حسین آقامیری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به این که برداشت بیش از ظرفیت مجاز از منابع آبهای زیر زمینی شرایط بسیار نگران کننده ای را برای مخازن ذخیره آب در دشتهای استان فراهم آورده است، افزود: بیلان آب در بسیاری از مخازن آبهای زیر زمینی استان منفی است و 33 دشت استان به عنوان دشت ممنوعه معرفی شده اند.
وی ادامه داد: ممنوعیت برداشت آب از مخازن آب زیر زمینی به این معنی است که میزان بارش ها، به اندازه ای نیست که بتواند برداشت آب از این دشت ها را جبران کند.
آقامیری افزود: برداشت بیش از 1.2 میلیارد متر مکعب آب بیش از ظرفیت تولید مخازن، نشان می دهد که آینده ای نامطمئن برای مخازن آب زیرزمینی استان در پیش است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضویشور شدن مخازن، بروز تغییرات عمده در بافت زمین و در نهایت متغییر شدن الگوی کشت را از عوارض برداشت بی رویه آب های زیرزمینی به خصوص در حوزه های جنوب استان ذکر کرد.
وی گفت: دشت مه ولات در حوزه شهر فیض آباد از جمله دشتها و مخازنی است که در سالهای اخیر به شدت دچار این تهدیدها شده بود و تغییر کیفیت منابع آب و بویژه هدایت کیفیت آب به سمت شور شدن و بالا رفتن E.C و افت سطح ایستابی نگرانی هایی بود که در این حوزه از استان خراسان رضوی هر لحظه بروز معنی دارتری پیدا می کرد.
وی به انجام یک سری اقدامات اصلاحی برای بهبود وضعیت این دشت اشاره کرد و گفت: حمایت از نصب سیستم برداشت هوشمند آب و تنظیم میزان برداشت حق آب بر اساس تعاریف علمی، ترویج جلوگیری از کشتهای غیر سودآور مثل صیفی جات در ایام خاصی از سال، هماهنگی مؤثر مقامات فرمانداری و محلی شهرستان و مشارکت مؤثر کشاورزان در این اقدام مطلوب منجر به تنظیم شرایط مؤثر برای مدیریت منابع آب در این دشت حاصلخیز شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضویبا تاکید بر این که کشاورزان مهمترین کسانی هستند که از این فرایند بهره خواهند برد، افزود: محیط زیست پایدار در کنار کشاورزی پایدار و حفاظت مؤثر از منابع حیاتی این مرز و بوم حاصل تدابیر اندیشمندانه در این حوزه است که امیدواریم در سایر دشتهای استان تداوم یابد.
نظر شما