تجربه دینی یگانهترین برهان اثبات خدا از نظر جان هیک است
هفدهمین نشست از سلسله درس گفتارهایی در فلسفه دین با بررسی آرای جان هیک، فیلسوف دین دوشنبه 22 خرداد در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.در این نشست دکتر قاسم پورحسن استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی به بررسی آرای جان هیک در کتاب تفسیری بر دین پرداخت و گفت: این کتاب مهمترین کتاب هیک است.
استاد گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: جان هیک نکات مهمی را در تجربه دینی بیان می کند و البته خلطهایی هم دارد. باید توجه داشت که تجربه تا پیش از مسیحیت به معنای کنش و فعل بوده است. از زمان شلایرماخر، تجربه به جای اینکه به این معنا گرفته شود به معنای انفعال گرفته شده است.
در ادامه این نشست دکتر هادی وکیلی استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گفت: جان هیک برای پروژه خود تلاش زیادی می کند. البته او اقوال گوناگون و گاهاً متناقضی را که قابل جمع نیستند را می آورد و سعی دارد آنها را همگرا سازد.
وی تصریح کرد: پروژه جان هیک تعریف جدید از دین و نگاه پلورالیستیک به دین است.
وی در ادامه گفت: یک انتقاد به معرفت شناسی هیک، مرزبندی میان "نومن" و "فنومن" است. در واقع او بین حقیقت محجوبه و حقیقت مکشوفه تمایز قائل می شود.
دکتر سید حسن حسینی استاد گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف هم در این نشست با بیان اینکه خیلی از مباحث ارائه شده در کشور ما در دهه های 70 و 80 شمسی قبلاً در آرای جان هیک مطرح بوده گفت: بحث تکثرگرایی و صراطهای مستقیم را جان هیک در سال 1955 میلادی مطرح کرده بود.
وی تصریح کرد: جان هیک از سال 1960 به طور خاص به این مباحث می پردازد. باید توجه داشت که این بحثها با تأخیری 20 تا 30 ساله وارد ایران شد.
حسینی افزود: در بین آثاری که که جان هیک دارد دو کتاب از همه مهمتر است. یکی از این کتابها "تفسیری بر دین" است و کتاب دیگر "مسائل پلورالیسم دینی" است.
در این نشست دکتر هدایت علوی تبار استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی نیز تصریح کرد: در مورد کیفیت زندگی اخروی دیدگاههای گوناگونی وجود دارد. یک نظریه معتقد به بازگشت روح به بدن است. نظریه ای دیگر روح را قبول ندارد و حقیقت انسان را بدن می داند و معتقد است در آخرت بدن بازسازی می شود.
وی یادآور شد: نظریه جان هیک این است که بدن در آخرت بازسازی می شود و معتقد است که بدنی که در این دنیا از بین می رود در آخرت بدنی مشابه، بازسازی می شود. او این بازسازی بدن را صرفاً جسمانی می داند و نه بر اساس اعتقاد مسیحیت روحانی.
برنامههای آینده ستاد عالی کانونهای مساجد/ 27000 مسجد مجری تلاوت نور
نشست مطبوعاتی تشریح برنامههای فرهنگی و هنری معاونت آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور محمدرضا جعفری معاونت آموزش و پژوهش این ستاد سه شنبه 23 خرداد ماه در محل این ستاد برگزار شد.
نشست مطبوعاتی تشریح برنامههای فرهنگی و هنری معاونت آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور محمدرضا جعفری معاونت آموزش و پژوهش این ستاد سه شنبه 23 خرداد ماه در محل این ستاد برگزار شد.
وی برنامههای سال 91 خود را چنین برشمرد: طرح تلاوت نور، که به ازای هر مسجد 25 جلد قرآن اهدا میشود و تلاوت چند صفحه از قرآن پس از اتمام نماز در مساجد است. طرح نرم افزار تفسیر همراه و مسابقه، که امکان دسترسی به 300 درس تفسیر فراهم آمده است. جشنواره نرم افزاری اصول عقاید، تولیدات محصولات فاخر، تربیت مربی برای کودکان، تفسیر کوتاه، در راستای طرح 1446، 2000 کلاس حفظ و روانخوانی جزء 30 قرآن در مساجد داریم. ترجمه آسان قرآن، دومین همایش کشوری مساجد فعال قرآنی که امسال در مشهد برگزار میشود از جمله این برنامهها و فعالیتهاست.

معاون پژوهشی ستاد کانونهای علمی فرهنگی مساجد افزود: پنجمین دوره آموزشی فرهنگی اندیشههای آسمانی با حضور4000 نفر از هنرمندان بسیجی با هدف تربیت افراد متعهد وبصیرت زایی و تقویت هویت انقلابی و تبیین مفهوم هنر متعالی تابستان امسال در قالب سه طرح رابطه، انس و رهنمون در مشهد برگزار میشود. همچنین طرح سفیران آسمانی با هدف ایجاد زمینه تعامل ائمه جماعات و ستاد با حضور 300 نفردر 3 روز در قم برگزار میشود.
دهکده جهانی در حال گذار/ سرنوشتساز بودن عصر کنونی برای بچهها
سومین نشست از سلسله نشستهای "دین، رسانه و کودک" عصر سه شنبه 23 خرداد در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
سومین نشست از سلسله نشستهای "دین، رسانه و کودک" عصر سه شنبه 23 خرداد در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
دکتر مهدی محسنیان راد استاد دانشگاه امام صادق(ع) در این نشست به بررسی موضوع "عصر پس از دهکده جهانی؛ بازار پیام" پرداخت و گفت: دوران کنونی دوران مهمی برای بچه ها به شمار می رود. مسلماً درباره این دوران بعدها بیشتر خواهند گفت و نوشت.

وی افزود: وقتی گوتنبرگ ماشین چاپ را اختراع کرد، فکر نمی کرد اینقدر در دو قرن بعد منشأ تحول شود. همانگونه که در دوران گوتنبرگ بچه ها وارد یک دوره و عصر جدید شدند بچه های دوره کنونی نیز وارد دوره ای جدید می شوند.
وی تصریح کرد: بیست سال دیگر اتفاقاتی در جهان خواهد افتاد که خیلی از حرفها و شعارهای امروز دیگر جوابگوی مردم آن دوران نخواهد بود.
وی تصریح کرد: بیست سال دیگر اتفاقاتی در جهان خواهد افتاد که خیلی از حرفها و شعارهای امروز دیگر جوابگوی مردم آن دوران نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه عصر بعد از دهکده جهانی را باید بازار پیام نامید گفت: اولین بار در سال 2001 میلادی در بوداپست مجارستان این بحث مطرح شد. این بحث در ایران جدی گرفته نشد. باید توجه داشت تاکنون صحبت از روابط بین الملل ناظر بر روابط بین دول بوده است.
رسالت حافظان قرآن رسالت نبوی است
مراسم تقدیر از رتبههای برتر آزمون کارشناسی حفظ قرآن کریم با حضور علیرضا محجوب نماینده مردم تهران و رئیس سازمان دارالقرآن خانه کارگر چهارشنبه24 خرداد در دانشگاه علمی کاربردی خانه کارگر برگزارشد.
علیرضا محجوب در این مراسم گفت: صاحب این کتاب یعنی خداوند به حافظان آن سلام و خوش آمد گویی میگوید. بنده به همه کوشش کنندگان و آموزش دهندگان قرآن خیر مقدم میگویم. در صدر اسلام کتابت نبود و همه قاریان حافظ قرآن بودند. قاریان افتخار میکردند که قرآن را از حفظ هستند و در رأس حافظان علی(ع) و عثمان بودند که همه به آنها رجوع میکردند. بی تردید اهل سنت و پیروان سه خلیفه مقدم توجه بیشتر از شیعیان به حفظ قرآن دارند. انشاءالله افرادی که در این دورهها شرکت کرده یا میکنند دانایی و خردافزایی خود را بالا ببرند و این کلاسها بهانهای برای تدبر و تفکر درونی است.

نماینده مردم تهران افزود: شرط مبلغان صدر اسلام حفظ قرآن بوده و پیامبر کسانی که حافظ قرآن بودند برای تبلیغ اسلام به مناطق مختلف اعزام میکردند.
رها کردن امر به معروف و نهی از منکر از علل افزایش ناهنجاری است
نخستین نشست فصلی کانون مداحان و شعرای آیینی هم روز چهارشنبه 24 خرداد در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
نخستین نشست فصلی کانون مداحان و شعرای آیینی هم روز چهارشنبه 24 خرداد در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلام صادق زاده معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر طی سخنانی با اشاره به جایگاه امام حسین(ع) در تفکر شیعه تصریح کرد: خداوند به امام حسین(ع) چند چیز داد که به هیچ پیامبری حتی پیامبراسلام(ص) عطا نفرمود.
و ی افزود: در کتاب "کامل الزیارات" از ابن قونوی که از کتب معتبر شیعه است حدیثی از امام موسی کاظم(ع) بیان شده که ایشان میفرماید "از خاک قبور ما تبرک نجویید الا تربت جدم حسین". در واقع همه خاکهای عالم حرام است الا تربت امام حسین(ع).
صادق زاده با قرائت آیاتی از قرآن بر اهمیت امر به معروف و نهی از منکر افزود: یکی از علل افزایش ناهنجاریها در کشور ما رها کردن امر به معروف و نهی از منکر است.
نظر شما