۱۱ خرداد ۱۳۹۱، ۱۶:۴۹

با حضور آیت الله جوادی آملی؛

مراسم بزرگداشت پنجمین سال ارتحال آیت الله حق‌شناس برگزار شد

مراسم بزرگداشت پنجمین سال ارتحال آیت الله حق‌شناس برگزار شد

قم - خبرگزاری مهر: مراسم بزرگداشت پنجمین سال ارتحال آیت الله عبدالکریم حق‌شناس با حضور جمعی از طلاب و فضلای حوزه در برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر،  مراسم بزرگداشت پنجمین سال ارتحال آیت الله حق‌شناس که صبح پنجشنبه در مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد اعضای بیت آن مرحوم، نمایندگان بیوت مراجع عظام، آیت الله جوادی آملی و آیت الله استادی حضور داشتند.

در این مراسم ابتدا سعیدیان از قاریان کشور به قرائت قرآن و در ادامه یکی از مداحان اهلبیت (ع) به مداحی پرداخت.

همچنین آیت الله استادی، دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه و آیت الله جوادی آملی در این مراسم سخنرانی کردند.

این همایش در دو نوبت صبح و عصر برگزار می‌شود و در نوبت عصر آن نیز آیت الله مصباح یزدی و آیت الله جاودان از شاگردان آن مرحوم سخنرانی خواهند کرد.

آیت الله استادی در سخنانی به تجلیل از آیت الله حق‌شناس پرداخت و اظهار داشت: کنش و روش ایشان، ساده زیستی و تواضع و علم دوستی و تقوای وی باید برای همه طلاب و جوانان درس عبرت و الگو باشد.

در ادامه این مراسم آیت الله جوادی آملی نیز در سخنانی تاکید کرد: آیت الله حق‌شناس به واسطه روح پاکی که داشت توانست همه عمر با توفیق الهی در خدمت قرآن قرار گیرد که کار هر فردی هم نیست.

گفتنی است آیت الله حق‌شناس در سن ۸۸ سالگی درگذشت و پیکر مطهرش، در دوم مرداد ماه سال ۸۶ از مسجد ارک تهران واقع در خیابان پانزده خرداد به سوی شاه‌عبدالعظیم تشییع و در آن‌جا به خاک سپرده شد.

ایشان تحصیلات مقدماتی و ادبیات را نزد محمدرضا تنکابنی و بخشی از معقول را نیز از مهدی آشتیانی مدرس حکمت و فلسفه فرا گرفت؛ دروس فقه و اصول را در قم از محضر آیات سید محمد تقی حجت و سید احمد خوانساری و سید حسین طباطبایی بروجردی فرا گرفت. مدتی نیز از محضر فقه و اصول امام؛ سید روح‌الله خمینی بهره‌مند شدند و البته مراوداتی نیز در بحث اخلاق با خمینی داشت. حق‌شناس از شاگردان سیدعلی حائری و شیخ محمدحسین زاهد بود. وی از شاگردان درس عرفان محمدعلی شاه‌آبادی و امام خمینی بوده‌است.

وی اجازه اجتهاد خود را از افرادی چون ایات عظام سید ابوالقاسم خویی، سید محمد حجت، شیخ عبدالنبی عراقی و شاه آبادی دریافت کرد؛ آیت الله حق‌شناس افزون بر زبان عربی به زبان‌های فرانسه و انگلیسی هم مسلط بود.

تقریرات فقه مرحوم آیت‌الله حُجت، تقریرات اصول آیت‌الله خوانساری و تقریرات فقه و اصول آیت‌الله بروجردی از جمله آثاری است که از وی برجا مانده است.

کد خبر 1616895

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha