۳۱ خرداد ۱۳۹۱، ۱۶:۲۹

گزارش خبری/

لزوم شناسایی مناطق آسیب پذیر در زمینه اعتیاد در کردستان

لزوم شناسایی مناطق آسیب پذیر در زمینه اعتیاد در کردستان

سنندج - خبرگزاری مهر: به کارگیری راهکارهای جدید در راستای مقابله با مواد مخدر، تقویت مراکز ترک اعتیاد استان، برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری مقابله با اعتیاد، ارائه آموزش های لازم از مهد کودک ها و همچنین لزوم شناسایی نقاط آسیب پذیر از مهمترین مباحث نشست مطبوعاتی کمیته مبارزه با مواد مخدر کردستان بود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست مطبوعاتی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان با حضور روسای کمیته های تخصصی این شورا به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر ظهر چهارشنبه در سنندج برگزار شد که طی آن راه های پیشگیری و کاهش مصرف مواد مخدر در کردستان مورد بررسی قرار گرفت و مسئولان کمیته های مختلف به بیان گزارشی از برنامه های کاری خود پرداختند.

در ابتدای این نشست دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان گزارشی از روند جلسات و مصوبات این شورا در سال گذشته را عنوان کرد و پس از آن روسای کمیته های درمان، تلفیق، اطلاع رسانی، فرهنگی و پیشگیری و توسعه مشارکت های عمومی و سازمان های مردم نهاد گزارشی از عملکرد خود را ارائه کردند.

عملی شدن 98 درصد مصوبات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر

محمد سلیم کریمی گفت: طی سال گذشته در مجموع 123 جلسه با حضور اعضای کمیته های پنج گانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان کردستان برگزار شد که 697 مصوبه به صورت مکتوب به ثبت رسید و 98 درصد این مصوبات عملی شده است.

وی افزود: در سال 90 تعداد افراد شرکت کننده در برنامه های پیشگیری از اعتیاد در محیط های آموزشی، محیط های کاری، محیط های خانواده، محلات و محیط های تفریحی و محیط های دولتی و اداری هشت درصد نسبت به سال 89 افزایش داشته است و از 93 هزار و 792 نفر به 98 هزار و 131 رسیده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان در ادامه به اهم برنامه های سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: تدوین برش استانی از سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد، اجرای 24 طرح اجتماع محور در محلات، اجرای چهار طرح آموزشی در دانشگاه ها و برگزاری کارگاه تکمیلی آموزشی تربیت کادر متخصص ویژه خانواده از جمله این برنامه ها است.

کریمی برگزاری هزار و 433 کلاس آموزشی، برگزاری و اجرای هفت تئاتر خیابانی و طنز، برگزاری همایش جامعه سالم عاری از اعتیاد و برگزاری همایش پیاده روی خانواده را از دیگر برنامه های این شورا در سال 90 عنوان کرد.

7640 نفر تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد هستند

رئیس کمیته درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان نیز در این نشست از تحت پوشش قرار گرفتن هفت هزار و 640 نفر در مراکز ترک اعتیاد این استان خبر داد.

طیب قدیمی بیان کرد: طی سال گذشته هفت هزار و 640 نفر در 61 مرکز ترک اعتیاد دولتی و خصوصی در سطح استان کردستان تحت پوشش و بازپروری قرار گرفتند.

وی ادامه داد: بنا بر استاندارد و میانگین کشوری در هر مرکز درمانی 100 نفر نگهداری می شوند که این رقم در استان کردستان در حال حاضر 125 نفر است.

رئیس کمیته درمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به عوامل اجتماعی که بر سلامت جامعه تاثیر گذار هستند اشاره کرد و گفت: اعتیاد و مواد مخدر به دلیل اینکه می توانند همه جنبه های سلامت را تحت تاثیر خود قرار دهند برای سلامت جامعه بسیار خطرناک هستند.

اعتیاد یک پدیده  مخرب اجتماعی است

همچنین رئیس کمیته تلفیق شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در این نشست طی سخنانی پدیده اعتیاد را یک پدیده اجتماعی عنوان کرد و افزود: تولید محصول اعتیاد طی یک فرآیند اجتماعی به وجود می آید.

محمود خانی اظهار داشت: در بحث آموزش و پیشگیری از اعتیاد در این کمیته چهار رویکرد و محور تعریف شده است که آگاه سازی و نشر اطلاعات در خصوص مواد مخدر را می توان مهمترین آنها دانست.

وی ادامه داد: پرورش عاطفی و بالا بردن عزت نفس، خودباوری و خود اکتفایی در میان جوانان و نوجوانان در جامعه، نفوذ اجتماعی به طوری که کسانی که به طرف اعتیاد می روند بدانند در جامعه جایگاه و ارزش خود را از دست می دهند و افزایش توانایی و توانمندی افراد تحت پوشش در جامعه از دیگر محور های این کمیته است.

رئیس کمیته تلفیق شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان یادآور شد: در کمیته تلفیق 12 کارگروه و اتاق فکر در خصوص آموزش و پیشگیری از اعتیاد در سطح جامعه فعالیت می کنند.

خانی گفت: آموزش و پیشگیری از اعتیاد در مرحله اول در دستور کار این کمیته قرار گرفته است و پس از آن رسیدگی به اشتغال، حرفه آموزشی، مسکن و بیمه بیماران تحت پوشش در اولویت کاری قرار دارد.

آموزش باید به صورت ریشه از مهدهای کودک صورت گیرد

رئیس کمیته هماهنگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان نیز در این نشست اظهار داشت: آگاه سازی، اطلاع رسانی و آموزش های مبارزه با اعتیاد باید به صورت ریشه ای دنبال شود و بهترین زمان برای شروع این آموزش ها در مهدهای کودک و آمادگی ها است.

محمد فرهادی افزود: در حال حاضر 270 مهد کودک و آمادگی در سطح استان کردستان وجود دارد که تنها در 18 درصد آنها آموزش های مهارت زندگی داده می شود.

وی ادامه داد: تجربه نشان داده است هر چه سن افراد در حال آموزش پایین تر باشد تاثیر گذاری بیشتری داشته و سلامت جامعه نیز بیشتر و معضلات اجتماعی و اعتیاد در جامعه کاهش می یابد.

رئیس کمیته هماهنگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان یادآور شد: برگزاری کلاس های آموزشی در روستاها نیز می تواند در روند کاهشی مصرف مواد مخدر در سطح کشور و استان کردستان تاثیر گذار باشد اما متاسفانه در حال حاضر تنها دو دهم درصد جوانان در روستاهای استان کردستان تحت پوشش این آموزش ها قرار گرفته اند.

فرهادی با اشاره به اینکه سن اعتیاد کاهش یافته است، گفت: انتظار می رود آموزش و پرورش و بهزیستی با یک برنامه ریزی منسجم و مداوم تمامی مهدهای کودک و آمادگی ها را تحت پوشش قرار دهند و کودکان را با مهارت های زندگی و آموزش های پیشگیری از اعتیاد آشنا کنند.

حوزه های آسیب پذیر در جامعه شناسایی شود

همچنین رئیس کمیته توسعه مشارکت های عمومی و سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در این نشست اظهار داشت: باید با شناسایی حوزه های آسیب پذیر در سطح جامعه از پیشرفت و افزایش مصرف مواد مخدر و اعتیاد جلوگیری کرد.

عطاالله رحمانی آبیدر افزود: این کمیته برنامه های خود را در سال 91 پیش بینی کرده است و بررسی و ارائه پیشنهاد سیاست های مربوط به ظرفیت سازی و توسعه مشارکت های مردمی با رویکرد حرکت جهادی و فرهنگی در جامعه در دستور کار خود قرار داده است.

وی بررسی و اظهار نظر در خصوص طرح ها و برنامه های ستاد مربوط به تسریع و گسترش فعالیت سازمان های مردم نهاد و بررسی و همچنین ارائه پیشنهاد و ایجاد هماهنگی در امر نظام سلامت و نظارت بر فعالیت های مردمی و سازمان های مردم را از دیگر برنامه های این کمیته عنوان کرد.

رئیس کمیته توسعه مشارکت های عمومی و سازمان های مردم نهاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان ادامه داد: بررسی و ارائه پیشنهاد در خصوص بومی سازی و حمایت از سازمان های مردم نهاد از دیگر برنامه های این کمیته است.

رحمانی آبیدر یادآور شد: در حال حاضر 49 تشکل در حوزه پیشگیری، پنج تشکل در حوزه درمان و یک تشکل در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی در سطح استان کردستان در حال فعالیت هستند.

جشنواره اختصاصی اعتیاد برگزار می شود

رئیس کمیته اطلاع رسانی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان نیز در این نشست از برگزاری جشنواره اختصاصی اعتیاد طی چند ماه آینده خبر داد.

قباد میمنت آبادی با بیان اینکه در بحث آموزش تاکید بر پیشگیری از اعتیاد است، گفت: در این راستا اقدامات مناسبی صورت گرفته و در قالب بروشور، پلاکارد و بنرهای تبلیغاتی در سطح شهر به صورت مستقیم به مردم آموزش هایی در خصوص مواد مخدر داده می شود.

وی به برنامه های سال جاری این کمیته اشاره کرد و افزود: همایش تقدیر از فعالان حوزه پیشگیری از مواد مخدر، همکاری در برگزاری شب شعر اعتیاد و برگزاری نمایشگاه های عکس و هنرهای تجسمی در سطح شهرستان های استان از دیگر برنامه های این کمیته در سال 91 است.

کد خبر 1631171

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha