به گزارش خبرگزاری مهر، یک گروه از دانشجویان دانشگاه هیوستون دستگاه قابل حملی را اختراع کرده اند که افراد ناشنوا می توانند از آن برای برقراری ارتباط با افرادی که زبان اشاره نمی دانند استفاده کنند.
دانشجویان مهندسی فناوری و طراحی صنعتی دانشگاه هیوستون در طول ترم گذشته با همکاری یکدیگر طرح اولیه این دستگاه را ارائه داده و نمونه اولیه آن را با عنوان " صدای من" ساختند.
این دستگاه زبان اشاره را می خواند و آن را به کلمات قابل شنیدن ترجمه می کند.
اخیرا این دستگاه در میان پروژه های دانشجویی انجمن آموزش مهندسی آمریکا مقام نخست را به دست آورد.
این دستگاه در نتیجه همکاری آنتونی تران، جفری ستو، عمر گونزالز و آلن تران از گروه مهندسی فناوری و ریک سالیناس سرجیو آلمان و یا هان چن از گروه طراحی صنعتی طراحی شده است.
فرخ عطارزاده استادیار مهندسی فناوری دانشگاه هیوستون و ایون سوک کوان مدیر برنامه طراحی صنعتی این دانشگاه نظارت بر این پروژه را برعهده داشت.
ایده اولیه دستگاه " صدای من" یک ابزار در ابعاد تلفنهای همراه است که دارای میکروفنهای داخلی، بلندگو، دوربین و صفحه نمایشگر است. این دستگاه زمانی که زبان اشاره و حرکات کاربر را می خواند روی یک سطح سخت قرار می گیرد و دستگاه شروع به پردازش حرکات می کند و زبان اشاره را به یک صدای الکترونیکی تبدیل می کند. به همین نحو زمانی که این دستگاه صدای فرد را می گیرد آن را به زبان اشاره ترجمه می کند و حرکات این زبان روی صفحه نمایشگر قابل مشاهده است.
هدف از طراحی این پروژه برقراری ارتباط جامعه ناشنوا با افرادی بوده که توانایی درک زبان اشاره را ندارند.
براساس اظهارات این محققان بزرگترین چالش آنها نمونه برداری از پایگاه داده های تصاویر زبان اشاره بوده که دربرگیرنده 200 تا 300 تصویر برای هر علامت است.
عطارزاده در این رابطه گفت: ما به نتیجه این همکاری و ارائه دستگاه " صدای من" افتخار می کنیم، این دستگاه موانع ارتباطی میان جامعه ناشنوا و جامعه عمومی را می شکند.
نظر شما