۱۸ خرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۲۷

بی‌تدبیری در ساخت شهرک کوثر؛

زیرساخت‌های پیش بینی نشده مسکن مهر در شهرک کوثر کهک

زیرساخت‌های پیش بینی نشده مسکن مهر در شهرک کوثر کهک

قم - خبرگزاری مهر: شهرک کوثر در ورودی شهر کهک احداث شده و در صورت تکمیل شدن واحدهای مسکن مهر، جمعیتی حدود 700 خانوار را در خود جای خواهد داد؛ جمعیتی که خدمات رسانی به آنها به هیچ عنوان با امکانات موجود شهری در این منطقه همخوانی ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، وقتی کلنگ احداث واحدهای مسکن مهر در کهک به زمین زده شد، بیم و تردیدهای زیادی در ذهن شهروندان و مسئولان شهری کهک ایجاد شد اما طولی نکشید که مشکلات شهرک کوثر یکی پس از دیگری سر باز کرد و شهروندان از معضلات این شهرک به ستوه آمده‌اند.

در همین رابطه علی ابرقوئی عضو شورای اسلامی شهر کهک در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ما از همان روز اول با احداث این شهرک مخالف بودیم اما کسی توجه نکرد.

وی با بیان اینکه امکانات خدمات رسانی به 700 خانوار جدید در کهک وجود ندارد، تصریح کرد: شهر کهک یک منبع آب دارد که حداکثر می‌تواند آب مورد نیاز 700 خانوار ساکن در بافت قدیمی این شهر را ذخیره و تامین کند.

ابرقوئی با ابراز نگرانی از وضعیت فرهنگی اهالی شهرک کوثر و تاثیرپذیری شهروندان کهک از ساکنان این شهرک، اظهار کرد: شهر کهک از یک روستا به شهر تغییر نام داده و مردم همچنان در قالب و پوسته فرهنگی روستا زندگی می‌کنند. در شهری که تفکر سنتی و ریشه‌دار وجود دارد، یک مرتبه افرادی با فرهنگ‌های غیرسازگار با فرهنگ بومی وارد این منطقه شوند، مشکلات فراوانی از جمله ناهنجاری‌های اجتماعی به وجود خواهد آمد.

علاوه بر مشکلاتی که ابرقوئی به آن اشاره کرده است، عدم تامین امکانات و زیرساخت‌های شهری و آب مورد نیاز اهالی این شهرک نیز خودنمایی می‌کند.

عدم پیش بینی تامین آب مسکن مهر

محمدرضا حاج اسماعیلی دیگر عضو شورای اسلامی شهر کهک با ابراز تاسف از عدم پیش بینی تامین آب 436 واحد مسکن مهر در کهک گفت: تاکنون هیچ اقدامی در مورد شبکه گذاری پروژه انتقال آب به 80 روستا که شهر و بخش کهک در فاز دوم آن قرار دارند و همچنین در خصوص ساخت منبع ذخیره ای که بتوان آب مورد نیاز مسکن مهر را تامین کرد صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه به دلیل کاهش میزان بارندگی، امسال سال سختی را از نظر کمبود آب پیش رو خواهیم داشت، افزود: حداقل کاری که آب و فاضلاب روستایی می توانست انجام دهد تعویض شبکه آب شهر بود که بیش از 40 سال از احداث آن می‌گذرد و طبق گفته کارشناسان حدود 35 درصد پرتی آب از طریق همین شبکه های فرسوده و غیر استاندارد است، تا چه رسد به اینکه مشکل تامین آب شهرک کوثر را برطرف کند.

به گفته حاج اسماعیلی احداث یک منبع ذخیره آب مجزا برای شهرک کوثر و مجتمع 436 واحدی مسکن مهر بسیار ضروری است و اگر شبکه آب شرب ساکنان این شهرک با ساکنان بافت قدیمی کهک مشترک باشد به جهت شیب تندی که در قسمت شمالی شهر کهک (ورودی) نسبت به قسمت جنوبی این شهر دارد، ساکنان بافت قدیمی دچار افت شدید فشار آب خواهند شد.

این عضو شورای اسلامی شهر کهک اظهار کرد: اگر مسئولان برای رفع این مشکل اقدام نکنند مشکل تامین آب شهروندان کهک در سه الی چهار ماه آینده مشهود خواهد بود.‏

زیرساخت‌های شهرک کوثر پیش بینی نشده

عدم پیش بینی زیرساخت‌های شهرک کوثر یکی دیگر از مشکلاتی است که حاج اسماعیلی به آن اشاره کرده است.

این عضو شورای اسلامی استان اظهار کرد: با توجه به توسعه شهر و احداث پروژه مسکن مهر و شهرک کوثر در دولت نهم و دهم، متاسفانه زیرساخت‌های این شهرک پیش بینی نشده و احداث شبکه های زیربنایی از جمله آب و برق به صورت همزمان اجرا نشده است. علاوه بر این در صورت احداث شبکه آب‌رسانی، منابع و ذخایر شهر پاسخگوی ساکنان این واحدها نیست.

حاج اسماعیلی با اشاره به اینکه منابع آبی شهر کهک از طریق دو حلقه چاه تامین می شود که فقط برای تامین 500 الی 600 خانوار روستایی پیش بینی شده است، گفت: پس از تبدیل شدن روستای کهک به شهر و همچنین احداث مسکن مهر و شهرک‌های معصومیه و کوثر و توسعه شهر، حدود یک هزار و 500 خانوار به این شهر اضافه شده است، بنابراین دو حلقه چاه به هیچ عنوان نمی تواند آب شرب شهری که حدود 4 برابر توسعه پیدا کرده را تامین کند.

وی اظهار کرد: ما از مسئولان استان تقاضا داریم به تناسب توسعه شهر، منابع آبی شهر را نیز 4 برابر افزایش دهند تا شهروندان از این مشکل رهایی یابند.

وی گفت: اگر پروژه آب‌رسانی به 80 روستا در دستور کار قرار دارد، مسئولان باید تمهیداتی بیندیشند تا این پروژه در تابستان امسال اجرایی شود تا از قطعی 12 ساعته آب جلوگیری شود.

قطع شبانه آب

این در حالی است که به گفته یکی از شهروندان کهک، آب ساکنان این شهر از ساعت 9 شب تا 5 صبح قطع می‌شود که این مسئله باعث بروز مشکلات بسیاری برای شهروندان شده است.

عربشاهی اظهار کرد: شهروندان کهک با بحران شدید آب مواجه هستند و اگر قرار باشد آب مورد نیاز اهالی شهرک کوثر از طریق آب شهری تامین شود، مشکلات شهروندان بیشتر از این می‌شود.

محمد حسینی شهروند دیگر کهکی نیز خواستار حل مشکل کمبود آب شرب شهروندان شده و گفت: شهر کهک نیازمند مدیریت آب و فاضلاب شهری است تا مشکلات شهروندان در اسرع وقت برطرف شود.

شبکه برق‌رسانی شهرک کوثر نیمه کاره رها شده است

به گفته حاج اسماعیلی عضو شورای اسلامی شهر کهک اجرای شبکه برق رسانی به شهرک کوثر یکی از مصوبات سفر استاندار به این بخش بوده که به صورت نیمه کاره رها شده و عدم تخصیص اعتبار و افزایش پلوس پیمانکار بهانه‌ای برای عدم اجرای این پروژه توسط اداره برق شده است.

وی گفت: در این راستا چندین بار با متولیان امر مکاتبه شده ولی پاسخی دریافت نشده است.

عدم اجرای شبکه برق رسانی به شهرک کوثر مشکلات زیادی برای اهالی این شهرک ایجاد کرده که نارضایتی شهروندان از مسئولان را در پی داشته است.

کابل کشی غیراستاندارد و فوت یک شهروند

ابوالفضل ابراهیمی یکی از شهروندان کهک خواستار توجه مسئولان به حل مشکل شبکه برق رسانی به شهرک کوثر شد و گفت: در حال حاضر ساکنان این محله برق خود را به وسیله کابل از یک ترانس گرفته‌اند و مسیرهای طولانی حدود 200 الی 300 متری را با هزینه شخصی کابل کشی کرده‌اند.

وی اضافه کرد: این گونه برق کشی خطرات بسیاری به دنبال دارد، به خصوص در فصل زمستان و بهار که اگر هوا بارانی شود یا باد شدیدی بوزد، برق واحدهای مسکونی این شهرک قطع می شود.

ابراهیمی برق گرفتگی را یکی از خطرات کابل کشی غیراستاندارد دانست و گفت: چندی پیش یکی از شهروندان بر اثر برق گرفتگی در این منطقه جان خود را از دست داد.

وی افزود: به دلیل افت فشاری که در این منطقه رخ می‌دهد، خسارت زیادی به وسایل برقی شهروندان ساکن در این شهرک وارد شده و علاوه بر این غیراستاندارد بودن کابل کشی، منجر به افزایش برق مصرفی شهروندان شده است.

مسئولان استان به این امید که مشکل مسکن شهروندان را برطرف کنند اقدام به ساخت مسکن مهر و ایجاد شهرک کوثر در کهک کرده‌اند اما گویا ساخت این شهرک بر مشکلات شهروندان افزوده است.

کد خبر 1620437

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha