موسی سوری در گفتگو با مهر با بیان اینکه امسال برای توسعه فازهای مختلف پارس جنوبی سرمایه گذاری حدود 26 میلیارد دلاری در دستور کار مجموعه وزارت نفت قرار گرفته است، گفت: بر این اساس یکی از راهکارهای جذب منابع مالی و اعتباری انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه مرحله نخست انتشار اوراق مشارکت ریالی پارس جنوبی از فردا ششم تیر ماه به مدت 6 روز کاری آغاز می شود، تصریح کرد: در این مرحله حدود 500 میلیارد تومان اوراق مشارکت ریالی با سود 20 درصد منتشر خواهد شد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه برای سالجاری معادل پنج میلیارد دلار از اعتبارات طرح توسعه فازهای پارس جنوبی از محل انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی تامین میشود، اظهار داشت: علاوه بر این راهکارهای دیگری همچون منابع بانکی، اختصاص درآمدهای حاصل از فروش نفت و منابع داخلی شرکت نفت هم برای تامین اعتبار پروژه های پارس جنوبی پیش بینی شده است.
به گزارش مهر، نرخ سود 20 درصد و چهار ساله، قابل انتقال به غیر و تضمین پرداخت سود اوراق توسط شرکت ملی نفت ایران از مهمترین ویژگیهای اوراق مشارکت ریالی فازهای پارس جنوبی در سالجاری است.
ورود یک دکل جدید به لایه نفتی پارس جنوبی
سوری همچنین در خصوص آخرین وضعیت طرح توسعه لایه نفتی پارس جنوبی با تاکید بر اینکه تا پایان سالجاری باید تولید نفت از این میدان دریایی در خلیج فارس آغاز شود، تاکید کرد: در حال حاضر اولین جک آپ دریایی در بخش غیر مشترک لایه نفتی پارس جنوبی مستقر شده است.
وی با بیان اینکه به زودی دومین دکل دریایی لایه نفتی پارس جنوبی وارد آبهای خلیج فارس می شود، تبیین کرد: در شرایط فعلی تعداد کل دکلهای دریایی شاغل در فازهای پارس جنوبی به 12 دکل افزایش یافته است.
این مقام مسئول همچنین با یادآوری اینکه لایههای نفتی پارس جنوبی شامل دو ناحیه مشترک و غیرمشترک است، تبیین کرد: دومین دکل حفاری لایههای نفتی پارس جنوبی در بخش مشترک مستقر خواهد شد.
به گفته این عضو هیات مدیه سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس پیش بینی میشود تا پایان تیرماه دومین دکل دریایی در بخش مشترک لایه نفتی پارس جنوبی مستقر شود.
به گزارش مهر، سازمان بازرسی روز گذشته با انتشار گزارشی، اعلام کرده بود: برداشت ایران از این لایه نفتی مشترک در حالی هنوز به 35 هزار بشکه نرسیده است که قطر روزانه 450 هزار بشکه برداشت میکند.
لایه نفتی پارس جنوبی با ذخیرهای بالغ بر 1.6 میلیارد بشکه نفت درجا، بین دو کشور ایران و قطر، مشترک است، این میدان در سال 1367 کشف و اولین چاه اکتشافی آن در سال 1377 حفاری شده است.
با وجود مشترک بودن لایه نفتی پارس جنوبی با میدان الشاهین قطر و بهرهبرداری بیش از 450 هزار بشکهای نفت در روز توسط طرف قطری، اما برداشت روزانه 35 هزار بشکهای ایران در فاز اول این طرح تاکنون محقق نشده است.
نظر شما