به گزارش خبرنگار مهر، محمد تقی فخریان در جمع خبرنگاران اظهارکرد: سامانه بگفا تعریف ویژه ای برای این مدارس تخصصی قرآن انجام داده تا جهت پرداختها وجذب نیروی انسانی مشکلی پیش نیاید.
وی تصریح کرد: طبق دستورالعمل جدیدی که به تصویب شورای عالی فرهنگی نیز رسیده است،از هزارو 54 مدرسه قرآنی که سال گذشته در نوبت صبح فعال بودند، 54 مدرسه در سال جدید تحصیلی در دو نوبت فعال می شوند که همان دارالقرآنهای قدیم هستند
وی گفت: بر اساس این دستور العمل مدارس تخصصی قرآن به مدارسی اطلاق می شود که دانش آموزان در پایه تحصیلی خود درس می خوانند اما بین 2 تا 6 ساعت نیز تعالیم تخصصی قرآن می بینند، این مدارس دارای کادر مجرب قرآنی و با تجهیزات خاص فعالیت کرده و گواهینامه تخصصی نیز صادر می کند.
فخریان اظهار داشت: هم اکنون آمادگی تاسیس 420 مدرسه تخصصی قرآن در این استان وجود دارد، اما تعدادی از مدارس تخصصی که صبح فعال بودند با رویکرد آموزش ابتدایی در نوبت صبح و بعد از ظهر نیز قرآن می آموزند.
وی هدف ایجاد این مدارس خاص را نهادینه شدن جایگاه مدارس قرآنی دانست و در خصوص طرح ملی حفظ قرآن افزود:تا کنون 220 هزار دانش آموز و فرهنگی در این طرح ثبت نام کرده که از یک تا 30 جز را آزمون داده و به مراحل بعد معرفی می شوند.
وی با بیان این که خواست وزارت شرکت 20 درصد جامعه فرهنگی و دانش آموزی خراسان رضوی در این طرح ملی بوده،تاکید کرد: اما پیش بینی می شود نزدیک به 22 درصد از حافظان در این حرکت معنوی حاضر شوند.
فخریان در مورد شائبه وجود بخشنامه پاداش 2500 تومان برای حفظ صفحه ای قرآن توسط دانش آموزان گفت: کف رقم برای یک جز 25 هزار تومان بوده است و این بد سلیقگی برخی دیران است که جایگاه قرآن را خدشه دار کرده اند، البته قرار بوده دانش آموزان با این هدیه به سفرهای زیارتی بروند.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در باره به کارگیری نیروهای آزاد در مدارس تخصصی قرآن، بیان داشت: از سال 89 ممنوعیت به کارگیری این نیروها به ما ابلاغ شد، ما سعی داریم بهترین نیروها را از طریق آزمون و مصاحبه برای این مراکز به کار گیریم.
وی درخصوص تغییر کاربری دارالقرآنهای وقفی در اجرای نظام 6.3.3 اظهارکرد: نظر واقفین برای ما محترم است و ما با آنها به توافق می رسیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی از 8 میلیون روز فعالیت اوقات فراغت دانش آموزان این استان در تابستان امسال خبر داد.
فخریان افزود: هر دانش آموز حداقل 16 روز و به مدت 8 هفته در مراکز تابستانی فعالیت اوقات فراغت دارد.
وی تصریح کرد: 326 پایگاه محفل انس قرآن دانش آموزی با مدیریت فرهنگیان فعال و 350 هزار تن در پایگاههای تابستانی فرهنگی - هنری، همچنین 150 هزار تن در پایگاههای ورزشی پذیرش می شوند.
فخریان با بیان این که امسال 724 هزار دانش آموز در مسابقات حفظ قرآن و ورزشی حضور می یابند افزود: تابستان موقعیتی است که از فعالیتهای فردی به سمت فعالیتهای گروهی حرکت کنیم.
وی از شرکت 23 هزار دانش آموز در دوره های کارآموزی و مهارت آموزی ویژه فنی حرفه ای و کاردانش گفت و بیان داشت: در این دوره ها هر دانش آموز با آموزش 240 روزه مهارت می بیند.
وی اظهار داشت: این آموزشها با همکاری سازمان فنی – حرفه ای، جهاد کشاورزی، حوزه هنری، ارشاد اسلامی و صنعت و معدن؛ برنامه ریزی شده است.
وی بیان کرد: این استان در حوزه نانو تکنولوژی، المپیاد فرش و مسابقات علمی - عملی مقام نخست کشور را از آن خود ساخته و با برگزاری مسابقات ورزشی برای 2 هزار دانش آموز برتر شناخته شده است.
وی ابراز امید واری کرد: امسال با 500 طرح ارائه شده در جشنواره خوارزمی، این استان بتواند از رتبه دوم به اول صعود کند.
وی پیش بینی کرد: تابستان امسال،1 میلیون دانش آموز در حوزه های فرهنگی، قرآنی، جبرانی و ورزشی حداقل یک روز و حداکثر 8 هفته با اموزش و پرورش در ارتباط بوده و با توجه به ورود ماه رمضان، بهترین بهار قرآنی را پیش رو داشته باشیم.
نظر شما