به گزارش خبرگزاري "مهر"، مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي با انتشار گزارشي، مسايل مطرح شده در سي وپنجمين اجلاس مجمع جهاني اقتصاد را مورد بررسي قرار داد.
در اين گزارش آمده است: شركت كنندگان در اجلاس داووس، طي سخنراني هاي عمومي و مذاكرات علني و غيرعلني از يكسو انتظارات اقتصادي خود را مطرح كردند و از طرف ديگر، توانايي ها و قابليت هاي خود را براي رشد و توسعه جهان به نمايش گذاشتند.
بر اساس اعلام دفتر مطالعات اقتصادي مركز پژوهشهاي مجلس، اين اجلاس با وجود اشخاص و شركتهاي بزرگي كه در اين اجلاس، گرد هم مي آيند، هيچ تصميم گيري يا موافقتنامه اي در آن منعقد نمي شود و عمدتا فرصتي براي رايزني اقتصادي و بحث و تبادل نظر است. موضوعاتي از قبيل پيامدهاي افزايش قيمت نفت، كسري تجاري در كشورهاي مختلف، بررسي فرصت هاي سرمايه گذاري، كاهش موانع تجارت و تشويق تجارت بين المللي از جمله مسايل اقتصادي مهم مورد بحث در اجلاس داووس بودند.
در اجلاس سال گذشته داووس، سيد محمد خاتمي رئيس جمهور شركت كرده بود و در اجلاس امسال كمال خرازي وزير امور خارجه كشورمان حضور داشت. در ادامه آمده است: كشورهاي درحال توسعه نظير ايران بايد با روند جهاني شدن همراهي كنند و در عين حال در آن هضم نشوند، زيرا هضم شدن در اقتصاد جهاني به دليل سهم بسيار اندك ايران از توليدات جهاني و نداشتن سهم چنداني در بازار بين المللي با منافع كشور مغايرت خواهد داشت.
در پايان اين گزارش تصريح شده است : با توجه به محرز بودن سهم ناچيز ايران در دو بخش توليد و تقاضا، حضور در اقتصاد جهاني به معناي ورود به عرصه رقابتي نابرابر است و با در نظر گرفتن اين واقعيت مسلم كه به هرحال امكان كناره گيري از اقتصاد جهاني وجود ندارد، تنها راه پيش روي كشور، اتكاء به محورهاي تقويت شده اقتصادي ملي براي ورود به عرصه رقابت هاي اقتصاد جهاني است.
برپايه اين گزارش،200 رهبر سياسي، 70 وزير اقتصاد، 26 رهبر ديني و نمايندگان 50 موسسه بزرگ غيردولتي جهان در داووس حضور داشتند.
نظر شما