاران بومی را از جمله اقدامات مهم این اداره در سال گذشته عنوان کرد.
نظر شما