به گزارش خبرنگار مهر، این حضور بزرگداشتی بود به مناسبت پرواز پدر بداهه نوازی موسیقی سه تار ایران، شاگردان و نوازندگان در این شب سازهای خود را کوک کردند و آوای دل نشین موسیقی اصیل ایرانی را به یاد استاد ذوالفنون به پرواز درآورند.
سرپرست اداره ارشاد شهرستان کرج در این شب بر روی سن حاضر شد و خطاب به خود و مسئولان گفت: ای کاش این بزرگداشت در زمان حیات استاد ذوالفنون برگزار می شد.
سیده زهرا حسینی هشدار داد که تعداد انگشت شماری از هنرمندان نسل قدیم در استان البرز حضور دارند و تا دیر نشده است باید امکانات را برای به یادگار گذاشتن آثار بیشتری از این هنرمندان فراهم ساخت.
وی از همه جمع خواست تا با دست های مرتب خود مراتب ارادت و احترام خود را به استاد اعلام نمایند و جمع نیز به دنبال این سخن برای دقایقی موجی از تشویق را روانه روح جاودانه استاد ذوالفنون ساختند.
گلنوش ذوالفنون دختر ارشد استاد ذوالفنون نیز با ردایی سفید روی سن آمد و دست نوشته اش را در سوگ فراق پدر برای مدعوین خواند و گفت: درود بر روح زیبا و بزرگت، درود بربی نیازی ات، درود بر مهربانی و همراهی ات و درود بر عشق و محبتت، بابا جلال این چهل روز بدون تو برای من چهل سال گذشت و نوای ساز تو التیام بخش دل غم دیده من بود.
دلم می خواهد بار دیگر تو را به آغوش بکشم و عشق خالصت را یکبار دیگر تجربه کنم.
دلم می خواهد، اما می دانم که قانون هستی است، اینکه در مسیر رشد این سیاره وارد شوی و روزی این سیاره را ترک کنی. به اینجا آمده ای تا صلح وشادی را زندگی کنی و تو چقدر زیبا آنها را زندگی کردی.
به قول فروغ که فقط صدا و نوا می ماند، صدای ساز تو جاودانه است و تو خود جاودانه شدی.
اساتید گفته اند که در لحظه حال و اکنون باید زندگی کرد و تو ستاره بداهه نوازی شدی استادی که در لحظه خلق می کند و آنچه خالق می خواهد.
همه بزرگان یادآوری کرده اند که قدم برای خدمت بردارید، دست یکدیگررا بگیرید و منیت ها را کنار بگذارید و توچه خدمت بزرگی برعرصه هنر کردی و با هنرت شادی و عشق را به انسانها هدیه کردی.
من اگر بی تابم برای خودم است که تو را از دست داده ام، ولی یقین دارم انقدر عشق خالصانه تکثیر کرده ای که در هر جا باشی همیشه شاد هستی.
گلنوش ذوالفنون با گریه و تحت تاثیر قرار گرفتن جمع از این تصویر گفت: باباجلال دلم می خواهد فریاد بزنم، گریه کنم که تو را از دست داده ام، اما زمانی می بینم این همه انسان در نبود تو سوگواری می کنند و تو را دوست دارند التهابم کم می شود.
و می بینیم که چقدر زیبا رسالت ات را انجام دادی و درک می کنم که دیگر کاری بر روی این سیاره نیمه تمام بر روی این سیاره نداشتی پس دلیلی برای ماندن ندیدی.
دوستت دارم، دوستت دارم و دوست دارم به مانند تو صلح وشادی را زندگی کنم و هنگامی که لحظه وداع با این جهان می رسد رسالتم را انجام داده باشم و به مانند تو کاری نیمه تمام روی این سیاره نداشته باشم.
یادت بخیر، روحت شاد، گلنوش ذوالفنون عنوان کرد: پدرم همواره خوشحال بود، اکنون نیز یقین دارم که در این جمع حاضر است.
او خطاب به خیل بیشماری از دوستداران پدرش گفت: تصور کنید که پدرم روی سن حاضرشده است؛ و قرار است برای شما قطعه ای را اجرا کند، حال چه می کنید؟ با گفتن این جمله جمع بی پروا و دقایقی تشویق درخور و شایسته استاد ذوالفنون را به سوی وی روانه ساختند.
در ادامه این بزرگداشت فیلم کوتاهی از زندگی استاد جلال ذوالفنون تا سن 56 سالگی وی پخش شد.
گروه موسیقی استاد زنگنه با خوانندگی استاد حسام الدین سراج در دستگاه ماهور و با سه تار، دف و تنبک اجرای قطعاتی را عهده دار بودند.
ازنگنه که خود تجربه شاگردی استاد ذوالفنون را تجربه کرده است در بخش دیگری از این مراسم به پرداختن اجمالی ابعاد شخصیتی استاد ذوالفنون وتحولاتی که وی در بازنویسی ردیف های موسیقی سه تار داشته است پرداخت.
وی عنوان کرد: در تاریخ موسیقی ایران رخدادهای برجسته ی زیادی را شاهد بوده ایم، اما تحولی که این بزرگ مرد موسیقی در عرصه سه تار ایجاد کرد به این راحتی ها میسر نبود و فراز وفرودهای زیادی را به همراه داشت.
زنگنه درباره نام گذاری این بزرگداشت به نام " پرواز" نیز گفت: این بزرگداشت به این دلیل پرواز نام نهاده ایم، زیرا استاد ذوالفنون آشیانه ای برای بچه هایش در عرصه موسیقی ساخت و خود به پرواز درآمد.
شاگرد استاد ذوالفنون اظهارداشت: یکی از ویژگی های برجسته استاد این بود که همزمان با بودن خود در دل ها تکثیر می شد و همواره در فضای موسیقی جاری بود واکنون که صد روز از ترک کردن ما می گذرد موسیقی سه تار نیز از این نشاط و شور دچار تحول شده است.
شاگرد استاد ذوالفنون عنوان کرد: کمتر کسی است که درموسیقی هم نوازنده ، آهنگساز و هم انتقال دهنده موسیقی به نسل بعد از خود باشد اما او این ویژگی را داشت.
مجموعه پنج جلدی استاد به عنوان پرفروش ترین کتاب آموزش موسیقی ایران در کنارشناخت در خارج از مرزها ، تدریس در چند دانشکده خارجی، بازنویسی مجدد ردیف موسیقی سه تار از جمله تحولاتی بود که شاگرد استاد ذوالفنون به آنها اشاره داشت.
در ادامه این مراسم نیز اجرای دو گروه موسیقی هنرمندی بامداد پایان بخش همایش گرامیداشت استاد ذوالفنون بود.
این همایش سه ساعته در حالی تا پاسی از آخرین ساعات شب ادامه داشت که هنوز خیل زیادی ازعلاقمندان تا پایان، برنامه را همراهی کردند.
این مراسم به همت معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری کرج برگزار شده بود و بهروز ورمحمدی مدیر فرهنگی معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری، حسینی سرپرست اداره ارشاد شهرستان کرج، قره داغی رئیس حوزه هنری استان، شخصیت های علمی، هنری و فرهنگی در کنار جمعی ازعلاقمندان و هنرمندان به موسیقی دیده می شدند.
به این ترتیب همایش بزرگداشت استاد ذوالفنون هم در اولین شب تابستان به پایان رسید؛ امید می رود در آینده فقط به برگزاری همایش ها و بزرگداشت ها بسنده نشود و مسئولان امرنیز با دقت نظر ویژه ای به نیازهای هنرمندان توجه داشته باشند. به این شکل با فراهم ساختن بستر های مناسب زمینه بهره مندی از تجارب پیشکسوتان عرصه هنر نیز ایجاد خواهد شد.
نظر شما