به گزارش خبرنگار مهر، برای آنان که سال 1388 شاهد افتتاح کتابخانه ملی و مرکز اسناد استان فارس در شیراز به عنوان مجموعه ای مجهز و قطب اسناد تاریخی در جنوب کشور بودند مشخص است که این مرکز پس از حدود 15 سال بلاتکلیفی چطور طی سه سال در سال های 85 تا 88 به همت و با پیگیری های مسئولان وقت استان تامین اعتبار و ساخته شد.
مجموعه ای بزرگ با گنجایش افزون بر یک میلیون جلد کتاب، مخزن های نگهداری اسناد در شرایط خاص، هفت تالار، محل نمایشگاه و آمفی تئاتر که به عنوان میعادگاهی مفید و مجهز به روی پژوهشگران و علاقه مندان کشور گشوده شد.
در وصف عظمت کارهای انجام شده برای راه اندازی این مجموعه مهم همین بس که باگذشت سه سال در"همایش ملی حفاظت و نگهداری اسناد و میراث مکتوب" مورخ 19 اردیبهشت 91، برگزارکنندگان ازجمله دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی به عنوان عالی ترین مقام اجرایی کشور زبان به تجلیل و قدردانی از فعالیت های انجام گرفته برای افتتاح کتابخانه ملی و مرکز اسناد استان فارس در شیراز گشود.
کار اصلی تامین اعتبار و ساخت این مجموعه بزرگ بین سالهای 85 تا 88 آن هم پس از چندین سال بلاتکلیفی که پروژه به حال خود رها شده بود و شاید کسی هم چندان انتظاری نداشت در زمان فعالیت سید محمدرضا رضازاده استاندار پیشین فارس با پیگیریهای فراوان برای تامین اعتبار و نیز بازدید و نظارتهای مستمر و منظم به منظور اجرای مناسب روند اجرایی طرح، انجام گرفت.
تخصیص اعتبار و ساخت و ساز این مجموعه بزرگ درحالی با شتاب کم نظیری طی مدت مذکور به سرانجام رسید که همزمان مدیران استان فارس طرح های بزرگ دیگری همانند راه آهن شیراز- اصفهان و چندین و چند طرح بزرگ دیگر ازجمله چندین آزادراه را نیز دردستور کار داشتند.
افتتاح کتابخانه ملی فارس با حضور رئیس جمهور
این پروژه که طی سال های 75 تا 83 تنها 700 میلیون تومان اعتبار دریافت کرده و بلاتکلیف رها شده بود، با تلاش استاندار وقت فارس و عنایت رئیس پیشین مرکز اسناد ملی ایران و نیز دیگر مسئولان مرتبط در مرحله نخست با حدود 150 میلیارد ریال اعتبار مواجه شد و به سرانجام رسید.
استاندار فارس به عنوان هماهنگ کننده امور اجرایی استان در همان زمان موفق شد با طرح و به تصویب رساندن این پروژه در سفرهای هیئت دولت و نیز سفر مقام معظم رهبری به فارس، زمینه سازی لازم برای تامین اعتبارات موردنیاز را فراهم آورد که پس از نظارت مستمربر روند اجرای آن، طی مدت زمان مناسبی به بهره برداری رسید.
به استناد پایگاه اطلاع رسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، هسته اصلی فعالیت ها برای ساخت و تکمیل این مرکز در شیراز سال 85 به دنبال تفاهمنامه بین رضازاده استاندار پیشین فارس و علی اکبر اشعری مشاور فرهنگی رئیس جمهوری و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در تاریخ سوم خردادماه 1385 طرح ریزی شد تا این طرح پس از افزون بر 10 سال بلاتکلیفی به سرانجام برسد.
این درحالی بود که با ابتکار و تلاش رضازاده مجموعه ساختمان کارخانه ریسندگی قدیمی رهاشده در کنار این مجموعه ملی نیز با صرف اعتبار مناسب مرمت شد و به عنوان موزه ای برای زنده نگه داشتن سابقه این صنعت در اختیار علاقه مندان قرار گرفت.
کتابخانه و مرکز اسناد ملی استان فارس سال 88 همزمان با یاد روز حافظ توسط دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهوری به بهره برداری رسید.
دکتر احمدی نژاد در مراسم افتتاح این مجموعه ضمن تبریک افتتاح اینطرح بزرگ و ارزشمند به اهالی فارس، به ویژه دانشمندان، علما و فرهیختگان این استان گفت: این استان و شهر شیراز آیینه فرهنگ و تمدن ایران زمین است و مردم این دیار دربرپایی این تمدن نقش اصیل و یگانه ای ایفا کرده اند.
رضازاده استاندار پیشین فارس نیز در آن مراسم گفت: وجود مجموعه های کم نظیری همچون کتابخانه واسناد ملی استان فارس به دلیل اهمیت نگهداری اسناد مختلف تاریخی، مذهبی و فرهنگی ازمکان هایی است که باید به آن توجه کرد.
وی با تشریح مجموعه اقدامات انجام گرفته طی سه سال گذشته برای افتتاح این مرکز از عنایت ویژه دولت و مقام معظم رهبری تشکر کرد و گفت: مردم استان فارس پس از 13 سال مشاهده مخروبه و زمین رها شده ای، اینک شاهد مجموعه ای کم نظیر و مجهز به منظور حفاظت از اسناد ملی و محلی برای پژوهش و مطالعه فرهنگوران در نزدیکی آرامگاه حافظ شیرازی هستند.
نظر شما