حمید ظهرابی در حاشیه اولین همایش طرح ملی محیط یار در دامغان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اجراء پروژه توانمند سازی جوامع محلی در استان سمنان، اظهار داشت: این پروژه با مشارکت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، دفتر عمران سازمان ملل و کمک های کوچک زیست محیطی و با هدف کنترل سیل و کاهش تخریب منابع و پوشش گیاهی و حفظ گونه های با ارزش و با مشارکت همراهی و همکاری مردم به انجام رسید.
وی اضافه کرد: این طرح برای کمک به کاهش عوامل تخریب (عوامل انسانی) در جنگل ها و مراتع این منطقه بر اساس ارتقاء آگاهی و آموزش و جلب مشارکت مردم محلی در اجرا و پایداری طرح ها و برنامه ها و اشاعه مدیریت بومی در منطقه کالپوش در شهرستان میامی در سطح 4 روستا به اجرا در آمد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان یادآور شد: در این طرح مردم با شناخت بیشتر از موقعیت روستای خود به بیان نیازها و مشکلات خود می پردازند.
وی تصریح کرد: طرح هایی که مردم آن را متعلق به خود دانسته و برای پایداری آن تلاش می کنند و در این روند توانمند سازی عوامل تخریب به عناصر حمایت تبدیل خواهند شد.
ظهرابی گفت: با توسعه اجتماعی و اقتصادی، معیشت مردم افزایش یافته و توسعه پایدار منطقه توسط خود مردم اتفاق می افتد و حاصل تمام این برنامه ها حفظ منابع طبیعی و کاهش روند بیابانزایی خواهد بود.
وی با بیان اینکه جلوگیری از تخریب سرزمین با خواست مردم محقق می شود خاطر نشان ساخت: طرح های چون کشت گیاهان دارویی و پایدار به جای کشت های یکسان از طرح های مردم در این منطقه است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با تشکیل گروه و صندوق های محلی پایدار این پروسه افزایش پیدا می کند.
نظر شما