۲۷ خرداد ۱۳۹۱، ۱۳:۳۵

مدیرکل هنرهای نمایشی:

بودجه تئاتر تنها به اندازه ساخت دو کیلومتر جاده کوهستانی است!

بودجه تئاتر تنها به اندازه ساخت دو کیلومتر جاده کوهستانی است!

مدیرکل هنرهای نمایشی در نخستین نشست رسانه‌ای خود با اشاره به بودجه 18 میلیاردی تئاتر تأکید کرد: این بودجه تنها به اندازه ساخت دو کیلومتر جاده کوهستانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین نشست رسانه‌ای قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی شنبه 27 خردادماه در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد. در ابتدای این نشست آشنا از اصحاب رسانه خواستار شد تا با رعایت عدالت و انصاف و حفظ اخلاق مطالب خود را تهیه کنند. وی تأکید کرد: من در مقابل همه اتفاقاتی که در مجموعه‌ام می‌افتد هم مسئول هستم و هم پاسخگو.

مدیرکل هنرهای نمایشی با اشاره به اینکه تمام مسئولیت‌های تئاتر متوجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است اما تمام امکانات و ابزار و بودجه را در اختیار ندارد از تدوین شیوه‌نامه نظارت و ارزشیابی خبر داد و گفت: انتظار داریم هر آنچه که در مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی است رعایت شود. ما قصد داریم فضای شفافی را به وجود بیاوریم تا راحت‌تر صحبت کنیم.

وی با اشاره به بالا بودن تعداد مخاطبان تئاتر در شهرستان گفت: برای روشن نگه داشتن چراغ تئاتر در شهرستان‌ها پیشنهاد راه‌اندازی تئاتر شهر را دادیم. از ادارات کل ارشاد استان‌ها خواستیم تا سالن‌هایی را به‌عنوان تئاتر شهر معرفی کنند که کلیه فعالیت‌های نمایشی در آن‌ها اتفاق بیفتد. ما تا سقف 100 میلیون تومان برای تجهیز یا بازسازی تئاتر شهر به هر استان کمک می‌کنیم.

آشنا معتقد است: تئاتر ایران در حوزه نمایشنامه مشکلاتی دارد که راه‌اندازی بنیاد ادبیات نمایشی توسط اداره کل هنرهای نمایشی راهکاری برای برطرف کردن این مشکل است. وی ادامه داد: سامان دادن به نمایشنامه‌های اجرا شده در جشنواره‌های تئاتر فجر، ساماندهی کلیه نمایشنامه‌های ارائه شده در جشنواره‌های مختلف و سفارش نوشتن نمایشنامه از جمله اهداف مهم این بنیاد هستند. به دنبال این هستیم که در پایان سال جاری 100 اثر نمایشی درجه یک داشته باشیم. به استان‌ها هم گفته‌ایم که دو نمایشنامه‌نویس برجسته خود را به ما معرفی کنند تا به آن‌ها سفارش کار بدهیم.

مدیر جدید اداره کل هنرهای نمایشی درباره میزان اختیارات و توان تأثیرگذاری خود برای بهبود شرایط تئاتر تنها به گفته این جمله بسنده کرد که با این اراده آمده‌ام که خدمت خوبی ارائه دهم. وی درباره تدوین شیوه‌نامه شورای نظارت و ارزشیابی و وجود نگاه‌های سلیقه‌ای در تدوین این شیوه‌نامه گفت: ما با استناد به مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی شیوه‌نامه شورای نظارت را تدوین می‌کنیم. تلاش ما بر این است که همه آثاری که در جغرافیای فکر و فرهنگ ایرانی است مجوز گرفته و اجرا شوند. هیچ هنرمندی نباید بیش از یک ماه در انتظار پاسخ شورای نظارت باشد.

آشنا درباره میزان اختیارات خود تأکید کرد: تا به حال کسی در کار من اعمال نظر نداشته و امیدوارم دخالت در اموری که من مسئولیتش را دارم نیفتد.

وی با اشاره به بودجه 18 میلیاردی تئاتر و ناچیز بودن این بودجه تصریح کرد: بودجه کل تئاتر تنها برای ساخت دو کیلومتر جاده کوهستانی کفاف می‌دهد و این نشان دهنده آن است که بودجه تئاتر چقدر ناچیز است. حال از این 18 میلیارد تنها سه میلیارد تومان اختصاص به اجرای عمومی آثار دارد. مجلس باید به مدد تئاتر بیاید تا بودجه افزایش پیدا کند.

مدیرکل هنرهای نمایشی یادآور شد: تئاتر ما در کشور صد در صد وابسته به دولت است. باید گروه ها به سمت تأمین هزینه های خود از گیشه حرکت کنند. معتقدم مرکز باید حمایت خود را داشته باشد اما اصل کار دست هنرمندان است. برای حرکت به سمت خصوصی سازی باید متن خوب انتخاب شود.

آشنا درباره شورای حمایت و جایگاه آن تأکید کرد: شورای حمایت باید به لحاظ حمایت مالی ورود داشته باشد و نظارت بر محتوا وظیفه شورای نظارت و ارزشیابی است. اساسا نباید شورای حمایت ورود به عرصه محتوایی کار داشته باشد.

کد خبر 1627815

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha