به گزارش خبرگزاری مهر حجتالاسلام زکریا اخلاقی با بیان این مطلب افزود: استاد بهجتی شفق دارای ویژگیهای والایی بود و شخصیت شان به گونهای بود که وقتی انسان یکی دو بار با ایشان نشست و برخاست میکرد بی اختیار جذب شخصیت پاکیزه، مؤذب و اخلاقی ایشان میشد.
این شاعر معاصر ادامه داد: استاد شفق خیلی خوش مجلس و خوش مکتب بودند. ایشان انسان وارستهای بودند و از دوران طلبگی به تهذیب نفس و پالایش روح توجهی خاصی داشتند.
اخلاقی افزود: توجهی که شفق در انتخاب اساتید اخلاق به خرج میدادند، حضور در درسهای اخلاق و رابطهای که با دیگر افراد داشتند، همه نشان میداد که ایشان در مسیر تهذیب نفس گامهای خوبی برداشته و عنایتی جدی به این مسأله داشتند.
وی گفت: ایشان سالهای آخر عمر شریفشان را در حوزه علمیه به تدریس درس اخلاق مشغول بودند.
حجت الاسلام اخلاقی به ویژگیهای شعری استاد بهجتی اشاره کرد و اظهار داشت: استاد شفق روح لطیف شاعرانهای داشتند و با هر موضوعی که برخورد میکردند با دید شاعرانه نگاه میکردند و آن موضوع را به یک موضوع شعری تبدیل کرده و شعر میسرودند.
این شاعر معاصر در خصوص تاثیرگذاری شخصیت روحانی و ادبی مرحوم شفق بر دیگر شاعران اظهار داشت: استاد در زمان حضور در اردکان، انجمن ادبی این شهر را فعال کردند و در انجمنهای ادبی استان و شبهای شعر حضور مییافتند و ضمن نظر دادن و توجه به اشعار قرائت شده، شاعران جوان را تشویق میکردند.
حجتالاسلام بهجتی (شفق) در کنار رهبر انقلاب
حجتالاسلام اخلاقی ویژگیهای شعری استاد بهجتی را اینگونه برشمرد: شعر ایشان شعر ساده، روان و در عین حال عمیق و پر معنا بود. ایشان به ظرافتهای تصویری و زبانی در شعر خیلی توجه داشتند. در به کار گیری واژهها دقت میکردند و وقتی میخواستند شعری را بسرایند خیلی روی این نکته عنایت داشتند که هم واژهها، واژههای صیقل خورده و زیبا و هم تصویرهای به کار رفته در شعر، ظریف و دقیق باشد.
اخلاقی، شفق را نخستین شاعر انقلابی دانست و بیان کرد: ایشان برجستهترین شاعر حوزه علمیه بودند و معروف است که ایشان نخستین شعر انقلاب اسلامی را در تاریخ 15 خرداد سال 42 سرودند.
حجتالاسلام اخلاقی با ذکر خاطراتی از استاد شفق در دوران تحصیل خود، خاطرنشان کرد: استاد علامه طباطبایی به استاد شفق میفرمودند که بسیاری از کسانی که شعر میگویند، متشاعرند؛ اما شما حقیقتاً شاعر هستید.
نظر شما