سیدجواد میرهاشمی؛ کارگردان مستند پرتره سیمین دانشور ضمن بیان این مطلب در خصوص کم و کیف روند تولید این مستند در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: به دلیل نداشتن تهیه کننده روند تولید این فیلم مستند به کندی پیش می رود و هر چند هفته یک بار ساخت این مستند را از سر می گیرم . این مستند بررسی آثار این نویسنده و نقش خانواده های فرهنگی در ادبیات داستانی ایران را مورد بررسی قرار می دهد به این معنا که در گفتگو با اصحاب ادبیات و نویسندگان بررسی کرده ایم که شخصیت وجودی جلال آل احمد چه تاثیری بر کاراکتر سیمین دانشور و در مقابل سیمین چه تاثیری بر نگاه جلال به عنوان یک نویسنده داشته است.
وی در ادامه افزود: البته در دل این بررسی، گذری هم به زندگی احمد شاملو و تاثیر آیدا بر نوع جهانبینی او در اشعار شاملو داشته ایم اما موضوع اصلی این مستند سیمین دانشور است. در ضمن عنوان این مستند "هفت سین بی سرو سیمین" را از تک مصرع یکی از اشعار دوست شاعرم حسن نیکبخت گرفته ام.
این مستندساز در ادامه صحبت های خود با اشاره به افراد فرهنگی و ادبی که درباره این نویسنده سخن گفته اند گفت: تاکنون فیلمبرداری گفتگو با جواد مجابی، آسیه جوادی، غلامرضا امامی و مسعود رضوی فقیه ده انجام شده است و پس از آن قرار گفتگو با محمد بهرامیان، بقائی ماکان ، محمد متوسلیان، دخترخوانده و خانواده این نویسنده خواهیم داشت اما به دلیل نداشتن تیم تولید مشخص فیلمبرداری این مجموعه به درستی انجام نمی شود.
کارگردان مستند پرتره "خون است دلم برای ایران" در پاسخ به این سئوال که آیا هیچ تهیه کننده حاضر به همکاری در این پروژه نشده است گفت: به هر سازمان و یا ارگان سینمایی مراجعه می کنم خرید این مستند را رد نمی کنند و مسئولان می گویند که تکمیل شده کار را برای خرید اثر ارائه دهم این در حالی است که من به عنوان کارگردان و مولف یک اثر نباید دغدغه تولید داشته باشم .
سیدجواد میرهاشمی در ادامه درباره ساختار این مستند گفت: پیش از این مستند فیلم دیگری در زمان حیات زنده یاد سیمین دانشور ساخته شده بود که بسیاری از موارد مطرح شده در این مستند متوجه سیمین دانشور بود و علامت سئوال های بسیاری را درباره زندگی جلال آل احمد و سیمین دانشور مطرح کرده بود. حال اینکه بسیاری گمان می کنند مستندی که من می سازم پاسخی به علامت سئوال های آن فیلم است ولی چنین نیست و هویتی مستقل دارد.
کارگردان مستند پرتره "هفت سین بی سرو سیمین" در پایان افزود: این مستند روایت خاطرات اهالی ادب از ایشان و همچنین کم و کیف نگارش "سووشون" است.
لازم به ذکر است میرهاشمی پیش از این مستندهایی چون "خون است دلم برای ایران" درباره منوچهر ستوده و "از پاریز تا پاریس" درباره محمد ابراهیم باستانی پاریزی را ساخته بود و مستند "ایرج افشار" او هم به تازگی به پایان رسیده است.
نظر شما