۳ تیر ۱۳۹۱، ۱۵:۰۶

گروسی خبرداد:

افزایش 20 درصدی ورودی پرونده به محاکم قضایی در کردستان

افزایش 20 درصدی ورودی پرونده به محاکم قضایی در کردستان

سنندج - خبرگزاری مهر: رئیس کل دادگستری استان کردستان از افزایش 20 درصدی حجم ورودی پرونده های حقوقی و کیفری به محاکم قضایی این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر گروسی ظهر شنبه در دیدار مسئولان قضایی استان با نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: متاسفانه بر اساس آمارهای موجود حجم ورودی پرونده های کیفری و حقوقی به محاکم قضایی استان بیش از 20 درصد در سال 90 نسبت به سال قبل از آن رشد را نشان می دهد.

وی افزود: در سال گذشته میزان ورودی پرونده به دادگاه های انقلاب هشت درصد، دادگاه های حقوقی 34 درصد و دادسرا 20 درصد افزایش داشته که بالا رفتن این ارقام سلامت جامعه را به خطر می اندازد.

افزایش 20 درصدی پرونده های مختومه

رئیس کل دادگستری کردستان در ادامه اظهار داشت: میزان پرونده های مختومه در محاکم قضایی استان کردستان نیز در سال گذشته نسبت به سال 89 بیش از 20 دردصد افزایش یافته و دستگاه قضایی استان با تمام کمبودهای خود توانسته خدمت رسانی مطلوبی به مردم ارائه کند.

گروسی ادامه داد: در سال 90 در دادگاه های انقلاب چهار درصد، دادگاه های حقوقی 30 درصد، دادسرا 18 درصد و شورای های حل اختلاف 31 درصد میزان پرونده های مختومه نسبت به سال 89 افزایش داشته است.

وی یادآور شد: دستگاه قضایی استان علیرغم کمبود نیرو و امکانات در شرایط حساس کنونی جامعه توانسته در برخورد با معضلات اجتماعی و حل و فصل دعاوی حقوقی و کیفری با توجه به بالا بودن مطالبات مردم و افزایش ورودی پرونده به محاکم قضایی عملکرد مناسبی را ارائه کند و به درستی جوابگوی مردم کردستان باشد.

مختومه شدن 253 هزار پرونده در سال گذشته

رئیس کل دادگستری کردستان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سال گذشته در مجموع دستگاه قضایی استان کردستان عملکرد قابل قبولی داشته و بیش از 253 هزار پرونده را مختومه و احکام آنها را صادر کرده است.

گروسی افزود: در سال 90 در مجموع در محاکم عمومی و حقوقی، دادسراها، دادگاه های انقلاب و شوراهای حل اختلاف استان کردستان 253 هزار و 520 پرونده پس از طرح دعوی توسط مردم، رسیدگی و احکام مرتبط به آنها صادر شده است.

وی اظهار داشت: علیرغم بالا بودن حجم کاری محاکم قضایی استان به طور میانگین حداکثر مدت زمان رسیدگی به پرونده های کیفری در دادسراها 35 روز، محاکم عمومی و حقوقی 88 روز و دادگاه های انقلاب 52 روز است.

غیرفعال بودن 50 درصد از پست های قضایی

رئیس کل دادگستری کردستان در ادامه سخنان خود به کمبود نیروی انسانی در بدنه دستگاه قضایی استان اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر 50 درصد از پست های قضایی در سطح کردستان غیر فعال است.

گروسی ادامه داد: در پست های اداری محاکم قضایی استان کردستان نیز کمبود نیرو مشاهده شده به طوری که 57 درصد از پست های اداری نیز خالی و غیر فعال است.

طرح وکیل خانواده در قوه قضائیه اجرا می شود

وی در بخش دیگری از سخنان خود به طرح های در دست اجرای قوه قضائیه و برنامه های اجرا شده توسط دادگستری استان کردستان اشاره کرد و گفت: وزارت دادگستری در حال بررسی طرح وکیل خانواده است چرا که بسیاری از پرونده های موجود در محاکم قضایی به دلیل آشنا نبودن افراد خانواده با مسائل حقوقی است و اجرای این طرح می تواند در کاهش دعاوی حقوقی مثمر ثمر باشد.

رئیس کل دادگستری کردستان ارائه خدمات الکترونیکی قضایی به مردم را از دیگر طرح های در دست اجرای قوه قضائیه عنوان کرد و افزود: با اجرای این طرح علاوه بر کاهش مراجعه به دادگاه ها از طرح دعاوی نادرست نیز جلوگیری شده و مردم نیز زودتر به مطالبات خود می رسند.

گروسی تاسیس نهاد کانون وکلای استان را نیز از برنامه های اجرا شده توسط دادگستری کردستان دانست و اظهار داشت: این نهاد با هدف پیگیری مشکلات و مطالبات مردم تاسیس شده و می تواند نقش موثری در بالا بردن پرونده های مختومه توسط محاکم قضایی داشته باشد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مبارزه با مفاسد اقتصادی در حال حاضر تبدیل به یکی از بحث های روز کشور شده قوه قضائیه تمام تلاش خود را به کار بسته تا بتواند در راستای بالا بردن اعتماد مردم و مشارکت آنها در سرمایه گذاری بدون داشتن نگرانی کمک کند.

رئیس کل دادگستری کردستان در ادامه از تشکیل بنیاد صیانت از خانواده خبر داد و یادآور شد: خانواده ها به عنوان یک نهاد مقدس، باید به مرکز پیشرفت در جامعه و مکان و فضای سالم و صمیمی برای جلوگیری از معضلات اجتماعی تبدیل شوند.

زندان ها مامنی برای اصلاح مجرمان

گروسی در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد سایر دستگاه های تحت حمایت دستگاه قضایی استان کردستان اشاره کرد و گفت: اداره کل زندان های استان یکی از موفق ترین مجموعه های کردستان است و زندان ها تبدیل به مامنی برای اصلاح و تربیت مجرمان شده است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر زندان های استان کردستان همانند یک آموزشگاه عمل کرده و زندانیان با شرکت در دوره های آموزشی با شیوه های جدید زندگی در جامعه آشنا شده تا پس از اتمام محکومیت خود دوباره به این محل باز نگردند.

رئیس کل دادگستری کردستان برگزاری کلاس های قرآن، اخلاق و احکام اسلامی، آموزش مهارت های زندگی، آموزش مراقبت های پس از خروج و برگزاری دوره های آموزش فنی و حرفه ای را از برنامه های این مجموعه عنوان کرد.

گروسی افزود: طی سال گذشته اداره کل زندان های استان کردستان با توجه به تفاهم نامه فی ما بین با اداره کل فنی و حرفه ای بیش از هزار و 400 گواهینامه مهارت فنی را صادر کرده است.

پزشکی قانونی با کمبود نیرو مواجه است

وی در ادامه سخنان خود از کمبود نیرو در اداره کل پزشکی قانونی استان کردستان خبر داد و یادآور شد: با توجه به اینکه امتیاز خاصی برای پزشکان حاضر در این مرکز وجود نداشته و درآمد ناچیزی نسبت به پزشکان خارج از شبکه پزشکی قانونی دارند برای حضور در این اداره تمایلی وجود ندارد.

رئیس کل دادگستری کردستان با بیان اینکه کار در پزشکی قانونی نیازمند یک روحیه خاص است، ادامه داد: بسیاری از مراکز پزشکی قانونی در شهرستان ها به دلیل کمبود نیرو تعطیل و مراکز فعال نیز بیش از 50 درصد کمبود نیرو دارند.

صدور 45910 جلد سند مالکیت

گروسی در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد اداره کل ثبت اسناد و املاک استان کردستان اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته 45 هزار و 910 سند مالکیت در استان صادر شده است.

وی افزود: 24 هزار و 400 جلد سند مالکیت، 21 هزار و 240 جلد سند مالکیت تک برگی و 240 جلد سند مالکیت اراضی دولتی توسط اداره کل ثبت اسناد و املاک استان کردستان صادر شد.

انجام 272 مورد بازرسی به صورت دوره ای و موردی

رئیس کل دادگستری کردستان انجام 272 مورد بازرسی دوره ای، ویژه و موردی را به عنوان عملکرد اداره کل بازرسی استان کردستان نام برد و اظهار داشت: طی سال گذشته این سازمان به عنوان یک دستگاه نظارتی برنامه های منسجو و متنوعی را انجام داده است.

گروسی ادامه داد: در سال 90 بر اساس آمارهای موجود 71 بازرسی به صورت دوره ای، یک بازرسی به صورت ویژه و 200 بازرسی به صورت موردی از اماکن و ادارت دولتی انجام گرفته است.

وی یادآور شد: اداره کل بازرسی استان کردستان در خصوص حفظ بیت المال با هیچ دستگاهی تعارف و مماشاتی نداشته و در صورت هر تخلفی به شدت با متخلفان برخورد می کند.

رئیس کل دادگستری کردستان در خصوص عملکرد اداره کل تعزیرات حکومتی استان کردستان نیز گفت: در سال گذشته 940 پرونده به این اداره وارد و بیش از هزار پرونده پس از بررسی و صدور حکم مختومه اعلام شد.

گروسی در پایان سخنان خود قوه قضائیه را ناجی و محل احقاق حق مظلوم عنوان کرد و افزود: انتظار می رود تمامی افراد شاغل در دستگاه قضایی به گونه ای عمل کنند تا مردم با دلگرمی خاصی برای باز پس گیری حقوق تضییع شده خود به محاکم قضایی مراجعه کنند.

گفتنی است در این دیدار قضات و کارکنان دادگستری استان کردستان، مدیران و کارکنان اداره کل تعزیرات حکومتی، پزشکی قانونی، بازرسی، ثبت اسناد و املاک، سازمان قضایی نیروهای مسلح و اداره کل زندان های استان کردستان حضور داشتند.

کد خبر 1632845

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha