۳۰ خرداد ۱۳۹۱، ۱۴:۱۹

دولت تونس خواستار واردات داروهای جدید از ایران شد

دولت تونس خواستار واردات داروهای جدید از ایران شد

مقامات بخش دارویی کشور تونس در بازدید از خطوط تولید شرکت داروسازی اسوه، خواستار تولیدات جدید این شرکت دارویی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، "الامین مولاهی" مدیرکل داروخانه مرکزی تونس که تنها مقام مسئول در خرید و واردات دارو به کشورش است، از خطوط تولید محصولات جامد و مایع به ویژه داروهای ضد سرطان و اولین ژنریکهای دنیا به نام اسورال ( داروی خوراکی آهن زدای بیماران تالاسمی )، اسویکس (پس از استنت گذاری در بیماران قلبی، عروقی تجویز می شود) و اسویمر (داروی بیماران ام.اس ) دیدن کرد.

وی و هیئت همراه متشکل از مسئولان بخشهای درمانی بیماران خاص، بیماران پیوندی و سرطانی تونس، همچنین از بخش پرفیلد (سرنگهای آماده تزریق) که از جمله تکنولوژیهای روز دنیا است و هم اکنون اسوه از آن در تولید داروهای گران قیمت اسویمر و اسوه پوئیتین استفاده می کند و آزمایشگاه این شرکت که دارای گواهینامه بین المللی ایزو 17025 است، دیدن کردند.

لازم به ذکر است که با کسب این گواهینامه ، آزمایشگاههای کنترل کیفیت شرکت داروسازی  اسوه که به عنوان آزمایشگاه مرجع و مورد وثوق وزارت بهداشت کشورمان انتخاب شده است، صلاحیت انجام آزمون در دامنه تعریف شده این استاندارد جهانی را دارا بوده و نتایج آن نیز مورد تایید مجامع علمی بین المللی است.

در حاشیه این دیدار، مسئولان تونسی در نشستی با مدیرعامل و مدیران تولید ، تحقیقات ، فروش و صادرات شرکت داروسازی اسوه ، اطلاعات لازم در خصوص جایگاهی که شرکت اسوه در ایران و جهان کسب کرده و مستندات علمی مربوط به ژنریک های ساخته شده توسط این شرکت را مشاهده کردند.

دکتر عباس کبریایی زاده مدیرعامل شرکت داروسازی اسوه گفت: اسوه ، تجربه پیاده شده دانش دانشگاهی در صنعت است . بطوری که از حدود هفت سال پیش  پروژه هایی از دانشگاه به شرکت داروسازی اسوه منتقل شد که شروع آن با داروی دفراسیروکس (اسورال) بود.

وی افزود: ماده اولیه آن را در پروژه تحقیقاتی و به صورت آزمایشی سنتز کردیم و سپس ماده اولیه و داروی مصرفی آن که اولین ژنریک این نوع دارو در جهان می باشد ، در شرکت اسوه تولید شد.

کبریایی زاده به اجرای طرح مطالعات بالینی این دارو اشاره کرد و گفت که مقاله چاپ شده از این مطالعه علمی که توسط متخصصان و محققان مربوطه انجام شد ، در تمام دنیا منتشر شده است.

وی اظهارداشت: این مطالعه از معدود مطالعاتی است که یک ژنریک را با اورجینال برند خود مقایسه کرده است.

کبریایی زاده همچنین به انجام مطالعه بالینی داروی اسویکس و انتشار نتایج آن در مجلات معتبر دنیا اشاره کرد و افزود: این مطالعه نشان داد که کیفیت داروی تولیدی اسوه (اسویکس) با پلاویکس که نمونه اصلی است، برابر است.

وی در مورد جایگاه داروهای تخصصی اسوه در کشور اظهار داشت : در شرایطی که متخصصان ایرانی در تجویزهای خود بسیار سختگیرانه عمل می کنند و 70 درصد خدمات بهداشتی و درمانی در ایران توسط بخش خصوصی اعمال می شود ، اسوه تحت این شرایط و در بخش خصوصی ، با شرکت های بزرگ داروسازی رقابت می کند.

کبریایی زاده ادامه داد: به عنوان مثال در مورد داروی اسویکس، هم اکنون  64 درصد مصرف  ایران را به خود اختصاص داده  و سهم داروی وارداتی آن در تجویز پزشکان ما، کمتر از 30 درصد است و این نشان می دهد که داروی ایرانی اسویکس توانسته کیفیت خود را برای جامعه پزشکی به اثبات برساند.

وی در مورد داروی خوراکی آهن زدای اسورال نیز که اولین ژنریک این نوع دارو در جهان می باشد ، گفت : 85 درصد بازار دارویی ایران را اسورال و 15 درصد را    نمونه وارداتی در اختیار دارد.

مدیرعامل شرکت داروسازی اسوه تاکید کرد که  تمامی داروهای تولیدی اسوه در فرمت  و به زبان انگلیسی تعریف شده و قابل ارایه به تمامی کشورهای دنیا است.

وی در مورد دیگر مستندات علمی نیز افزود: مطالعات  Bioequivalency داروهای تولیدی اسوه در دانشگاه انجام می شود چون مقررات وزارت بهداشت مشخص کرده است که این مطالعات باید در مراکز مستقل و غیر وابسته به شرکتها انجام شود و هر دارویی که این مطالعات را نداشته باشد، وزارت بهداشت اجازه ورود به بازار دارویی را به آن نمی دهد.

کبریایی زاده در ادامه تاکید کرد: وزارت بهداشت از طریق بازرسیهای خود، کامل و جامع بودن این مطالعات را کنترل می کند.

مدیرکل داروخانه مرکزی تونس با ابراز خشنودی از همکاری با شرکت داروسازی اسوه در واردات محصولات این شرکت به تونس، گفت: با توجه به اینکه تنها مرکز و مرجع تصمیم گیری و مجری واردات دارو به تونس، داروخانه مرکزی این کشور است و بخش خصوصی نمی تواند نقشی در این زمینه داشته باشد. لذا ما اصرار بر رعایت استانداردهای لازم در زمینه تولید ، انبارداری و حمل و نقل داروهای وارداتی براساس معیارهای جهانی داشته ، ضمن آنکه چگونگی فعالیت آزمایشگاههای داروسازی جهان را زیر نظر داریم.

وی افزود: با توجه به شرایط مطلوب شرکت داروسازی اسوه و فعالیت کاملا علمی و مورد قبولی که از نظر استانداردهای جهانی در این شرکت وجود دارد و همچنین اراده سیاسی لازم برای همکاری بین دو کشور ایران و تونس ، لازم می دانم که سریعا نسبت به ثبت داروهای تولیدی اسوه در تونس اقدام شود تا بتوانیم مراحل  واردات این داروها به تونس را اجرا کنیم.

مدیرعامل شرکت داروسازی اسوه در پاسخ به این پیشنهاد، گفت: داروسازی اسوه جزو دو یا سه تولیدکننده اول دنیا در خصوص داروهای مورد نظر شمااست و داروهای خاص و کاملا تخصصی این شرکت براساس مستندات ICH   تولید می شوند و با توجه به اینکه مستندات علمی و کیفی داروهای اسوه کامل است ، برای ثبت در تونس و هر کشور دیگری که مایل به خرید محصولات اسوه باشد ، مشکلی برای ثبت نداریم.

کبریایی زاده افزود: از همین امروز آماده هستیم که بازرسان کشور تونس از شرکت داروسازی اسوه  دیدن کنند و تمام مستندات مربوط به GMP ، کیفیت و اثرات بالینی داروها را در اختیارشان قرار بدهیم و در طول مدت صادرات داروها به تونس نیز در صورت تمایل، آمادگی انتقال دانش فنی به کشور دوست و مسلمان تونس را داریم تا این کشور بتواند مستقیما نسبت به تولید این داروها اقدام کند چون معتقدیم که این مصداق عملی " ذکات علم النشر " است که در اسلام به مسلمانان سفارش شده است.

وی، چهار گروه داروهای پیوندی ، ضد سرطان ، ام .اس و تالاسمی اسوه را برای ثبت و صادرات به کشور تونس مناسب دانست و اظهارداشت: این همکاری از همه جهت به نفع کشور تونس خواهد بود چون قیمت و کیفیت دو عاملی است که در اسوه مورد توجه قرار می گیرد و داروهای تولیدی اسوه ضمن آنکه از کیفیت بالایی برخوردارند، قیمت مناسبی نیز دارند.

مدیرعامل شرکت داروسازی اسوه به عنوان مثال به قیمت داروهای اسورال برای بیماران تالاسمی، فینگولید و اسویمر برای بیماران ام.اس اشاره کرد و گفت: اسورال یک پنجم نمونه اصلی آن قیمت دارد و درحالی که نمونه اصلی فینگولید ، اسویمر و ایماتینیب در کشورهای منطقه به ترتیب 120 ، 64 و 65 دلار فروخته می شوند ، ژنریک آنها که تولیدی اسوه هستند ،  15 ، 35 و هشت  دلار قیمت دارند.

وی همچنین به تولید داروهای حیاتی نیتیزینون و بوسنتان در شرکت داروسازی اسوه اشاره کرد و گفت: هرچند که این داروها دارای مصرف کننده محدودی هستند اما چون بسیار حیاتی بوده و اگر بیمار مصرف نکند با خطر مرگ روبه رو می شود، از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند و خوشبختانه تمامی اجزای این داروها در شرکت اسوه ساخته و تولید می شود و از سال گذشته نیز ضمن تامین نیاز کل کشورمان، توانایی صادرات آنها را با تقریبا یک سوم قیمت نمونه اروپایی  داریم.

مقام تونسی در پایان این نشست، ضمن تقدیر از نوآوریها و دستاوردهای اسوه، اعلام کرد که داروخانه مرکزی تونس مسئولیت بررسی و ثبت داروهای وارداتی به تونس را به عهده دارد و قول همکاری می دهیم که در کمترین زمان ممکن بتوانیم مراحل ثبت و واردات این داروها به تونس را به سرانجام برسانیم.

سپس، نمایندگان شرکتهای داروسازی روناک و جابرابن حیان نیز به معرفی داروسازی های خود پرداخته و اطلاعاتی در مورد داروهای تولیدی این شرکت ها را که قابلیت صادرات دارند، ارایه دادند.
 

کد خبر 1630121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha