به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدمحمد حسن ابوترابی فرد پیش از ظهر دوشنبه در راهپیمایی گرامیداشت سالروز قیام 15 خرداد شهرستان ورامین ضمن تبریک میلاد حضرت علی(ع) در جمع راهپیمایان افزود: 15 خرداد 42 دارای ویژگیهای بارز و شاخصه های اساسی است.
وی بیان کرد: یکی از نکات مهم که پیشوای نستوه انقلاب امام(ره) بر آن تأکید داشتند و در بیانات راهگشای خویش بر آن تصریح می کردند، این واقعیت بود که مبدأ انقلاب اسلامی 15 خرداد است.
عقبه اصلی انقلاب اسلامی عاشوراست
معاون امور قوانین مجلس هشتم ادامه داد: با این که انقلاب از عقبه خوبی برخوردار است ولی عقبه اصلی آن عاشوراست و از نهضت کربلا و مبارزه با ظلم و بیداد الهام گرفته است.
وی با اشاره به اینکه 15 خرداد از پشتوانه قوی علما، روحانیون، مراجع و شهدای برجسته ای بهره می گیرد، بیان کرد: قیام مراجع عالیقدر روبروی استبداد شاهنشاهی و زمینه سازی مجلس مردمی از عقبه های انقلاب است ولی امام(ره) تأکید داشتند که باید 15 خرداد 42 را به عنوان پشتوانه انقلاب اسلامی مطرح کرد.
حجت الاسلام ابوترابی افزود: چون امام(ره) می خواستند هویت دینی، اسلامی و برآمده از مرجعیت شیعه را برجسته کنند، چنین پشتوانه ای را که برگرفته از مبانی دینی و اسلامی ظلم ستیزی است، بیان کردند.
15 خرداد ریشه در فقاهت و مرجعیت دارد
وی عنوان کرد: اگر حرکتهای سیاسی و انقلابی زیادی در نیم قرن اخیر وجود داشته ولی قیام 15 خرداد 42 با تمام آنها متفاوت است چرا که ریشه در فقاهت و مرجعیت دارد.
حجت الاسلام ابوترابی افزود: امام(ره) تأکید داشت که ملتهای جهان این حقیقت را تبیین کنند که این انقلاب ریشه در قلب تپنده ایران یعنی حوزه علمیه دارد و این انقلاب برخاسته از دین اسلام است.
وی با بیان اینکه امام(ره) می خواستند تأکید کنند که این انقلاب، دغدغه اسلام، قرآن و امام علی(ع) را دارد، یادآور شد: شهدای 15 خرداد، شهدای دفاع مقدس، آزادگان و ... در میدان حضور می یافتند اما کسانی که دل در گرو افکار دیگری داشتند و به فکر بهره های مادی و دنیایی بودند، در قالب روشنفکری و ... به این منافع فکر می کردند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این، همان اتفاقی بود که در مشروطه رخ داد؛ در مشروطه، رهبری با جمعی عالم و دانشمند بود ولی روشنفکران آنچنانی از موقعیتهایی که در اختیار داشتند، سوء استفاده کرده و مشروطه را منحرف کردند.
وی با اشاره به اینکه قانون اساسی مشروطه به جای نوشته شدن توسط علما، توسط اروپائیها نوشته شد، عنوان کرد: با هوشیاری و بیداری ملت ایران، انقلاب اسلامی از این خطر مصون ماند و قانون اساسی جمهوری اسلامی توسط مراجع و علمای برجسته مانند آیت الله شهید دکتر بهشتی تقریر شد و به تأیید بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی(ره) رسید که این نعمت بزرگ، جای شکر دارد.
دستاورد رهبری آگاهانه امام(ره) درخشش شعارها و آرمانهای ایشان پس از 23 سال است
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: دستاورد رهبری آگاهانه امام(ره) ابتکار بزرگی بود که باعث شد 23 سال بعد از ارتحال امام(ره)، همان شعارها و آرمانهای امام(ره) بدرخشد.
وی ادامه داد: ملت ایران مفتخر است که در سالگرد 15 خرداد 42 همان شعارهای 49 سال پیش را سر می دهند؛ این مسئله ثمره اصرار امام(ره) بر این نکته است که مبدأ انقلاب را 15 خرداد دانستند و مرجعیت را چراغ راهنما معرفی کردند.
نظر شما