به گزارش خبرنگارمهر، همزمان با 27 خرداد، سالروز تشکیل جهادسازندگی جمعی از گروهها و تشکلهای دانشجویی- جهادی دربیانیه ای بر ضرورت احیای جهادسازندگی در کشور تاکید و اعلام کردند: بر این باوریم که برای موفقیت در این جهاد جدید و دست یافتن به اهداف بلند انقلاب در این عرصه، لازم است روند تقلید ناقص و بیپشتوانه از الگوهای وارداتی در عرصه پیشرفت اقتصادی متوقف شده و فرهنگ و مدیریت جهادی آنچنان که در جهادسازندگی نزج گرفت احیا شده و گسترش یابد.
متن کامل این بیانیه به این شرح است.
بسم الله الرحمن الرحیم
«جهاد، شمایل دنیای آزادی و استقلال در عرصه کار و تلاش و پیکار، علیه فقر و تنگدستی و رذالت و ذلت است»... «چشم امید من به شما سازندگان پرشور و نشاط اسلامی است». حضرت امام خمینی (ره)
«هرچه شما براى این پیشرفت احتیاج داشته باشید، آنها سعى میکنند بر روى آن متمرکز شوند و دسترسى شما به آن را دشوار کنند؛ علاج چیست؟ علاج، برگشتن و تکیه کردن به خود؛ استمداد از توانایىهاى خود؛ این چشمهى جوشان تمام نشدنى ارادهى انسانى و استعدادى که بحمداللَّه در ایران عزیز ما، در مردم ما، در نسل جوان ما وجود دارد»... «برای تحقق این هدف مهم و مقدس باید نیروهای نخبه و جوان دانشگاهها در کنار متخصصین مجرب و متعهد جمع شوند و حرکتهای نوینی را شروع کنند». مقام معظم رهبری
انقلاب اسلامی در اولین دهه از حیات خود و بلافاصله پس از تشکیل جمهوری اسلامی، توانست الگوی توانمندی را در عرصه اقتصادی و سازندگی متولد و بارور نماید که همانا جهادسازندگی بود. درواقع جهادسازندگی نهادی صددرصد برآمده از انقلاب بود که توانست الگویی از فرهنگ و مدیریت جهادی در عرصه پیشرفت متبلور سازد. روند توسعه شتابان روستایی در دهه اول انقلاب و نیز دستاوردهای چشمگیر مهندسی و فناوری در دفاع مقدس گواه این مدعا است. استحکام و موفقیت جهادسازندگی در عرصه پیشرفت تا بدانجاست که امروز در محافل علمی و پژوهشی دنیای غرب، از این الگو به عنوان یک الگوی برتر و بینظیر یاد میشود.
اما با صدافسوس این نهاد انقلابی و آن تجارب چشمگیر دیری نپایید و سازمان جهادسازندگی بدست جریان استحاله، در دولتهای سازندگی و اصلاحات به تضعیف و نهایتاً انحلال کشانده شد و امروز از جهادسازندگی تنها نامی برجای مانده است. گویی دشمنان خارجی و کوتهنظران داخلی میدانستند که تا زمانی که جهادسازندگی برپا باشد و نیروهای جهادی به صورتی سازمانیافته در اقصی نقاط کشور به اقدام گسترده برای سازندگی و پیشرفت مبادرت نمایند، نمیتوانند در مقابل گفتمان انقلاب در عرصههای سیاسی و فرهنگی خللی ایجاد نمایند و از این رو بود که چاره را در انحلال این نهاد قدرتمند و مردمی دانسته و بدست عوامل تکنوکرات خود آن را عملی ساختند. هرچند هیچگاه نتوانستند روحیه و فرهنگ جهادی را از فرزندان خمینی و خامنهای بگیرند و بلکه از خاکستر آن ققنوس، رویشهای متعددی شکل گرفته و در حال رشد است.
هم اکنون و در ابتدای دهه چهارم انقلاب که جهاداقتصادی با فرمان رهبر فرزانه انقلاب در صدر اولویتهای کشور و ملت قرار گرفته و صیانت از تولید ملی در خط مقدم این جهاد تعریف شده است، ضرورت دارد حرکت نوینی با الهام از جهادسازندگی شکل بگیرد. چراکه اساساً پیشرفت کشور منوط به جبران عقبماندگیهای علمی و فناوری و رفع ناکارآمدیهای رسوب کرده در سازمان ها و سازوکارهای دولتی و اصلاح ساختارهای معیوب و بیماریهای مزمن اقتصادی است و اینها نیز جز با الگوی فرهنگ و مدیریت جهادی ممکن نیست.
این حرکت مولفهها و ویژگیهای مخصوص به خود دارد که برخی از مهمترین آنها به این شرح است:
- همافزایی میان نیروهای جهادگر دیروز و امروز با تکیه بر استخراج گوهرهای جهادی از گنجینه دفاع مقدس
- بارورسازی و سازماندهی توان بالقوه و بالفعل جوانان جهادی در راستای اهداف بلند اقتصادی
- ظرفیتسازی نهادی در بخش صنعت، فناوری و تولید با تکیه بر نیروهای مردمی
- بهرهگیری از پشتیبانی سازمانهای دولتی و عمومی در جهت توانمندسازی تشکلها و بنگاههای غیردولتی
از این رو ما امضاکنندگان این بیانیه بر این باوریم که برای موفقیت در این جهاد جدید و دست یافتن به اهداف بلند انقلاب در این عرصه، لازم است روند تقلید ناقص و بیپشتوانه از الگوهای وارداتی در عرصه پیشرفت اقتصادی متوقف شده و فرهنگ و مدیریت جهادی آنچنان که در جهادسازندگی نزج گرفت احیا شده و گسترش یابد.
- بنیاد موسسات جهادی طلایهداران - شبکه تحلیلگران فناوری ایران - جنبش عدالتخواه دانشجویی - جبهه فرهنگی جهادی محمدرسولالله (ص) - اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان - اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل - دفتر تحکیم وحدت - موسسه فرهنگی سنگرسازان بی سنگر - گروه جهادی تبلیغی فداییان عدالت (مدرسه علمیه معصومیه قم)- گروه مهندسی رضوان (جنوب شهر تهران- گروه مطالعاتی جهادی عهد (دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی)- مرکز مطالعات اقتصادی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف- کانون فرهنگی رهپویان غدیر (دانشگاه تهران)- گروه جهادی شهید احمد کشوری (مرکز آموزش عالی امام خمینی کرج) - بنیاد علمی فرهنگی امام موسی صدر (روستاهای جنوب کرمان)- کانون یاوران جهادگر (دانشگاه بقیه الله الاعظم) - گروه جهادی دانشگاه شهید عباسپور - اندیشگاه توسعه منطقهای فناوران.
نظر شما